Επιλογή Λειτουργικού Συστήματος (OS) για υπολογιστή!

Παλαιοτερες εκδοσεις ΜΑΜΕ παιζουν μια χαρα...
 
Σε Windows 7 περιβαλλον το τελευταιο mame (0.167) παιζει αερα!
 
Δεν ξερω αν γινεται αυτο που λεω, αλλα ισως να σε συνεφερε να βαλεις dosbox με win3.1, αν θελεις, η ακομα και να το χρησιμοποιησεις ως virtual machine για να εγκαταστησεις κανονικο ΔΟΣ (χρειαζεται εικονικος σκληρος δισκος παντως) και κατοπιν windows 95/98 (κατι αδυνατο μεσω "σκετου" dosbox).

Πλεονεκτηματα του dosbox εναντι του απλου ΔΟΣ ειναι πχ ο ελεγχος ταχυτητας (αν κατι ειναι υπερβολικα γρηγορο), η αναγνωριση συγχρονου Hardware, και η δυνατοτητα screenshots/snapshots.

Επισης εχω την εντυπωση οτι το dosbox ειναι ελαφρυτερο απο καποιο virtual machine.
 
Αν πάντως θέλεις να δοκιμάσεις πραγματικό DOS και θες και κάτι "σύγχρονο", χωρίς όμως να ξέρω τι παίζει με την συμβατότητα σε παιχνίδια και προγράμματα, για ρίξε μία ματιά στο FreeDOS..

Και όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ή έχει κάποια εμπειρία από αυτό, για να μας πει την γνώμη του.
 
Ουτε εγω ξερω κατι περι συμβατοτητας FreeDOS, αλλα το σιγουρο ειναι οτι δεν μπορεις να εγκαταστησεις ρετροWindows σε αυτα, αν θες κατι τετοιο. Σε αντιθεση με το Dosbox.

Αν δεν σε ενδιαφερουν τα Windows, το FD μπορει να ειναι ενδιαφερον
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είτε Win7 είτε Lubuntu είσαι ασφαλής (βέβαια μέχρι και το FBI προτιμάει Ubuntu :p Apparently, βάζουν αυτοκόλλητο στη camera των laptops τον επισκεπτών για να μην παίρνουν photos.)

Τέσπα, το σύστημα παραείναι σύγχρονο για pure DOS μηχάνημα. Αλλά ναι θα μπορούσες να δοκιμάσεις το FreeDOS, αλλά μάλλον θα χρειαστείς slowdown utility για τα games.

Για VM λίγο σκούρο με μόνο 512MB RAM.

DOSBox θα δοκίμασες ήδη υποθέτω. Τρέχει καλούτσικα στην 1.2GHz Pentium M CPU, αλλά ίσως με crackling sound κάποιες φορές;
 
Ξεχνα τα windows 7 και βαλε Lubuntu να σωθεις και να εχεις ενα λειτουργικο υπολογιστη. Ετσι και ανοιξεις το chrome με τα 7 με 512 mb και 2-3 tab προλαβαινεις να πας κεντρο να πιεις καφεδακι και να γυρισεις μεχρι να ξεκολλησει
 
Νομίζω ότι για αυτό που ζητάς καλύτερα να παίξεις με Windows XP όπου και στην πραγματικότητα με το συγκεκριμένο λειτουργικό βγήκε στην αγορά. Αύριο, μεθαύριο κουμπώνεις και μια μεγαλύτερη μνήμη. Τώρα, όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν θα μπαίνεις στο internet παρά μονάχα για τα "απαραίτητα" που ειπώθηκαν παραπάνω. Γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να ξεχάσεις τα W7, γιατί στην πραγματικότητα δεν έχουν τίποτα παραπάνω να σου προσφέρουν από τα XP για την δουλειά που το θέλεις. Με τα XP να είναι σαφώς ελαφρύτερα.

Αν όμως ρωτούσες για ένα λειτουργικό όπου θέλεις να κάνεις την δουλειά σου, γιατί αυτό το Laptop έχεις βρε αδελφέ... τότε μια ελαφριά διανομή Linux είναι απλά μονόδρομος. Αξιοπρεπέστατο λειτουργικό και κατά την δική μου ταπεινή γνώμη "σχολείο" για αυτόν που θέλει να μελετήσει τους υπολογιστές σε βάθος.
 
Πίσω
Μπλουζα