Ζακ και Ζιλ

Rakeesh

RetroDB Feeder
Αντιδράσεις
1.906
Ενα παιδικο περιοδικο που εβλεπα μικρος, αλλα μιλαμε τοσο μικρος που ουτε καν θυμαμαι χρονολογια. Μια κυρια (οικογενειακη φιλη) μου το εφερνε ποτε-ποτε. Ηταν αρκετα παλιομοδιτικο, ειχε παιδικες ιστοριουλες οπου καθε εικονα ειχε μια λεζαντα αλλα νομιζω δεν τις διαβαζα, επειδη "δεν ηταν κομικς". Εβγαινε απο τις εκδοσεις Ταταρη.

Στην πρωτη σελιδα ειχε παντα μια ιστορια με τους Μικρους Κυριους (Mr. Men and Little Misses), οπου εκει τους ειχα δει πρωτη φορα. Μετα νομιζω ειχε μια ιστορια με τον Ζακ και τη Ζιλ που πρεπει να ηταν αδελφακια. Αλλη μια ιστορια που θυμαμαι ηταν με ενα τοσοδουλικο ανθρωπακι σε ενα σπιτι, που λεγοταν Ελφης, φανταζομαι μεταφραση του Elf, αλλα δεν μπορω να φανταστω τι ονομα πρεπει να ειχε ο ηρωας στα αγγλικα.

Δε θυμαμαι τιποτα αλλο. Εχω την εντυπωση οτι εκτος απο τους Μικρους Κυριους ηταν σοβαρο περιοδικακι χωρις πλακες και σουρεαλιστικα καρτουν, γι' αυτο και δεν μου προκαλουσε το ενδιαφερον. Χωρις να θυμαμαι, εικαζω ειχε και σελιδες με αρθρα και δραστηριότητες

Δεν πρεπει να εχω κρατησει τα τευχη και ουτε εχω ξανακουσει για το περιοδικο. Εκτος βεβαια απο τα ονοματα, τα οποια προερχονται απο το Jack and Gill, ενα αγγλικό παιδικο τραγουδι

Απο οτι βλεπω στη Wikipedia ειναι βρετανικο, κυκλοφορει απο το 38 μεχρι σημερα.

Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα