Ερώτηση σχετικά με νέες motherboards

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.328
Αντιδράσεις
1.344
Σήμερα αφού το PC μου έμπαινε στα bios με τα χίλια ζόρια, αποφάσισα να το πάω για έλεγχο από εκεί που αγόρασα τα κομμάτια για να ρίξουν μία ματιά στην motherboard αφού εκεί μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα (και είναι μέσα στην εγγύηση). Ομως όταν την έλεγξα για τυχόν καψίματα κλπ, διαπίστωσα πως πάνω σε κάποια τσιπάκια (συμπεριλαμβανομένων των bios chips) υπήρχαν κάποια κίτρινα σημάδια.

Οταν το πήγα στο service, ο τύπος που το είδε μου είπε ότι αυτά είναι σημάδια από μαρκαδόρο και σημαίνει ότι και καλά είναι ελεγμένα και OK, γι αυτό τα σημαδεύουν. Ομως εγώ δεν είχα πάει ποτέ την motherboard για service. Την είχα αγοράσει ολοκαίνουρια. Είναι δυνατόν καινούρια motherboard στο κουτί να έχει τέτοια σημάδια από μαρκαδόρο? Μήπως τελικά μου πουλήσανε motherboard επισκευασμένη ή κάτι τέτοιο? Η μήπως με δουλεύουνε και τα σημάδια αυτά είναι κάτι κακό? (δεν τα έχω ξαναδεί αλλού)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κατι σαν αυτο

gigabyte-z87x-ud5h-lga-1150-motherboard-custom-pc-review-27.jpg

αυτο

6765_26_gigabyte_ga_x99_soc_force_motherboard_overview_and_overclocking_guide.jpg

και αυτο;

9eYCo.jpg

Ναι, ειναι φυσιολογικα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πιο πολύ σαν το πρώτο αλλά όχι τόσο ομοιόμορφο.

Φαντάσου κάτι σαν λεκές από blanko ένα πράμα, με κενά και σκασίματα. Γι αυτό στην αρχή μου φάνηκαν κάπως ύποπτα, μήπως έγινε κανένα τσαφ ή κάτι τέτοιο. Μάλιστα ξέχασα να πω ότι αρχικά μου φάνηκαν άσπρα (που τα φώτιζα με το κινητό) και μόνο όταν το πήγα στο μαγαζί είδα ότι είναι κίτρινα.

Αλλά ίσως να το σκέφτομαι παραπάνω από ότι πρέπει... Ευχαριστώ για την απάντηση.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάντως αν ένα chip καεί κυριολεκτικά δεν εμφανίζεται κάποιο χρώμα. Λιώνει μέρος του ανάλογα με την διάρκεια που θα περάσει από μέσα του ρεύμα.
 
iliekater είπε:
Τελικά , τι έγινε ;
Ακόμα δεν πήρα απάντηση για το αν έχει πρόβλημα αλλά μου είπαν ότι τα σημάδια είναι από τον κατασκευαστή αφού έλεγξαν μία ίδια καινούρια motherboard και υπήρχαν κι εκεί παρόμοια.
 
Τελικά όντως είχε θέμα η MB και θα μου την αλλάξουν.
 
Πίσω
Μπλουζα