Ελληνική Παραλογοτεχνία και Κόμικς (1598-1998) [ Κυριάκος Κάσσης ]

DINO

Expert
Joined
3 Αύγ 2007
Μηνύματα
8.328
Αντιδράσεις
1.168


Η Ελλάδα, γνώρισε δυσανάλογο αριθμό κόμικς και "παραλογοτεχνικών" εντύπων σε σχέση με τον πληθυσμό της... Αυτό το αντιλαμβάνεται πλήρως, όποιος ρίξει μια ματιά στους τίτλους προηγούμενων δεκαετιών. Ακόμα και να ανατρέξει κάποιος σκεπτόμενος τίτλους περιοδικών της νιότης του, καταλαβαίνει οτι είναι πάρα πολλά και ακόμα περισσότερα...

Το 1998, μετά από χρόνια έρευνας και αποκτώντας μια τεράστια συλλογή κόμικς και παραλογοτεχνικών εντύπων (περιπου 50.000 τεύχη από σύνολο 100.000), ο Κυριάκος Κάσσης (ποιητής, ζωγράφος, συγγραφέας, κ.α.) εκδίδει το βιβλίο "Ελληνική Παραλογοτεχνία και Κόμικς", το οποίο αποτελεί έναν ολοκληρωμένο (όσο γίνεται για την εποχή) κατάλογο εντύπων, με εξώφυλλα και πληροφορίες για τα έντυπα που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα έως το 1990, αλλά και μια μελέτη των λαϊκών αναγνωσμάτων και των κόμικς καθώς και στη συλλογή αυτών.

Όλα τα εξώφυλλα που παρουσιάζονται είναι από το αρχείο του Α.Λ.Λ.Ε.Α.Σ - Κ. Κάσση (Αρχείο Λαϊκών Λογογραφημάτων - Εικονογραφημένων Αναγνωσμάτων Σημειολογίας).

Οι διαστάσεις του βιβλίου είναι εντυπωσιακές, καθώς έχει τις διαστάσεις μιας κόλλας Α4 και περισσότερες από 200 σελίδες!



Το συγκεκριμένο πόνημα, είναι δουλειά ενός και μόνο ανθρώπου, και όπως καταλαβαίνετε, είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν κάποια μικρά λάθη, τα οποία όμως δεν επηρεάζουν το σύνολο, καθώς πρόκειται για μια λεπτομερέστατη καταγραφή της έντυπης ιστορίας της χώρας μας.

Επίσης να σημειωθεί οτι εκτός των άλλων πληροφοριών, εμφανίζεται και ο βαθμός σπανιότητας στους περισσότερους τίτλους, πράγμα το οποίο βοηθά έναν συλλέκτη ο οποίος ειδικεύεται στη συλλογή δυσεύρετων και σπάνιων τευχών.



Το βιβλίο αυτό, παρόλο που δείχνει τα χρόνια του, καθώς έχουν γίνει πιο πρόσφατες προσπάθειες καταγραφής των τίτλων του παρελθόντος, με μεγάλη επιτυχία (θα τα πούμε σε επόμενη παρουσίαση), είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια αυτού που επιθυμεί να ασχοληθεί με τη συλλογή κόμικς και παραλογοτεχνικών, αλλά και αποτελεί μια γνωριμία με τα προαναφερθέντα έντυπα και αξίζει να βρίσκεται σε κάθε βιβλιοθήκη, συλλέκτη και μη...



Έκδοση: ΙΧΩΡ και Α.Λ.Λ.Ε.Α.Σ - ΑΘΗΝΑ 1998
 
Πίσω
Μπλουζα