Η Ιστορία του "Πρώτο"

ΜΑΓΚΝΕΖΙΟΥΜ??!! Μηδέν με τόνο στη χημεία ο συντάκτης του εξωφύλλου, που δεν είχε καν ακουστά για το στοιχείο "μαγνήσιο" (που τότε ακόμα το χρησιμοποιούσαν σε φλας για επαγγελματικές φωτογραφίες). Κι όχι τίποτε άλλο αλλά το όνομα το πήρε από τη δικιά μας Μαγνησία (και μάλιστα της Θεσσαλίας, όχι τη Μικρασιάτικη, σε αντίθεση με το "μαγνήτης").

Η σχεδόν παντελής άγνοια ελληνικών η οποία χαρακτηρίζει πολλούς σύγχρονους "επαγγελματίες" γραφιάδες έχει παλαιότατες ρίζες, όπως φαίνεται.

(Ωραία η κυρία Παπά αλλά το χημικομηχανικό μάτι μου εμένα εκεί πήγε)
 
και όχι μόνο οι επαγγελματικές αγαπητέ ελέφαντα εγώ θυμάμαι την instamatic της αδερφής μου που έπαιρνε τα περίφημα magicubes τα οποία αναφλεγόντουσαν μηχανικά δεν ήθελε η μηχανή μπαταρίες και διάβασα στο καταπληκτικό μου γερμανικό βιβλίο ότι έιχαν (απειροελάχιστη φυσικά) ποσότητα εκρηκτικής ύλης!!!! μάλιστα κάποιες άλλες μηχανές 110 Kodak είχαν flip flash που είχε 5 λάμπες απ' τη μια και 5 απ' την άλλη. (άσχετο) πρόσφατα διάβασα ότι στο κτίριο της πρώην Kodak Near East χτίστηκε συγκρότημα γραφείων. sic transit gloria mundi.
 
Πίσω
Μπλουζα