Επίσκεψη στο Home Computer Museum στο Helmond – Τρίτη φορά και κάθε φορά καλύτερα

Fistikis

RetroActive
Αντιδράσεις
83
Πρόσφατα βρέθηκα για τρίτη φορά στο Home Computer Museum στο Helmond της Ολλανδίας και, όπως πάντα, η εμπειρία ήταν εξαιρετική. Είναι ένα από τα λίγα μέρη όπου μπορείς πραγματικά να κάνεις ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο και να δεις – αλλά και να αγγίξεις – την εξέλιξη των προσωπικών υπολογιστών από τα πρώτα, σχεδόν πρωτόγονα μοντέλα έως τις πιο σύγχρονες μηχανές.

View recent photos 7.png

Αυτές τις επισκέψεις τις μοιράζομαι πάντα με τους δύο γιους μου, 7 και 12 ετών. Παρόλο που ανήκουν σε μια γενιά που μεγάλωσε με tablets και οθόνες αφής, τους εντυπωσιάζει κάθε φορά το πόσο «χειροποίητη» και απτή ήταν η τεχνολογία του παρελθόντος. Κουμπιά, μοχλοί, πράσινες οθόνες, floppy disks και ήχοι που για εμάς ξυπνούν μνήμες, αλλά για εκείνους μοιάζουν με κάτι εντελώς εξωτικό.

View recent photos 8.pngView recent photos 9.png

Για εμένα, η επίσκεψη είναι κάτι περισσότερο από μια απλή βόλτα. Είναι μια ευκαιρία να χαζέψω, να θυμηθώ και να παίξω ξανά με μηχανήματα που σημάδεψαν τα πρώτα μου βήματα στην τεχνολογία. Το μουσείο δεν είναι απλώς μια έκθεση. Είναι ένας ζωντανός χώρος όπου τα περισσότερα συστήματα λειτουργούν πλήρως, επιτρέποντάς σου να δοκιμάσεις παιχνίδια, να πληκτρολογήσεις εντολές και να νιώσεις πώς ήταν πραγματικά η εμπειρία χρήσης πριν από δεκαετίες.

View recent photos 5.png

View recent photos 6.png
Αυτό που εκτιμώ περισσότερο είναι ότι κάθε φορά ανακαλύπτω κάτι νέο: μια κονσόλα που δεν είχα ξαναδεί, μια κυκλοφορία περιορισμένης παραγωγής ή μια ιστορία πίσω από μια εταιρεία που δεν πρόλαβε να γράψει το όνομά της στην ιστορία. Και φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βλέπεις τα παιδιά να ενθουσιάζονται με «αρχαία» συστήματα που λειτουργούν ακόμη άψογα.

View recent photos 10.png

Το Home Computer Museum είναι ένα μέρος που σε κάνει να συνειδητοποιείς πόσο ραγδαία εξελίχθηκε η τεχνολογία και πόσο σημαντικό είναι να διατηρούνται αυτές οι μηχανές, όχι ως απλά αντικείμενα, αλλά ως κομμάτια ζωντανής ιστορίας. Για εμένα και τους γιους μου, είναι πλέον αγαπημένος προορισμός και σίγουρα θα υπάρξει τέταρτη και πέμπτη επίσκεψη.View recent photos 9.png

Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα