Ελληνικές ταινίες 60ς -70ς (κυρίως) για ναυτικούς και καράβια

Domenica

Banned
Joined
9 Νοέ 2009
Μηνύματα
1.208
Αντιδράσεις
136
Αγαπημένοι φίλοι χρειάζομαι τα φώτα σας! Ενας φιλος και συνεργάτης απο Αγγλία θέλει να φτιάξει ένα video art με τον ευατό του στο ρόλο Ελληνα ναυτικού απο τα 60ς-70ς,ασπρόμαυρο. (δεν μιλάει ελληνικά αλλά αυτό ειναι άλλο θέμα του αρέσει ο Θοδωράκης και εμπνεύστηκε!). Ψάχνει να δει ταινίες απο αυτή την εποχή με πρωταγωνιστές Ελληνες ναυτικούς ή καράβια και λιμάνια γενικώς. Πρότεινα τα ᾽Κοκκινα Φανάρια᾽ με τον Μάνο Κατράκη ως καπετάνιο (δάκρυα και μονο που το σκέφτομαι...) αλλά δεν μπορώ να σκεφτὠ κάτι άλλο.

Θυμάμαι ένα με τον Ξανθόπουλο ως τσαχπίνη καπετάνιο που αλληλογραφει με καρμπον με πολλές κοπέλες και λέει τα ίδια σε όλες και το ᾽Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα᾽ αλλά δεν μου έρχεται κάτι άλλο. Μπορειτε να τον βοηθήσετε;

Σημείωση

Ψάχνει κυρίως κλασσικά μελοδράματα και καλτ ταινίες αλλά κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη! Ευχαριστώ.
 
Κάθε λιμάνι και καημός έχει ιστορία με ναυτικό
 
Προσωπικα θα προτεινα την ταινια Αναμεσα σε δυο γυναικες (1967), με τον Δημητρη Παπαμιχαηλ σε ρολο ναυτικου και τις Τζενη Ρουσσεα - Ξενια Καλογεροπουλου, στο ρολο των δυο γυναικων.

Αν μη τι αλλο, προκειται για μια αξιοπρεπη παραγωγη η οποια ξεφευγει απο τα συνηθισμενα μελο της δεκαετιας του '60. Η σκηνοθεσια ανηκει στον Κωστα Καραγιαννη, εναν σκηνοθετη που κατα την αποψη μου ηταν πολυ καλυτερος στα δραματα απο ο,τι στις κωμωδιες.

http://www.youtube.com/watch?v=vT3aCmpEufM&feature=related
 
Α κριμα η Αλικη στο ναυτικο δεν θα σου κανει ειναι εγχρωμη. Το 2000 ναυτες κι ενα κοριτσι ομως ...
 
Η καρδιά ενός αλήτη με τον Ξανθόπουλο σε ρόλο ναυτικού που μπαρκάρει για να σπουδάσει τον δίδυμο αδελφό του, ο οποίος τελικά του τρώει και την κοπέλα.

Ο θαλασσόλυκος με τον Χατζηχρήστο στο ρόλο του λοστρόμου που τρώει την κοπέλλα από φωτογραφία του δεύτερου καπετάνιου

Τα ματωμένα Χριστούγεννα με τις πρώτες σκηνές επιστροφής του καπετάνιου - πατέρα στην Αθήνα της απελευθέρωσης

Καπετάν Φάντης Μπαστούνης με τον Κωνσταντάρα ν' ανακαλύπτει την Κοντού στο ψυγείο με τα κρέατα!

και σίγουρα πολλές άλλες
 
Πίσω
Μπλουζα