Εκθέσεις βιβλίων (ρετρό και μη )

Juanita

Retro PaTRi@RcH
Joined
23 Οκτ 2007
Μηνύματα
4.263
Αντιδράσεις
338
Πρόσφατα, έλαβαν μέρος στο κέντρο της Αθήνας δύο εκθέσεις και οι δύο με ανάλογο περιεχόμενο.

Η πρώτη με τον τίτλο "Εκποίηση βιβλίου" έγινε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Να πω την αλήθεια μου, :sleep: το είχα αρχικά μπερδέψει με τη δεύτερη έκθεση και πήγα όλο χαρά να ξοδέψω τα λίγα εναπομείναντα από τα Χριστούγεννα λεφτουδάκια μου.

Η απογοήτευση μεγάλη. Ο χώρος μόνο απ' έξω έδειχνε πως πρόκειται για έκθεση βιβλίου. Τα βιβλία μάλλον από την πολύμηνη ή και πολύχρονη παραμονή τους στις αποθήκες έβγαζαν μια μυρωδιά μεταξύ μούχλας και πτωμαϊνης. :(

Τα περισσότερα βιβλία απευθύνονταν σε πιτσιρίκια αλλά ήταν τουλάχιστον 15ετίας και βάλε. Αρκετές από τις εγκυκλοπαίδειες θα εμπλούτιζαν άνετα το δικό μας αντίστοιχο νημάτιο.

Και βέβαια, ερωτικά κόμικς, οδηγοί για καλό σεξ, μαγειρική, :p διακόσμηση, αστρολογία και υπολογιστές.

Με το ζόρι έβρισκες κάποια σε καλή κατάσταση που να άξιζε τον κόπο να τα αγοράσεις παρά το γεγονός πως οι τιμές τους ήταν υπερβολικά χαμηλές.

Παραδόξως είχε αρκετή κίνηση γιατί πολλοί όπως και εγώ μάλλον την είχαν μπερδέψει με το "Παζάρι βιβλίου" του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίων που έγινε από τις 6-15/2.

Εδώ τα βιβλία ήταν λίιιιιγο πιό πρόσφατα. Νομίζω 5ετίας... άντε 3ετίας με το ζόρι αλλά και πολύ παλαιότερα.

Ο κόσμος σαφέστατα περισσότερος αφού και λιγότερες μέρες κράτησε και σε πολύ πολύ καλύτερη κατάσταση ήταν τα βιβλία.

Εδώ άξιζε τον κόπο να αφιερώσεις ένα ή και δύο πρωινά, για να βρεις βιβλία που έχουν "αποσυρθεί" από την κυκλοφορία αλλά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσες να τα πάρεις στην ώρα τους. Οι τιμές και σε αυτό το παζάρι ήταν εξαιρετικά χαμηλές αφού ούτε μεσάζοντες ούτε δικαιώματα (νομίζω :xm: ) παίζουν.

Οι υπάλληλοι ενημερωμένοι και εξυπηρετικοί κατατόπιζαν τον κόσμο για το πού βρίσκονταν τα βιβλία που έψαχναν και συνεχώς γέμιζαν τα τραπέζια με τα βιβλία που άδειαζαν.

Μοναδικά αρνητικά:

α) η καταρρακτώδης βροχή που είχε πέσει την προηγούμενη μέρα, είχε παρεισφύσει από την τέντα καταστρέφοντας κάποια από τα βιβλία :xm:

β) η υποψία πως μερικά βιβλία συμμετείχαν και στις δύο εκθέσεις με τις ίδιες τιμές και φυσικά την ίδια τρισάθλια ποιότητα.8)

Δεν θα το πιστέψετε, ανάμεσα στα βιβλία που πήρα ήταν και ένα με σχέδια του Τζον Χάου πάνω στα οποία βασίστηκε το όλο στήσιμο του "Άρχοντα...":hurrah:

Τι;;; τι θα πει γιατί δεν το πήρα στον καιρό του;;; :( Ήμουν άνεργη, καλέ... :p
Οσονούπω θα ανεβάσω και τις αντίστοιχες φωτό. ;)
 
Επαναφέρω το θέμα προς ενημέρωση:

Από σήμερα και μέχρι τις 24 Ιανουαρίου, στο γνωστό σημείο στην Κλαυθμώνος λαμβάνει χώρα το "Παζάρι Βιβλίου" που διοργανώνει και φέτος ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου.

Αφιέρωσα λίγη ώρα προτού γυρίσω σπίτι από τη δουλειά για να ρίξω μιά ματιά.

Εκτός από πολύ κόσμο, είχε και μεγάλη ποικιλία από βιβλία. Κάποια από αυτά έχουν ήδη αποσυρθεί αλλά υπήρχαν και πάρα πολλά -κυρίως παιδικά- σχετικά πρόσφατα. Ευτυχώς για μένα δεν κρατούσα χρήματα πάνω μου. :cold:

Να σημειωθεί πως σχεδόν όλα ήταν σε άψογη κατάσταση ενώ οι τιμές έκαναν για κάθε βαλάντιο κυρίως για χαμηλά :p .

Αν έχετε παιδάκια που λατρεύουν τα παραμύθια αλλά και σε όσους από εσάς αρέσει το διάβασμα αξίζει να την επισκεφτείτε. ;)
 
Ωραία, να ρίξουμε τη ματιά μας τώρα που είναι νωρίς, πριν εξαφανιστούν τα καλά κομμάτια όπως πέρυσι!! Να σαι καλά Juanita για την ενημέρωση!! :)
 
Ευχαριστούμε Juanita και όσο για την υπογραφή τι να πω θα γελάω και στον ύπνο μου! :)
 
Πίσω
Μπλουζα