Η ΕΡΤ2 στη Βουλή

jimijoop

RetroMaNiaC
Joined
28 Απρ 2011
Μηνύματα
690
Αντιδράσεις
96
σχολιο απο MrRetromemories:στο βιντεο παρακολουθειτε το μουσικο σημα της εκπομπης "η ΕΡΤ 2 στη Βουλη " που μεταδιδοταν καθε Σαββατο απογευμα απο το 1982 εως και τα μεσα της δεκαετιας του 90 . τα περισσοτερα στιγμιοτυπα ηταν μαγνητοσκοπημενα απο εβδομαδιαιες συνεδριασεις της Βουλης και η ΕΡΤ 2 εκανε μια ανασκοπηση των θεματων που συζητηθηκαν . παρουσιαστης ο Χριστοφορος Κονταξηςhttp://www.youtube.com/watch?v=zTKIP4h3Bj4

ενα βιντεο απο το 1994[edit] Δεν υπάρχει το video [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για τους νεότερους: Αυτά τα ασπρουλιάρικα πράματα πάνω δεξιά λέγονταν τηλέφωνα. Κι όχι μόνο είχαν σύρμα που συνέδεε τα δυο κομμάτια τους Το βλέπετε αριστερά τους), αλλά είχαν κι άλλο σύρμα που έμπαινε στον τοίχο! Και το μόνο που έκαναν (όταν δούλευαν) ήταν να κάνουν τηλεφωνήματα. Ούτε καν SMS δεν μπορούσες να στείλεις. Να φανταστείτε, δεν μπορούσες να δεις Tik Tok, Instagram, Twitter, Youtube. Πώς ζούσαν τότε?

Και δεν σας λέω πώς έπαιρνες τηλέφωνο (με αυτά τα στρογγυλά πράματα επάνω τους) γιατί δεν θα με πιστέψετε.
 
ελέφαντα ξέρω ότι στην Αμέρικα δεν έχετε landlines πια, αλλά εδώ σχεδόν όλοι έχουμε σταθερά, γιατί είναι ο πιο απλός τρόπος να έχουμε ίντερνετ. Εκεί έχετε φαντάζομαι μέσω της καλωδιακής τηλεόρασης. Ο ξάδερφος μου από τον Καναδά εξεπλάγην όταν έμαθε ότι έχουμε γρήγορο ίντερνετ, θεωρούσε ότι θα ήταν δύσκολο μιας που η Κρήτη είναι νησί. Φυσικά έχουμε μέσω υποθαλάσσιων καλωδίων μιας και οι δορυφόροι καθυστερούν λόγω ταχύτητας του φωτός. Κι εγώ αναρωτιέμαι πως κάναμε ραντεβού κλπ. χωρίς κινητά και πως όλοι αγοράζαν φιλμ χωρίς να το θεωρούν μεγάλο έξοδο. Τώρα σχεδόν κανείς δεν τυπώνει φωτογραφίες, είναι εφήμερες, ανεβαίνουν για λίγο στο facebook και χάνονται μετά.
 
Ποιος είπε ότι δεν έχουμε landlines? αλλά τα τηλέφωνα δεν μοιάζουν πια με τηλέφωνα. Πάντως και το σταθερό τηλέφωνό μου μέσω της τηλεεταιρείας το έχω, συνδέεται με μόντεμ που συνδέεται με το καλώδιο της τηλεόρασης. Με το οποίο δεν συνδέεται η τηλεόραση, γιατί έχω συνδρομή μόνο για internet και τηλέφωνο. Η τηλεφωνική εταιρεία που εξυπηρετεί το χωριό που μένω είναι περίεργη και δεν είναι καλή, και το ADSL της είναι είναι λίγο φτηνότερο αλλά έχει χαμηλές ταχύτητες συγκριτικά με το cable modem..
 
Η ΕΡΤ-2 μας ενημερώνει για την καθυστέρηση του δελτίου ειδήσεων λόγω της μεγάλης διάρκειας της εκπομπής της Βουλής. Μεταδόθηκε το 1986.
 
Πίσω
Μπλουζα