Επαναστατες (στο ντυσιμο) της γενιας μας

Λορένα

RetroNuts!
Joined
21 Απρ 2008
Μηνύματα
1.607
Αντιδράσεις
280
Παλια υπηρχαν οι Χίπις ή.. τα παιδια των λουλουδιών.

Το ντυσιμο φανταζομαι το γνωριζετε ολοι μεσα απο τις ταινιες εποχης τους.

Την σημερον ημερα εχουμε τους ιμο (ετσι γραφονται? :p )

Η δικη μας γενια ποιους ειχε?

Πως ντυνοταν οι νεοι των '80ς οταν δηλωναν αντιθετοι στο κατεστημενο?

Θυμαμαι κατι παντελονια σωληνα (τωρα τα καναμε εμεις οι γυναικες μοδα), που φοραγαν οι αντρες. Θυμαμαι επισης το αντρικο μαλλι, χαιτη.

Ηταν μοδα για ολους ή για ορισμενους?
 
Punks are not dead!
 
Πάντα σε όλες τις εποχές τα περίεργα ντυσίματα (και συμπεριφορές) ήταν για μια μερίδα του κόσμου. Εγώ πάλι θυμάμε τους πάνκ (νομίζω έτσι λεγόταν). Τους θυμάμε επίσης και από κάτι αναφορές σε κάτι σειρές του Κωσταντίνου στα μέσα των 80s (που έλεγε στην τηλεοπτική κόρη του) μήπωε έχεις σχέση με αυτούς τους πάνκ?

Αν θυμάτε κάποιος άλλος λεπτομέριες ας μας τις πει.
 
Δεν νομιζω το ντυσιμο των μεταλλαδων του 80 να ηταν και πολυ του κατεστημενου και παντα προκαλουσε σχολια και αντιδρασεις στις παλιοτερες γενιες.Θυμαμαι μια φορα το τελος του 1988 που ημουν στο δημοτικο στην Γκραβα ειχα δει 3 τυπους που πηγαιναν μαλλον σε καποιο απο τα γυμνασια εκει,οι οποιοι φοραγαν το ιδιο στυλ ρουχων...ολοι παπουτσια Converse all stars,παντελονια σωληνες....πραγματικα θεοστενα και φυσικα μαυρα,ενω οι μπλουζες ηταν ολες μια και μια...ο ενας Seventh Son of a Seventh Son,ο αλλος Justice for All και ο τριτος Savage Amusement απο Scorpions,νομιζω!!στο λυκειο φοραγα και εγω τετοια ρουχα με εξαιρεση ευτυχως τους σωληνες που δεν ηταν και πολυ στη μοδα τα μεσα του 90.Ξεχασα να αναφερω το μακρυ μαλλι ηταν ενα συμβλολο αντιδρασης και κοντρας στο κατεστημενο ηδη απο την δεκαετια του 70(αρχες) λογω χιππιδων και ροκ μουσικης ....απλως μετα καθιερωθηκε κυριως ως χαρακτηριστικο των μεταλαδων(δεν ειχαν ποτε μακρυα μαλλια οι πανκηδες!! )

tsalk είπε:
Πάντα σε όλες τις εποχές τα περίεργα ντυσίματα (και συμπεριφορές) ήταν για μια μερίδα του κόσμου. Εγώ πάλι θυμάμε τους πάνκ (νομίζω έτσι λεγόταν). Τους θυμάμε επίσης και από κάτι αναφορές σε κάτι σειρές του Κωσταντίνου στα μέσα των 80s (που έλεγε στην τηλεοπτική κόρη του) μήπωε έχεις σχέση με αυτούς τους πάνκ?Αν θυμάτε κάποιος άλλος λεπτομέριες ας μας τις πει.

Δειτε ταινιες οπως The Kopanoi να δειτε την απωθεωση του στερεοτυπου πανκ μεσα απο το ντυσιμο του διδυμου Γιαννη Βουρου(Μικυ) και Γιωργου Πετροχειλου(Γκογκο) καθως και του Τζεβελεκου σε μια συνεχεια της Παπαδιστικης κομπανιας(νομιζω ηταν στο νουμερο 2 οταν ενας πανκ ειχε μπει κατα λαθος στον παραδεισο!!)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα