Εμπριμέ πουκαμίσες για άντρες και γυναίκες

Cathy

Retro Member
Joined
23 Σεπ 2012
Μηνύματα
127
Αντιδράσεις
29
Αυτη ηταν μια μόδα που ξεκινησε στα 80ς αλλά βρήκε την πληρη αποθέωση της στα κομψοτερα 90ς. Πρόκειται για ένα ρούχο που δεν κολακευει ουτε μοντέλο και φοριεται μονο για αστειο και πολύ δύσκολα δειχνει ομορφο. Εαν εισαι λεπτἠ μπορεί να φορεθεί μεσα σε στενή φουστα ή παντελόνι και πάντα με τακουνια και μονο σε παρτυ με ρετρο αναφορες. Γενικά προκειται για ενα εντελώς εξωφρενικὀ και παραλογο ρουχο που ομως στα 90ς ηταν βασικο στοιχειο καθε μοδατης γκαρτναρομπας. Εβλεπα ξανα Ἀπαραδεκτους᾽ και ο Βλασσης με τον Γιαννη εχουν απο μια πλουσια συλλογη απο τετοιες πουκαμισες ο καθενας, της οποιες και φορουν με καμαρι σε ολη την σειρα ως δειγμα πολυ προχωρημενης μοδας! Επισης στην 'Αναστασια᾽ φορεθηκε πολυ αυτο το ρουχο. Θυμαμαι και στα 'Χτυποκαρδια στο Μπεβερλι Χιλλς᾽ τις φοραγε συχνα ο Ντεηβ.

Κυκλοφορουσε σε δυο εκδοχες και οι δυο unisex

1. Την υπερπολυτελη αλα Γιαννη Φλωρινιωτη σε μεταλλιζε αποχρωσεις με σχεδια τιγρης / ζεβρας / λεοπαρδαλης ή δηθεν μονοχρωμης σε εντονο χρωμα αλλα με νερα ή αναγλυφα σχεδια ή απο παραξενο υφασμα και παντα με τεραστια ή εντονα κουμπια (χρυσα ή με πολυπλοκα σχεδια). Φοριοταν με ανοιχτα τα τρια πρωτα κουμπια ωστε να φαινεται λιγο το στηθος ή το εσωρουχο. Συχνα ειχε και βολαν ή πολυ φουσκωτά μανίκια.

2. Την καθημερινη οπου οι αντρες την φοραγαν κουμπωμενη μεχρι το λαιμο. Ολοι την φοραγαν πανω απο το παντελονι και μερικες γυναικες πανω απο το κολαν. Ηταν βαμβακερη με μεγαλα σχεδια συχνα λουλουδια αλλα και πιο παραξενα οπως νοτες του πενταγραμμου ή χαρτες και ηταν τεράστια σε μέγεθος παιδικης σκηνης κατασκήνωσης! Φοριοταν με φαρδυ τζην. Υπηρχε και σε πιο επισημη εκδοχη για κουστουμι ή ταγερ αλλα ευτυχως δεν επιασε!

Υπηρχε και η διαχρονικη γυναικεια και σχεδον κομψη εκδοχη αυτου του ρουχου που ειναι απλα ενα αερινο φλοραλ πουκαμισο απο μουσελινα, λεπτο βαμβακερο ή ναυλον. Στα 90ς ομως αυτη η σεμνη εκδοχη φοριοταν πανω απο εμπριμε φορεματα αντι ζακετας συχνα ανοιχτη και πιασμενη με ζωνη ή και μαντιλι στην μεση!!!! Συνδυαζοταν με ψαθινο καπελο, χαιμαλια και ογκωδη ξυλινα κοσμηματα. Ηταν πολυ δημοφιλης σε ελληνικα σηριαλ της εποχης σε ολες τις γυναικες μαλιστα ανεξαρτητως ηλικιας!!!! Αλλος τροπος ηταν ο σεξι δηλαδη να φορας αυτο το σχεδον διαφανες ρουχο χωρις μπλουζακι με εντονο χρωμα εσωρουχο ωστε να φαινεται και τζην σορτς ή φουστα με παπουτσια πλατφορμες. Τις θυμαται κανεις αυτες τις πουκαμισες? Ηταν ενα ρουχο που φορεθηκε πολυ απο ολον τον κοσμο και αγαπηθηκε οσα λιγα αν και ηταν γενικα μαλλον ασχημο! Θυμαμαι ο κοσμος φοραγε πουκαμισες ολες τις ωρες στην δουλεια αλλα και στο μπαρ /κλαμπακι / καφετερια! Εχω χρονια να δω καποιον με πουκαμισα ευτυχως περασε η μοδα τους κρατησε ομως περιπου 20 χρονια! Μαλιστα ηταν και ακριβες. Υπηρχαν μερικες ελληνικες κυριως εταιριες ρουχων οπως η Κινο (δεν θυμαμαι πως γραφοταν και αν την λεω σωστα) που ειχαν ως βασικο κομματι της παραγωγης τους τις πουκαμισες!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φρικτο ρουχο κατ' εμε, το οποιο εννοειται πως δε φορεσα ποτε.

