Ερώτηση για commodore 64 και τροφοδοτικό

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Plink
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Plink

RetroMasteR
Αντιδράσεις
13
Λοιπόν,

τώρα προσπαθούσα να δω τι γίνεται με τον commodore 64 που βρήκα.

Τελικά φαίνεται πως το τροφοδοτικό είναι αμερικανικό...για αυτό δεν έκανε ο βρετανικός αντάπτορας.

Επάνω το τροφοδοτικό λέει input 117v οπότε θεωρητικά αν το βάλω επάνω θα καεί στην καλύτερη το τροφοδοτικό, σωστά τα λέω?

Οι λύσεις που έχω ποιες είναι;

Συσκευή μετατροπής τάσης ξέρω ότι υπάρχει αλλά δεν ξέρω το κόστος της....

υπάρχει κάποια άλλη φθηνή λύση για να ελέγξω αρχικά αν λειτουργεί το μηχάνημα?

ανοιξε το,λογικα πρεπει να εχει ενα διακοπτακι,εκτιμιση μου οτι δε χανεις τιποτα

Εάν το βάλεις στην πρίζα, ΝΑΙ θα καεί. Το διαπίστωσα πρόσφατα, ευτυχώς δεν ήταν δικό μου :D Ο τύπος που την πάτησε πάντως, είχε έναν μετατροπέα 220 σε 110 πολύ μικρό σε μέγεθος (σε σχέση με κάτι θηρία που έχω δει). Κόστος δεν ξέρω να σου πω.

A1200 είπε:
ανοιξε το,λογικα πρεπει να εχει ενα διακοπτακι,εκτιμιση μου οτι δε χανεις τιποτα
το τροφοδοτικό εννοείς να ανοίξω? λες να έχει μέσα διακοπτάκι για να αλλάζει η τάση που δέχεται?

θα το τσεκάτω αυτό, ακούγεται καλή ιδέα...

διαφορετικά θα πάω αύριο να ρωτήσω για αυτό τον μετατροπέα που λέει και ο Rygar

Έχω την εντύπωση ότι το τροφοδοτικού του Commodore δεν ανοίγει με τίποτα.

Ένας αντάπτορας 220 σε 110 volt κάποια στιγμή χρειάζεται. Αν καταφέρεις να βρεις, πάρε ένα τέτοιο. Από την άλλη, φαντάζομαι δε θα είναι δύσκολο να βρεις ένα καινούργιο ευρωπαϊκό. Από σένα εξαρτάται.

Vagelis είπε:
Έχω την εντύπωση ότι το τροφοδοτικού του Commodore δεν ανοίγει με τίποτα.Ένας αντάπτορας 220 σε 110 volt κάποια στιγμή χρειάζεται. Αν καταφέρεις να βρεις, πάρε ένα τέτοιο. Από την άλλη, φαντάζομαι δε θα είναι δύσκολο να βρεις ένα καινούργιο ευρωπαϊκό. Από σένα εξαρτάται.
Ακριβώς αυτό μπήκα να γράψω...τώρα έκατσα άνοιξα να καθαρίσω το spectrum και κοίταξα το τροφοδοτικό...αλλά είναι κολλημένο...δεν έχει πουθενά βίδες..ούτε φαίνεται να έχει κάποια ένωση που μπορεί να ανοίξει.

Φίλε Βαγγέλη, επειδή δεν ξέρω αν λειτουργεί το μηχάνημα...νομίζω δεν αξίζει να πάρω απευθείας ένα ευρωπαϊκό τροφοδοτικό.

Λέω να πεταχτώ τώρα σε κάνα μαγαζί με ηλεκτρονικά να πάρω έναν μετατροπέα....και αν δουλεύει ίσως πάρω και ένα αυθεντικό ευρωπαϊκό τροφοδοτικό να είναι κομπλέ το σύστημα...

Ωραία!!! Πήρα ένα μικρό μετατροπέα και το commodore64 λειτουργεί άψογα!!!!

Το μόνο πρόβλημα που παρατήρησα είναι ότι δεν μπόρεσα να ακούσω ήχο όταν το σύνδεσα μέσω καλωδίου RF...υποθέτω ότι είναι λόγω της αμερικανικής προέλευσης ή παίζει κάτι άλλο?

Πίσω
Μπλουζα