Επανεκδόσεις ιστοριών Disney

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας stayros
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

stayros

Moderator
Διαχειριστές
Αντιδράσεις
1.860
Οπως ηδη εχω αναφερει σε αλλο θρεντ

αναμεσα στα περιοδικα "Μεγαλο Μικυ"

που βρηκα,υπηρχαν και δυο τευχη

με διαφορα δεκα ετων... :o ...μεταξυ τους

που ξεκινουσαν ακριβως με τις ιδιες ιστοριες!!!!!:burn:

Προκειται για τα εξης...

Τευχος: 164

Κυκλοφορια: 1981-Απριλιος

attachment.php

attachment.php

Και...

Τευχος: 282

Κυκλοφορια: 1991-Φεβρουαριος

attachment.php

attachment.php

Και ευλογα δημιουργουνται οι παρακατω αποριες...:what:

Να υποθεσω οτι ειχαν στερεψει απο ιδεες;

Το ειχαν ξεχασει οτι την ειχαν τυπωσει στο παρελθον;

Ξανατυπωνουν συγκεκριμενες ιστοριες που ειχαν επιτυχια;

Τι απ' ολα ισχυει;

Σας εχει τυχει να βρειτε κατι αναλογο;

Περιμενω και τα δικα σας σχολια... :)

Δεν ξέρω αν ταιριάζει εδώ η ερώτηση, αλλά ας δοκιμάσω. Είχα μικρός δυο ιστορίες ντίσνευ που είχαν ως εξής... Στην μια ο Ντόναλντ πήγαινε με τα ανηψάκια κατασκήνωση στο δάσος. Εκεί του γινόταν έμμονη ιδέα ένα ελάφι, που ήθελε πάση θυσία να το φωτογραφίσει.

Καθώς προσπαθούσε να το πετύχει στην σωστή στάση, ξέσπασε μια μεγάλη πυρκαγιά και πλέον έπρεπε να σώσει τα ανηψάκια και τον εαυτό του.

Στην δεύτερη ο Ντόναλντ ήταν μυστικός πράκτορας, που πήγαινε σε ένα νησί για να αντιμετωπίσει έναν παρανοϊκό επιστήμονα τον Ζάνταρ, που απειλούσε όλους τους πλούσιους του κόσμου. Έχει χρόνια που τα έχασα. Ξέρει κάποιος τους τίτλους;

Μα φυσικά και είναι οι ίδιες ιστορίες, δεν είναι κάποια ιδιαίτερη περίπτωση.

Κατά κανόνα ο Τερζόπουλος ανακυκλώνει συνεχώς τις ιστορίες (όχι μόνο 2 αλλά και περισσότερες φορές) και είναι λογικό αφού τόσα περιοδικά με σταθερή παρουσία για δεκαετίες δεν είναι δυνατόν να δημοσιεύουν συνέχεια καινούριο υλικό.

Όσον αφορά την ερώτηση του RIO, η πρώτη ιστορία είναι αυτή από το ΚΟΜΙΞ 13 (Καιρός για διακοπές) η οποία δεν έχει ξαναμπεί απ΄όσο ξέρω σε άλλο περιοδικό...

Lord_Makro είπε:
Όσον αφορά την ερώτηση του RIO, η πρώτη ιστορία είναι αυτή από το ΚΟΜΙΞ 13 (Καιρός για διακοπές) η οποία δεν έχει ξαναμπεί απ΄όσο ξέρω σε άλλο περιοδικό...
Ευχαριστώ πολύ Lord_Makro... :)

Aν εισαι διαθετειμενος να δωσεις 18 ευρω εχει επανεκδοθει το '09 στην Μεγαλη Βιβλιοθηκη Καρλ Μπαρκς Νο1 μαζι με αλλες ιστοριες.

Παντως φθηνοτερα θα σου ρθει και me λιγοτερο κοπο απο το να ψαξεις το Κομιξ 13.
:D

Νομίζω ότι δεν είναι ασυνήθιστο να επαναδημοσιεύονται ιστορίες Disney στα διάφορα έντυπα του είδους όσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ενεργοποιώντας τις comic-nerd :P υπερδυνάμεις μου βρήκα ότι η συγκεκριμένη ιστορία στο επανεκδόθηκε και Μεγάλο Μίκυ Νο 445 του 2004 (με το αριθμητικό να αλλάζει από IV σε Δ'

Είναι Ιταλικής προέλευσης γραμμένη από τον Michele Gazzarri (1932-, που εργάστηκε σαν σεναριογράφος σε ιταλικές εκδόσεις κόμικς με ήρωες της Disney το διάστημα 1962-1987) και σκιτσαρισμένη από τον Romano Scarpa (1927-2005, τι πάει να πει ποιος είναι; ). Εκδόθηκε πρώτη φορά στην Ιταλία το 1975 και από τότε έχει επανεκδοθεί άλλες 3 φορές:1988, 2005 και 2011).

http://coa.inducks.org/s.php?c=I+AT++221-A

Εδώ απαντάται και η απορία μου (και σαν history-nerd) γιατί επέλεξαν στον τίτλο τον Ραμσή τον Δ' (που είναι εντελώς ασήμαντος μπροστά στους Ραμσή Β' και Ραμσή Γ') ενώ την εποχή τους δεν χτιζόταν πια πυραμίδες για πάνω από 1000 χρόνια. Ο τίτλος είναι άλλο ένα θαύμα των Ελλήνων μεταφραστών που έκριναν το πασίγνωστο όνομα Ραμσής πιο εμπορικό από το αυθεντικό Marsethe IV

Πίσω
Μπλουζα