Εμμεσος τροπος για παροχη download links?

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

joe

RetroMasteR
Joined
28 Απρ 2008
Μηνύματα
1.441
Αντιδράσεις
259
Ολοι καταλαβαινουμε τον λογο που υπαρχουν αυστηροι κανονες για την μη δημοσιευση download links. Σιγουρα κανενας δεν θελει να διακινδυνευσει αυτον τον αγαπημενο ιστοτοπο αναμνησεων.

Ομως ειμαι σιγουρος πως πολλες φορες ευχηθηκαμε να υπηρχε ενας τροπος να ερθει στα χερια μας υλικο, το οποιο δεν υπαρχει καν η δυνατοτητα να ερθει στην κατοχη μας με νομιμο τροπο. Ειται πολυ απλα δεν πωλειται, ή δεν ειναι στην αγαπημενη μας μορφη. Θα θεσω σαν παραδειγμα τις θρυλικες μεταγλωτισεις της ΕΡΤ. Ενα απιστευτο υλικο του οποιου ο νομιμος παροχεας (ΕΡΤ) ειναι το λιγοτερο αδιαφορος.

Καπου εκει εξω αναμεσα μα,ς σιγουρα υπαρχουν ατομα με απιστευτο υλικο στα χερια τους οπως και πολλοι περισσοτεροι αναζητητες χαμενων αναμνησεων.

Αυτο που σκεφτομουν λοιπον και θα ηθελα την γνωμη σας, ειναι η πιθανοτητα να υπηρχε ενας αλλος χωρος, οπου θα μπορουσαν να δημοσιευονται λινκς και θα αναφερεται εμμεσως πχ ''το λινκ ειναι στο γνωστο μερος''. Τιποτα παραπανω απο τα δεκαδες χιλιαδες μπλογκ που παιζουν με αναλογο περιεχομενο, αλλα με μεγαλυτερη αντιστοιχια με τα θεματα του retromaniax. Αν παρουσιαστει οποιοδηποτε θεμα, απλα κλεινει ο χωρος των λινκ χωρις να θιχτει το retromaniax. το οποιο σαφως ειναι πολυτιμοτερο σαν χωρος.

Ποια ειναι η γνωμη σας?
 
Φιλε μου Joe, η αποψη μας ειναι σαφεστατα διατυπωμενη στους Κανονισμους Λειτουργιας του παροντος forum. Σου θυμιζω εν συντομια οτι εδω δεν διακινουμε υλικο με copyright control (χωρις προτερη αδεια), δεν αναγραφουμε links για downloads, δεν τα αναζητουμε και δεν τα προσφερουμε. Αυτες ειναι βασικες αρχες για μας και για οσους μας εκαναν την τιμη να ερθουν εδω και τις αποδεχτηκαν.

Δεν ειμαι στη κατασταση του ανοιγω ενα ανωνυμο (με καποιο fake email) blog και το γεμιζω με χιλιαδες links και ολα (νομιζω) οτι πανε καλα.

Εχω καταχωρημενα στην Forthnet και στο ονομα μου (με τα πληρη στοιχεια μου/διευθυνσεις/πιστωτικες καρτες) καμποσα domain names - τα ιδια και στο theplanet.com για να εχουμε ενεργο τον dedicated server μας - και δεν θα ρισκαρα ποτε και για τιποτα να μου χτυπησει μια μερα την πορτα καποιο εξωδικο ή καποια αγωγη απο τον οποιοδηποτε "αδιαφορο" φορεα που λογικα και νομιμα θιχτηκε απο την "συμπεριφορα" μου.

Μπορει να σου φαινεται μηδενικη αυτη η πιθανοτητα - ισως γιατι δεν σου εχει τυχει ποτε κατι τετοιο. Αλλα μιας και εχουμε διαφορετικες εμπειριες στο θεμα αυτο, πιστεψε με οτι συμβαινουν πολυ συχνοτερα απο οτι νομιζεις και οτι δεν ειναι καθολου ευχαριστα...