Οι εμπριμε πουκαμισες εγιναν μοδα το 1987 οταν κυκλοφορησε το τραγουδι της Πωλινας "Παμε για τρελες στις Σεϋχελλες". Υστερα απο ενα τετοιο τεραστιο σουξε, το ρουχο αυτο φορεθηκε ποικιλοτροπως απο το πρωι μεχρι το βραδυ.

Δεν θα ξεχασω εναν γνωστο μου που τον πετυχα σε δυο γαμους (ειχαμε κοινους φιλους) και τον ειδα να φοραει και τις δυο φορες την ιδια λουλουδατη πουκαμισα! Αν και κοντευε τα 60 τοτε, παρ' ολα αυτα την τιμουσε υπερ το δεον και μαλιστα σε κοσμικα γεγονοτα!
 
Συμφωνω μαζι σου πως ειναι απαισιο ρουχο (ή τουλαχιστον πολυ δυσκολο να φορεθει σωστα)! Ουτε και εγω ειχα. Τον καημενο τον γνωστο σου! Παντως ο ανθρωπος προσπαθουσε να ειναι στην μοδα! Δεν ξερω γιατι εγιναν τοσο δημοφιλεις οι πουκαμισες. Ηταν και ακριβες, και δεν κολακευαν κανενα και δυσκολοφορετες αφου τσαλακωναν αμεσως και θελαν πολυ σιδερωμα! ισως διοτι μπορουσαν οπως λες και εσυ να φορεθουν απο ολους ακομα και απο μεγαλυτερους. Μπορουσαν μια κουβεντα ειναι. Απλα αν σε εβλεπαν να τις φορας σε θεωρουσαν μοντερνο! Δεν θυμομουν πως η Πωλινα τις εκανε μοδα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΦΥΣΙΚΑ και ειχα!και δεν περιμενα καμμια Πολινα..ψωνιζα απ του Τζουανατου στην Πλακα(για οσους γνωριζουν)απο '83 και μετα.

βεβαια ποτε κουμπωμενη μεχρι πανω.. καθοτι γκρηκ λαβερ και ποζερι..

τα εγκατελειψα στα μιντ90ς.. και μια φορα που ειχαμε σκασει αποκριες στο "αγκαθι"για ενα μασκε τα ξαναχρειαστηκα..ειχα ντυσει μια κουστωδια

νοματαιους..τι ειχαμε ντυθει? Tσιγγάνοι !!χαχαχαχα... :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ιδού μια φωτογραφία από την ντουλάπα μου, 20 χρόνια πριν:

attachment.php


ΟΚ δεν είναι όντως η ντουλάπα μου... αλλά θα μπορούσε!
 
Εco/ανακυκλισης mode on

Αναρρωτιεμαι αν θα μπορουσαν να μεταποιηθουν για να χρησιμοποιηθουν ως .... τραπεζομαντηλα :diablotin:

