Αυτή η εβδομάδα με βρίσκει άρρωστο μαζί με τα παιδιά οπότε αφού είμαι σπίτι έριξα μία πρώτη ματιά - πρώτη διότι αξίζει να το διαβάσω καλύτερα μόλις βρω περισσότερο χρόνο- στην πραγματικά ενδιαφέρουσα διδακτορική διατριβή που μας ανέβασε ο wally και τον ευχαριστώ...
Γράφει λοιπόν ο συγγραφέας σε κάποιο σημείο της εισαγωγής, αναφερόμενος στους home micros: Πωλούνταν έτοιμοι σε καταστήματα λιανικής ... ...από νέες εταιρίες που δημιουργήθηκαν για αυτό το σκοπό(Sinclair, Amstrad , Commodore).
Νέες εταιρείες οι παραπάνω στα 80s;
O Θείος είχε ξεκινήσει την εταιρία του τουλάχιστον το 1973 διότι από την προηγούμενη δεκαετία έφτιαχνε εφευρεσεις και κατασκευες, ο ζάχαρης το δικό του μαγαζί το 1968, Ο τραμιέλ την commodore το 1976 ουσιαστικά από το 1958.
Προφανώς είτε έκανε λάθος - κατανοητό σε διατριβές τέτοιου μεγέθους, αλλά ελεγχόμενο σε διδακτορική διατριβή - είτε το πρόσθεσε κάποια στιγμή εκ των υστέρων, στις τελευταίες πινελιές που όλοι κάνουμε όταν διορθώνουμε ένα κείμενο, πόσο μάλλον μίας διδακτορικής διατριβής που θέλει χρόνια δουλειάς!
Υποθέτω ότι θα ήθελε να πει ότι οι εταιρείες αυτές εστίασαν την δεδομένη περίοδο στην δημιουργία home micros....δεν ξέρω!
Σε κάθε περίπτωση έχει τόσο πολλά ενδιαφέροντα η διατριβή αυτή που θα την διαβάσω είτε στην 65αρα ώστε να βλέπω τα γράμματα δίχως να κουράζομαι, είτε με πολύ προσπάθεια σε κανα μεγάλο τάμπλετ. Δεν θα βάλω ακόμα τα γυαλιά που λέει ο γιατρός...είμαι "μικρός" ακόμα....