Απο την αλλη η "πορεια" μας εδω και 3 χρονια - δηλαδη η δημιουργια του retromaniax αλλα ακομα περισσοτερο η δημιουργια της retrodb και η μελλοντικα πιθανη συνεργασια μας με την ΕΡΤ και ισως και αλλα τηλεοπτικα καναλια - αποκλειει απο μονη της καθε πιθανοτητα απο μερους μας να προβουμε σε κατι που θα "εθιγε" το δημιουργημα μας και καθε πιθανο συνεργατη μας.

Καλως κακως ειμαστε με την "φωτεινη" πλευρα και θα παραμεινουμε εκει.

Ελπιζω να απαντησα στο ερωτημα σου (και να μην καταλαβα αλλα αντι αλλων, μολις ξυπνησα και ειμαι ακομα καπως)
 
Paspartoo ξερω πολυ καλα τι στοιχεια πρεπει να εχει καταχωρημενα καποιος ιδιοκτητης domain name και φιλοξενουμενος, καθως δουλεψα για αρκετα χρονια στον χωρο του web design (απο την design πλευρα βεβαια). Ειναι σωστα αυτα που αναφερεις. Δεκτο και το γεγονος του να μην θελεις να ρισκαρεις την παρουσα ιστοσελιδα. Προς το παρον οι πιθανοτητες μιας κρουσης ειναι πολυ μικρες αλλα το τοπιο αλλαζει. Ολα αυτα κατανοητα.

Αυτο που εχω θετω σαν σκεψη, ειναι αν υπηρχε ενα blog ανεξαρτητο απο την παρουσα σελιδα, με εμμεση αναφορα προς αυτο, οχι διαφημιση ή καποιο λινκ, θα ξεπερνουσαμε αυτο το νομικιστικο σκοπελο? Και επετρεψε μου τον ορρο ''νομικιστικο'' γιατι αν η ιδια η ΕΡΤ εχει πεταξει το υλικο της ή δεν ξερει καν που βρισκεται ή δεν θελει να το ψηφιοποιησει, αν εγω εχω μια πληρη σειρα που δεν θυμαται πια κανεις και δεν πωλειται καν, ειμαι πειρατης ή διασωστης?

Θα ηταν πολυ καλη μια συνεργασια με την ΕΡΤ, αλλα μου φαινεται υπερβολικα αισιοδοξο σεναριο με πιθανοτερη καταληξη, ο καθενας απο εμας να παρεχει στην ΕΡΤ το υλικο του (και να δουμε ποιος θα κατσει να το δουλεψει).

Ηδη με το προτζεκτ της Καντυ Καντυ εχει διασωθει και αποκατασταθει μια αξιολογη δουλεια. Καθενας μπορει ηδη να παρει στα χερια του το υλικο. Γιατι να μην μπορει να γινει το ιδιο και με αλλες σειρες?

Σε τελικη αναλυση θα μπορουσαμε να συμφωνησουμε μεταξυ μας, οτι εχουμε να το ανεβαζουμε σε ενα συγκεκριμενο τρακερ (κατα προτιμηση οχι πριβε). Απο εκει και περα θα λεμε ''το αρχειο ειναι στο γνωστο σημειο'' και θα κανουμε την δουλεια μας χωρις να εμπλεκεται καθολου το retromaniax.
 
Φίλε Joe είναι πολύ δύσκολο αυτό που λες. Ακόμα και η έμμεση αναφορά σε trackers μπορεί να επιφέρει απίστευτα νομικά κωλύματα. Δυστυχώς καλό είναι να μη παίξει κανείς με τη φωτιά.

Το αποτέλεσμα θα είναι να καεί άσχημα η admin team (τα παιδιά είναι καλοί φίλοι και δεν θα το ήθελα να γίνεται σε καμία περίπτωση) και να διαταχθεί να πέσουν οι διακόπτες του GRM.

Τώρα θα μου πεις στο GRM θα τύχει; Μη ξεχνάς ότι ζούμε στην Ελλάδα. Εδώ ψάχνουν να βρουν αποδιοπομπαίους τράγους για να δείξουν κάποιοι ότι παράγουν έργο. Αν ο κλήρος πέσει εδώ, προς παραδειγματισμό των άλλων και μόνο θα πέσει γερό τσεκούρι.

