Εγκυκλοπαίδεια Ντίσνεϋ

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας stakovios
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

stakovios

Human RetroDatabase
Αντιδράσεις
1.005
Θυμόσαστε σίγουρα που τα παλιά Μίκυ Μάους, δεκαετία ' 70 και πρώτο μισό δεκαετίας ' 80, μέχρι το 1983-84 περίπου, στο πίσω μέρος του οπισθόφυλλου (πώς το είπα αυτό... :P ) είχαν μια σελίδα που ονομαζόταν εγκυκλοπαίδεια του Ντίσνεϊ. Εκεί έγραφαν διάφορα εγκυκλοπαιδικά για ζώα, ιστορικά και άλλα. Π.χ. Να πώς κοιμάται ο σκίουρος.....

fetch

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τη διάβαζα ανελειπώς και τις περισσότερες φορές με εντυπωσίαζαν όσα έλεγε... :coolglasses:

Έτσι ακριβώς ήταν εντυπωσιακές οι πληροφορίες που διαβάζαμε ειδικά για τις τρυφερές ηλικίες που είμασταν τότε...!

Τα πιο πολλά δεν θα με εντυπωσίαζαν σήμερα! Αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω την αναφορά σε ένα σπάνιο ζώο, κάτι σαν χελιδονόψαρο και έντομο, που κατά τύχη ψάρεψε ένα κι ο πατέρας μου! Τότε δεν σκέφτηκα ότι ήταν από τα σπανιότερα ζώα του κόσμου, ο πατέρας μου επέμενε ότι ήταν απλά χελιδονόψαρο, σήμερα όντως πιστεύω έπιασε εκείνο το απίστευτο πλάσμα, τη φερωτή κατσαρίδα της θάλασσας! Θα το πήγαινα σε Μουσείο Φυσικής Ιστορίας αν το είχα συνδυάσει στο νου μου!... :o

Εγκυκλοπαίδεια Disney

Μεσα δεκαετιας του '80 περι '84 '85 στο οπισθοφυλλο του Μικυ Μαους του Τερζοπουλου υπηρχαν τα παρακατω.

Προσδιδαν ενα κυρος στο περιοδικο ,ενα επιμορφωτικο χαρακτηρα και μια καλη δικαιολογια για τους γονεις απο τα παιδια οτι μαθαιναν και κατι.

Ξεκιναω με τον Βασιλια της ζουγκλας και τον αρχοντα του ζωϊκου βασιλειου και συνεχιζουμε.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Ωραία πράματα! Τώρα απλά υπάρχει το discovery channel wild.

Τότε που τα περιοδικά ήταν και μέσο μάθησης εκτός από ψυχαγωγία.

kingtiger077 είπε:
Έτσι ακριβώς ήταν εντυπωσιακές οι πληροφορίες που διαβάζαμε ειδικά για τις τρυφερές ηλικίες που είμασταν τότε...!
Συμφωνώ απόλυτα. :thumb:

Πίσω
Μπλουζα