"'Εφυγε" ο Muhammad Ali...

stayros

Moderator
Διαχειριστές
Joined
16 Νοέ 2011
Μηνύματα
7.716
Αντιδράσεις
1.765
Ο θρύλος της πυγμαχίαςMuhammad Ali πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 74 ετών, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

«Έπειτα από μάχη 32 χρόνων με τη νόσο του Πάρκινσον, ο Muhammad Ali πέθανε σήμερα σε ηλικία 74 ετών», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Bob Kanel.

«Ο Muhammad Ali, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, πέθανε το βράδυ» (Παρασκευής, τοπική ώρα), προστίθεται στην ανακοίνωση.



Ισως - κατα την ταπεινη μου γνωμη - το μεγαλυτερο ονομα στο αθλημα της πυγμαχιας!

Αλησμονητος ειχε μεινει ο αγωνας του Ali με τον George Foreman,στην Κινσασα του Ζαϊρ,στις 29 Οκτωβριου 1974.

Ο οποιος εμεινε γνωστος στην ιστορια του αθληματος ως "Η Βροντης της Ζουγκλας" (The Ruble in the Jungle).

Rumble in the Jungle - full fight (1 of 4)


Ηταν τετοια η φημη του Ali,που καταφερε να γινει ακομα και comic και να τα βαλει με τον....Superman!!!



....
fetch


Πηγες: insider.gr - nbcnews.com
 
Θρυλική μορφή!

Μεγαλος πυγμαχος!!!

Κριμα...

:(
 
ΘΡΥΛΟΣ......R.I.P.....
 
R.I.P. ήταν σπουδαίος...
 
Οταν πηρε το ολυμπιακο μεταλλιο νοικιασε ενα πουλμαν με οπαδους και γυρναγε απο πολη σε πολη, χοροπηδαγαν ολοι μαζι και το εδειχνε σε ολον τον κοσμο. Ποιος αλλος το ειχε κανει αυτο το τσιρκο;
Τον Σονυ Λιστον τον προκαλουσε δημοσιως,νοικιασε ενα λεωφορειο με οπαδους και με τηλεβοα φωναζε νυχτα εξω απο το σπιτι του και μαζευτηκαν μιλημενα και τα καναλια και τον ελεγε αρκουδα σε ολη την πολη. Τον Τζο Φρεϊζερ τον κατηγορουσαν οι αλλοι μαυροι πως εμφανιστηκε με τον σκυλο του και πως αυτο εδειχνε λεει κακη εικονα προς τα εξω γιατι ο σκυλος τους θυμισε λεει το Απαρνταχαϊντ και τον ρατσισμο. Ομως οταν ο Μ.Αλι εβριζε συνεχως τον Φρεϊζερ πως ειναι ασχημος, κινειται σαν Μουμια,το προσωπο του ειναι για το μουσειο Αγριας Ζωης,αξιζει να ειναι πισω στην ζουγκλα δεν ειπαν τιποτα (αυτα δεν ηταν ρατσιστικα) ενω μετα μπροστα στις καμερες ειχε στησει μια μεγαλη μαϊμου στο ρινγκ στην γωνια και της εριχνε γροθιες ''πως θα δειρω τον Φρεϊζερ'' γελαγαν με το θεαμα (ουτε αυτο ηταν ρατσιστικο).
Το συστημα rope-a-dope που εφαρμοζε κατα κορον με τον τροπο που το εκανε ηταν παρανομο γιατι επιτηδες λασκαριζαν παραπανω απο το κανονικο τα σχοινια (απο οσο επιτρεπεται) και ετσι ειχε ενα μικρο κερδος αλλα οι διοργανωτες τον αφηναν γιατι ετσι προσεφερε περισσοτερο θεαμα αρα λεφτα πλην ομως το πληρωσε, δεχοταν πολλα παραπανω χτυπηματα (ουρουσε αιμα) και αυτο τελικα του προξενησε μονιμη βλαβη στον εγκεφαλο. Ο Ε.Πρισλευ υπηρετησε την θητεια του σε θεση ''πιλαφι'' οπως λεμε,το ιδιο θα μπορουσε να κανει και αυτος οταν ηταν να παει στο Βιετναμ, θα μπορουσε πχ να ειναι γυμναστης αλλα δεν πηγε και το μπλεξιμο με τα πολιτικα ηταν δικο του φταιξιμο. Ειχε ταλεντο δεν το αμφισβητει κανεις αλλα αυτο το στυλ το οποιο υιοθετησε ηταν θεατρινισμος ομως ''πουλουσε'' εφερνε δηλαδη εισητηρια και τον αφηναν να κανει οτι θελει.
Του ειπαν πως εχει προβλημα και επρεπε να αποχωρησει νωρις αλλα ηταν φοβερα εγωϊστης και ηθελε να τελιωσει την καριερα του με μια μεγαλη νικη, αφου ειδε ποσο χαλια ηταν στον αγωνα του με τον Χολμς αυτος αντι να αποχωρησει ζητησε και αλλον με τον Μπερμπικ.
Το 2012 τον εκμεταλλευθηκαν αφου φαινοταν πως ο ανθρωπος ηταν εκτος τοπου και χρονου.
 
Πίσω
Μπλουζα