Ερωτηση για Amiga 1200

babooni75

RetroN00b
Joined
8 Ιουλ 2008
Μηνύματα
12
Αντιδράσεις
0
Καλησπέρα παιδιά είμαι ένας καινούριος χρήστης μιας Amiga 1200 που αγόρασα πρόσφατα απο το ebay με 2mb μνήμη χωρίς επιταχυντή.

θέλω να αγοράσω εναν εσωτερικό cf hdd για whdload άλλα απο ότι έχω διαβάσει χρειάζεται extra Μνήμη και επιταχυντή και δεν μπορώ να βρώ πουθενά.

η δεύτερη λύση είναι sd hxc floppy emulator για να περάσω οσα adf αρχεία έχω απευθείας ξέρω πως το κιτάκι αυτό ουσιαστικά αντικαθιστά το disk drive απλά δεν γνωρίζω αν και με αυτό θα πρέπει να έχω +extra ram και accelerator για να τρέξουν ορισμένα παιχνίδια εαν γνωρίζει κάποιος που το έχει χρησιμοποιήσει άς μου πει.
 
Δεν χρειάζεσαι μνημη και επιταχυντη για cf hdd, μονο αυτό .

Για το WHDLoad χρειάζεσαι εχτρα μνήμη ( και πάλι όχι για όλα τα παιχνίδια) και ο accelerator δεν είναι και τοσο απαραίτητος.

Τώρα σχετικά με τον Floppy emulator, ότι παίζει απο δισκέτα , θα παίζει και απο εκεί, η amiga δεν καταλαβαίνει την διαφορά απο κανονικό floppy.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Accelerator δεν χρειάζεσαι φίλε, βοηθάει αρκετά βέβαια διότι επιταχύνει το φόρτωμα και ακόμα και την ταχύτητα σε κάποια παιχνίδια. Παρόλα αυτά δεν είναι σε καμμία περίπτωση απαραίτητος.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι μνήμη, θες 4MB ή 8MB για να μπορείς να παίξεις σχεδόν όλα τα παιχνίδια που βγήκαν για Amiga.
 
Όχι πολλά είναι, με τόσα λεφτά + μεταφορικά βρίσκεις πιθανώς accelerator. Να έχεις στο νου σου ότι η μνήμη έχει 50-55 ευρώ ίσως και 60, παραπάνω σε κλέβουν!
 
Ok μακάρι να μπορούσα να βρω απλά μια ram expansion αλλα όπου και αν κοίταξα δεν βρήκα τίποτα
 
Θα μπορούσες να αγοράσεις το νεο accelerator ACA1230 στα 99 ευρώ και θα είχες και μπόλικη μνημη και επιπλέον ισχύ, αλλά δεν υπαρχει στοκ, εκτός κι αν πας στον πιο ακριβό και πιο γρήγορο 1230 με 160 ευρώ, αλλά μετά ανεβαίνεις πολύ και ίσως δεν αξίζει στην περίπτωσή σου. Γι'αυτό οι μνήμες και οι accelerators πηραν αρκετά επάνω στην τιμή τους. Ειδικά οι σκέτες μνήμες! Εάν είσαι μελος στο ΕΒΑΥ, κάνε μια αναζήτηση για "amiga 1200 memory" και σώσε την, ώστε να σου έρχεται μαιλ όταν υπάρξει κάποια νέα δημοπρασία. Για το WHDLOAD θες μονο μνήμη. Με 8ΜΒ είσαι ΟΚ. Ο επιταχυντής θα βοηθούσε το WHDLOAD να φορτώσει ενα παιχνίδι πιο γρήγορα (ιδίως αν είναι πολλές δισκέτες), αλλα μεχρι εκεί, δηλαδή το παιχνίδι δε θα παίζει πιο γρήγορα απ'ο,τι σε μια Α500.

Εάν βρεις κάτι αλλο, ξαναρώτα μας, μη σε πιάσουν κώτσο, καθότι "λεφτα ΔΕΝ υπάρχουν" :D .
 
Rygar είπε:
Ο επιταχυντής θα βοηθούσε το WHDLOAD να φορτώσει ενα παιχνίδι πιο γρήγορα (ιδίως αν είναι πολλές δισκέτες), αλλα μεχρι εκεί, δηλαδή το παιχνίδι δε θα παίζει πιο γρήγορα απ'ο,τι σε μια Α500.
Εκτός βέβαια αν πρόκειται για παιχνίδι που είναι σχεδιασμένο για να εκμεταλλεύεται τον επιταχυντή (Alien Breed 3D, Flying High, Exodus κ. α.), αλλά ούτε η ποσότητα ούτε η ποιότητά αυτών είναι αρκετή ώστε να καθιστούν την αγορά accelerator απαραίτητη.
 
Φυσικά και λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν απλά πριν χρεωκοπήσουμε κοιτάμε να κάνουμε τις επενδήσεις μας σε hardware......Θα ακολουθήσω την συμβουλή σας και θα ψάξω καλά μέχρι να βρώ κάτι που να αξίζει και φυσικά θα ζητήσω την γνώμη σας για να μην πετάξω λεφτά τζάμπα
 
Κανε υπομονή μέχρι να βγει αγγελία στο ΕΒΑΥ για μνημη 8ΜΒ για Α1200 και με κόστος όχι πανω από 40 ευρώ (+μτφ). Πρόσεξε μόνο γιατί υπαρχουν μνήμες που υποστηρίζουν μέχρι 8ΜΒ, αλλά έρχονται με σιμάκι 4ΜΒ. Το ΕΒΑΥ πανω απ'ολα θελει υπομονή!
 
http://amiga.resource.cx/exp/rca120

Βρήκα αυτή στο amibay και μου ζητάει να κάνω προσφορά εγω για τιμή ξέρω ότι κάνει conflict με την PCMCIA άρα δεν μπορώ να πάρω τα 8mb αλλα μόνο τα 4mb αξίζει ?

Επίσης δεν διαθέτει fpu

Αυτές οι κάρτες σε τι τιμη κυμαίνονται ?
 
Πίσω
Μπλουζα