Συμπλέω με τον paspartoo. Είναι δύσκολες οι εποχές για ρίσκα και χαζούς πειραματισμούς.
 
Φιλε μου Joe γραφεις οτι

Αυτο που εχω θετω σαν σκεψη, ειναι αν υπηρχε ενα blog ανεξαρτητο απο την παρουσα σελιδα, με εμμεση αναφορα προς αυτο, οχι διαφημιση ή καποιο λινκ, θα ξεπερνουσαμε αυτο το νομικιστικο σκοπελο?
Φυσικα και οχι - αλλα αυτο που δεν εχεις καταλαβει ειναι οτι ΔΕΝ θελουμε να τον ξεπερασουμε - θα μπορουσαμε εδω και χρονια να λεμε "την ταινια θα τη βρειτε στο demonoid" αλλα δεν το θελουμε και δεν το κανουμε.

γιατι αν η ιδια η ΕΡΤ εχει πεταξει το υλικο της ή δεν ξερει καν που βρισκεται ή δεν θελει να το ψηφιοποιησει, αν εγω εχω μια πληρη σειρα που δεν θυμαται πια κανεις και δεν πωλειται καν, ειμαι πειρατης ή διασωστης?

Για μενα θα μπορουσες να ησουν και διασωστης - για τον Νομο εισαι πειρατης και αυτο δεν αλλαζει.

θα ηταν πολυ καλη μια συνεργασια με την ΕΡΤ, αλλα μου φαινεται υπερβολικα αισιοδοξο σεναριο με πιθανοτερη καταληξη, ο καθενας απο εμας να παρεχει στην ΕΡΤ το υλικο του (και να δουμε ποιος θα κατσει να το δουλεψει).
Παρεξηγηση, δεν μιλησα για οποιαδηποτε παροχη υλικου απο μας προς αυτους - απλα μια στηριξη στο να ολοκληρωσουμε την εγκυκλοπαιδικη καταγραφη που ξεκινησαμε - μεχρι εκει.

Ηδη με το προτζεκτ της Καντυ Καντυ εχει διασωθει και αποκατασταθει μια αξιολογη δουλεια. Καθενας μπορει ηδη να παρει στα χερια του το υλικο. Γιατι να μην μπορει να γινει το ιδιο και με αλλες σειρες?
Και ομως, παροτι εχω κανει οτι μπορω για το project των κοριτσιων - που καταφεραν τελικα με πολυ κοπο να σωσουν κατι τοσο αξιολογο - γνωριζω καλα και εγω και εκεινες οτι η κινηση αυτη ηταν ειναι και θα ειναι παρανομη.

Και ενω λοιπον σαν Ηρακλης κανω οτι θελω και ρισκαρω οσο θελω - σαν μελος της διαχειριστικης ομαδας του retromaniax η σωτηρια ΚΑΙ η διακινηση του οπτικοακουστικου υλικου της ΕΡΤ ΧΩΡΙΣ την συγκαταθεση της με βγαζει εκτος στοχων.

Να πιεσουμε την ΕΡΤ να αναλαβει δραση ναι, να δωσουμε στοιχεια που ισως της χρειαζονται ναι, αλλα να βρω να ψηφιοποιησω και να διακινησω υλικο της ΠΟΤΕ.

Σε τελικη αναλυση θα μπορουσαμε να συμφωνησουμε μεταξυ μας, οτι εχουμε να το ανεβαζουμε σε ενα συγκεκριμενο τρακερ (κατα προτιμηση οχι πριβε). Απο εκει και περα θα λεμε ''το αρχειο ειναι στο γνωστο σημειο'' και θα κανουμε την δουλεια μας χωρις να εμπλεκεται καθολου το retromaniax.
Αυτο φιλε μου Joe δεν μπορει και ουτε προκειται να γινει εδω - σου εξηγησα πιο πανω τους λογους.
 
Μια και ο φίλος joe καλύφθηκε από την απάντηση του paspartoo,όπως έγραψε ο ίδιος αμέσως παραπάνω,το θέμα κλειδώνεται,μια και δεν "προσφέρεται" για περαιτέρω συζήτηση...
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα