Εκδόσεις του μηχανήματος NES στην Ελληνική αγορά

Getta Robo

RetroNuts!
Joined
27 Οκτ 2007
Μηνύματα
2.280
Αντιδράσεις
400
Μια απορια που εχω αρκετα χρονια. Ποιες εκδοσεις θυμαστε να ειχαμε στην Ελλαδα της κονσολας προς αγορα στα καταστηματα;

Καλοκαιρι 1991 αν θυμαμαι καλα, ειχαμε παρει σπιτι μια εκδοση του Nes με το Mario bros 1, και με δευτερο χειρηστηριο στην ιδια συσκευασια. Περαν αυτης, αλλα και της κανονικης "σκετης" εκδοσης, εχω την εντυπωση πως πρεπει να υπηρχε και καποιο πακετο με το Mario Bros 3. Ποιες εκδοσεις ειχατε/θυμαστε εσεις;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υπηρχε πακετο με το super mario bros 3 το οποιο ονομαζοταν Challenge set και ειχε εκτος απο το παιχνιδι και δυο gamepads αλλα δεν ξερω αν κυκλοφορησε στην ευρωπη.Εγω ειχα αγορασει το Action set που ειχε μεσα δυο gamepads,την κασσετα που ειχε το super mario και το Duck hunt αλλα και το Zapper και προσωπικα το θεωρω το κορυφαιο nes bundle.
 
Πιθανοτερο 3 εκδοσεις. Σιγουρα υπηρχε η "control deck", μπλε κουτι με 1 χειριστηριο αλλα και η εκδοση με δυο χειριστηρια/μαριο που εδειχνε απ'εξω την οικογενεια να παιζει. Το action pack δεν ξερω εαν υπηρχε επισημα στην Ελλαδα. Ακομα πολλα μαγαζια πουλουσαν την ευρωπαικη εκδοση απο την ισπανια "version espanola", επαιζε φυσικα κανονικα. Και τις 3 προηγουμενες εκδοσεις τις εχω με ταινιες απο ελληνικα μαγαζια, αρα σιγουρα ειχαν ερθει στην Ελλαδα.
 
metalcandyman είπε:
Υπηρχε πακετο με το super mario bros 3 το οποιο ονομαζοταν Challenge set και ειχε εκτος απο το παιχνιδι και δυο gamepads αλλα δεν ξερω αν κυκλοφορησε στην ευρωπη.
Κυκλοφόρησε στην Αγγλία αλλά όχι στην Ελλάδα το συγκεκριμένο.

Στην Ελλάδα είχαμε ισπανικές και γερμανικές κονσόλες κυρίως, ίσως και κάποια έκδοση γαλλικής.
 
Στην ελλαδα και τι δεν ειχε απο NES και για να μη μιλαω γενικα για ολη την ελλαδα θα πω στα μερη που περπατουσα εγω.Το πρωτο μου NES οπως εχω πει και σε αλλο θεμα με το ειχε φερει μια θεια μου.Οταν μετα απο μια μεγαλη πτωση χαλασε ειπα να παρω αλλο και πηγα σε ενα απο τα ελαχιστα μαγαζια του νομου που και καλα ηταν εξειδικευμενο στα videogames σε μεγαλητερο βαθμο απο οτι καποια αλλα που και αυτα ελαχιστα ηταν.Ιντερνετ δεν υπηρχε και ουτε μπορουσα να ξερω πολλα πολλα οποτε πολυ απλα πηγα και ζητησα ενα NES και με εδωσαν αυτο που ζητησα και ηταν μια απλη εκδοση με εναν gamepad Κλπ.Mολις πηγα σπιτι και Bαζω μεσα το castlevania III: Dracula's Curse να παιξω που δεν ειχα προλαβει να το χαρω γιατι με ειχε χαλασει το προηγουμενο διαπιστωσα πως δεν επαιζε.Δοκιμαζοντας τα παντα κατεληξα οτι ειχε καποιο προβλημα η κονσολα και τηγν πηγα πισω αλλα οι τυποι εκει δεν με εποεστρεφαν τα λεφτα γιατι η κονσολα ηταν μια χαρα αλλα προς εκπληξη μου διαπιστωσα πως ηταν Asian Version και πολυ απλα δεν μπορουσα να παιξω κανενα απο τα παιχνιδια που ειχα οπως και δεν λειτουργουσε κανενα gamepad αν και γιαυτο δεν ειμαι 100% σιγουρος ομως νομιζω οτι δεν λειτουργουσαν.Τελικα εχασα τα λεφτα μου εγειναι χαμος στο μαγαζι παρα το μικρο τηςε ηλικειας μου και για καλη μου τυχη ειχα εναν φιλο απο την αθηνα που οι παππουδες του ηταν στο χωριο ο οποιος μετα απο μια κουβεντα γυρω απο αυτο το θεμα με ειπε πως ειχε ενα NES Asian version Που του το ειχαν φερει απο αμερικη και ειχε ενα σωρο παιχνιδια αλλα δεν μπορουσε να τα παιξει σε κανενα NES εδω γιατι ολα ηταν ευρωπαικα European version,spain version κλ.Ετσι λοιπον του το πουλουσα οσο το ειχα αγορασει και μετα απο θεσσαλονικη αγορασα ενα European version και λυθηκε το προβλημα.Οταν καποια στιγμη ειχε φερει ο φιλος μου το NES στο χωριο και πολλα παιχνιδια να παιζει ενα καλοκαιρι και ειδα τα εξωφυλα απο της κασσετες μπορω να πω πως καποια ηταν καλητερα απο τα ευρωπαικα ειδικα αυτο του super mario brow Hταν ολα τα λεφτα σε σχεση με τον πιξελιασμενο mario που ειχαμε εμεις.
 
Eιχες asian pal NES (αυτο με την ασπρη αντι για γκρι λωριδα) και το εδωσες? τρεξε παρτο πισω!

Εκτος και εαν ειχες το αμερικανικο που ειναι ολοιδιο εξωτερικα με τοι ευρωπαικο.
 
Aυτο που λες ειχα με την ασπρη λωριδα και στο καπακι μπροστα εγραφε asian version.Oυτε ξερω αν υπαρχει ακομα εν ζωη αυτο το NES γιατι αυτος ο φιλος μου που του το ειχα πουλησει δεν τον ελεγες και φανατικο gamer.Παντως δεν ξερω τι ειναι αυτο το Asian Pal που γραφεις γιατι εμενα pal παιχνιδια δεν επαιζε μονο τα Asian version επαιζε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το PAL αναφερεται στο σημα που δινει.

Υπηρχε και το ιαπωνικο (famicom) που θεωρειτω "asian" αλλα δεν ηταν pal.

Το αμερικανικο ηταν με τη μαυρη λωριδα, ολοιδιο με το ευρωπαικο, αλλα φυσικα NTSC.

Το asian επαιζε τα παιχνιδια που ειχαν το ιδιο ακριβως χρωμα στο cartidge, αυτο το πολυ ανοικτο γκρι. Δεν επαιζε τα δικα μας, πιο σκουρα cartidge.
 
Ετσι ακριβως ειναι.Επαιζε κανονικα στης δεικες μας τηλεορασεις και οι κασσετες ειχαν χρωμα αυτο το ανοιχτο γκρι και εγραφαν asian version.To Super mario bros Που μαρεζε πολυ το εξωφυλο του ειναι το παρακατω.Θα παρω τον φιλο μου τηλεφωνο και αν δεν τα σουταρε σε κανεναν καδο η αν δεν τα εδωσε θα τα παρω ολα και της κασσετες και την κονσολα και τα gamepads.

D57E5F9C-19EE-49BB-8EFF-6302752EF0AD-2278-00000158C6127743.jpg
 
metalcandyman είπε:
Ετσι ακριβως ειναι.Επαιζε κανονικα στης δεικες μας τηλεορασεις και οι κασσετες ειχαν χρωμα αυτο το ανοιχτο γκρι και εγραφαν asian version.To Super mario bros Που μαρεζε πολυ το εξωφυλο του ειναι το παρακατω.Θα παρω τον φιλο μου τηλεφωνο και αν δεν τα σουταρε σε κανεναν καδο η αν δεν τα εδωσε θα τα παρω ολα και της κασσετες και την κονσολα και τα gamepads.
Μπορεις να το κανεις να παιξει οποιοδηποτε παιχνιδι απο ολες τις περιοχες (Pal/Ntsc/Asia) με μια πολυ μικρη μετατροπη. Παρτο πισω αν μπορεις.

Στο θεμα μας παλι, ειμαι περιεργος το ποιες τελικα εκδοσεις ειχαμε του μηχανηματος στην Ελλαδα, παντα απο την itochu. Και ποιο συγκεκριμενα, πακετα με παιχνιδια. Να θυμαται κανεις πακετο με το mario bros 2 και με το mario bros 3; Καποιος που ειχα μιλησει παλαιοτερα, ειχε παει στην εκθεση του mario bros 3, οπου ειχε δει το κιτρινο πακετο σε επιδειξη εκει. Δεν γνωριζω εαν αυτο τελικα κυκλοφορησε απο την itochu στο εμποριο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
R.O.B. και Power Glove να υποθέσω δεν είδαμε ποτέ στην ελληνική αγορά επίσημα, έτσι? Όντως πολύ καλύτερο το κουτί του Μάριο στην Ιαπωνική έκδοση από τη δική μας.
 
johnny19818 είπε:
R.O.B. και Power Glove να υποθέσω δεν είδαμε ποτέ στην ελληνική αγορά επίσημα, έτσι? Όντως πολύ καλύτερο το κουτί του Μάριο στην Ιαπωνική έκδοση από τη δική μας.
Έχω την εντύπωση ότι το Power Glove κυκλοφόρησε κανονικά από την Itochu, για το ROB δεν έχω ιδέα.
 
Αυτό εδώ το ωραίο πακέτο άραγε ήρθε στη χώρα μας;

maxresdefault.jpg
 
Δεν θυμαμαι να ειχα δει κουτατη εκδοση NES με πολλα παιχνιδια στην Ελλαδα. Λογικα θα μπορεσουμε να βγαλουμε ακρη απο τα κωμιξ τυπου Μικυ Μαους οπου υπηρχαν στην Ελλαδα, η Itochu διαφημιζε τα περισσοτερα προιοντα της στον εγχωριο τυπο της εποχης.
 
Πίσω
Μπλουζα