ΕCo/ανακυκλισης mode off
 
Αυτό το κακό τουλάχιστον το γλίτωσα αν και είμαι ακριβώς της ηλικίας :D
 
Τέτοιες φαρδιές πουκαμίσες πρέπει να έχω φορέσει ως παιδί, τις θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά. Έκαναν όντως θράυση, άσχετα που δεν ήταν καθόλου κομψές και δεν κολάκευαν σχεδόν κανέναν. Και να θέλουμε να τις ξεχάσουμε, ένα άλμπουμ φωτογραφιών από βαφτίσεις και γάμους να δεις... πάλι μπροστά σου θα τις βρεις. Σε γάμους μπορούσες να τις συνδυάσεις και με άσπρο παντελόνι, κι αυτό ψιλοαεράτο, αλλά πιο καλοκαιρινό. Νομίζω ότι σαν μόδα τις "προωθούσαν" και οι Ζιγκ Ζαγκ, ή λάθος θυμάμαι; Ήταν γενικά ένα αεράτο, χαλαρό ρούχο, όπως αεράτη, χαλαρή και φευγάτη ήταν κι εκείνη η εποχή. Σιγά σιγά στένευαν τα πράγματα... και οι γραμμές στα ρούχα, που έφτασαν μέχρι τα ασφυκτικά κολλητά...
 
Στους "Απαράδεκτους" που έβλεπα πρόσφατα πάντως κάναν παρέλαση αυτά τα πουκάμισα. Πόνεσε η αισθητική μου ομολογώ!

Παραθέτω χαρακτηριστικό δείγμα

[edit] Dead pic [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ας μην το κανουμε θεμα..χαριν της πολιτικης ορθοτητας να παιζουμε με τις λεξεις..

ετσι ,αν γραφοταν σημερα..

Ο Δωδεκαλογος Του Γυφτου="12 faux&faux pas των ευπαθων κοινωνικων ομαδων"

Η Εκδικηση της Γυφτιας="Η αντιπραξις των αθιγγανων"

Η Γυφτοπουλα="Η μικρη ρομα"

οχι δεν ειχαμε ντυθει γυφτοι εκεινη τη χρονια,ουτε τσιγγανοι..εκλιπαρω την συγνωμην του φορουμ..

Ρομα ειχαμε μασκαρευτει..(φετος λεω να ντυθουμε Λατσιο..)
 
καλοκαιρι φοριουνταν τετοιες πουκαμίσες...νομιζω ειχαν βγει και για παιδια...
 
Μα η μόδα αυτή είχε αρχίσει από τα τέλη των 60 - αρχές 70 με τους χίππις και επηρέασε και μη-χίππις. Απλώς φαίνεται ξαναγύρισε (με διαφορετικά σχέδια και χρώματα ίσως) την εποχή που λέτε.

Να είμαστε καλά μετά από 20 χρόνια να δω τι θα γράφετε για τη μόδα του 2015 (που θα είναι το ρετροόριο τόοοοτε, υποθέτω) και γι'αυτά που σας φαίνονται λογικά τώρα. Υπάρχουν αρκετά πράματα στο σύγχρονο ντύσιμο που δεν τα χωνεύω καθόλου και θα ήθελα να χαθούνε. Ένα μόνο θα σας πω: Τα φρικαλέα αθλήτικά παπούτσια που μοιάζουν τόσο πολύπλοκα που χρειάζονται οδηγίες χρήσης και που έχουν τα πιο περίεργα χρώματα που φαντάζεται κανείς. Δεν βλέπω σε τι είναι λιγότερο εφιαλτικά από τις πουκαμίσες του τότε. Τουλάχιστον αυτές έκρυβαν και καμιά κοιλιά μεσόκοπη.
 
Εννοείται πως είχε επηρεαστεί από το 60s revival που συνέβαινε στις αρχές των 90s με τα λαχούρια κι αυτού του τύπου τα σχέδια, αλλά είχαν την άκομψη φαρδιά φόρμα της εποχής αλλά και εμπριμέ απομεινάρια των 80s. Μία τέλεια συνταγή καταστροφής δηλαδή.

Κάθε εποχή έχει τα περίεργά της, γι'αυτό ξεχωρίζουν άλλωστε και αυτά γίνονται χαρακτηριστικά της. Τώρα για τα αθλητικά παπούτσια δεν ξέρω τι να σου πω, κυρίως γιατί μαζί με τα περίπλοκα υπάρχουν και τα λιτά. Είναι όλα θέμα γούστου, προσωπικότητας και στιλ.
 
Απαράδεκτοι.Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου....και ναι, η Πωλίνα ξεκίνησε τη μόδα αυτή, τουλάχιστον στην Ελλάδα.Στο εξωτερικό νομίζω πως τη ξεκίνησε η Cindy Lauper.
 
Πίσω
Μπλουζα