Η Μάσκα - The Mask (1994)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας johnny19818
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Αντιδράσεις
2.198
Ο Στάνλεϊ Ιπκις, ταμίας σε τράπεζα, αγαθός και συνεσταλμένος, αποφασίζει να βάλει τέρμα στην άχαρη ζωή του. Μόλις τον πέταξαν έξω από ένα κλαμπ και τον ταπείνωσαν για πολλοστή φορά. Ετσι, όπως στέκεται στο μώλο προσπαθώντας να βρει το κουράγιο να πηδήξει στη θάλασσα, παρατηρεί κάτι να επιπλέει στην επιφάνεια. Πιστεύοντας πως πρόκειται για άνθρωπο που πνίγεται, πηδάει στο νερό για να τον σώσει. Τελικά, όμως αποδεικνύεται ότι πρόκειται απλώς για μία μάσκα. Το ίδιο βράδυ ο Στάνλεϊ φορά τη μάσκα και ξαφνικά ο ασθενικός και δειλός ταμίας μεταμορφώνεται σε έναν σούπερ άντρα, γεμάτο ενέργεια, στιλ και γοητεία, έτοιμο να κατακτήσει την πανέμορφη Τίνα Καρλάιλ, τραγουδίστρια στο Κόκο Μπόνγκο Κλαμπ. Μόνο που η τελευταία «ανήκει» στον Ντόριαν Τάιρελ, τον αρχιμαφιόζο της πόλης...

http://www.ishow.gr/productionSynopsis.asp?guid=5EA33843-A57A-43D1-AC6A-EAB6265F41FB

πηγή

Πολύ καλή κωμωδία και με πολλά εφέ όταν ο Τζιμ Κάρευ (και όχι μόνο) φοράει τη μάσκα. Επίσης η Diaz σε μια πολύ καλή εμφάνιση.

Προβολή συνημμένου 99663

http://www.youtube.com/watch?v=zwGxBZh6gRk

Αρκετα καλη ταινια , την εχω δει αρκετες φορες.

Με την μασκα ειχα ξετρελαθει.Μιλαμε εχω δει τοσες πολλες φορες αυτη την ταινια που την σιχαθηκα και τωρα την αποφευγω οπως ο διαβολος το λιβανι :P

Από τις πιο αγαπημένες ταινίες του Κάρεϊ και εγώ την είχα δει πάρα πολλές φορές

Αλλη μια ταινια 90ς που μου θυμιζει παλιες καλες εποχες οταν ξετσουτσουρεψα και αρχισα να πηγαινω σινεμα με ξαδελφια και φιλους :) τα εφφε φυσικα απιστευτα για την εποχη τους, και με ενθουσιασε που ηταν φορος τιμης στα κλασικα καρτουν. Ο Τζιμ Καρευ ηταν ιδανικος για αυτο το ρολο. Επισης μου αρεσαν καποιες ανατροπες του σεναρου (η τουλαχιστον ετσι μου φανηκε τοτε).

Απο τους αγαπημενους μου ρολους του Carrey αυτος. :)

Κομμενος και ραμμενος στα μετρα του!

Αξεχαστα μου εχουν μεινει η ατακα του,οι αστειες σκηνες

και ο χορος με την Diaz στο κλαμπ. :D

Jim Carrey: The Mask Hilarious Moments

The Mask - Au Coco Bongo

[edit] dead picture [edit]

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Άλλη μια ταινία που είχα λατρέψει μικρός. Είχε χρόνια να βγει μια καλή ταινία σε στυλ κόμικ , για αυτό και η συγκεκριμένη είχε κάνει πάταγο. Πολύ ωραία τα εφέ αλλά και όλη η παιχνιδιάρικη διάθεση της ταινίας...

Μπηκα να γραψω αυτο ακριβως που εγραψε ο απο πανω.

Οπως επισης και Sandra στο Demolition Man το αυτο.

Θα συμφωνήσω κι εγώ για τις προαναφερθέντες κυρίες ως παραγωγός του τόπικ.

Οταν εγω ειχα δει την ταινια, ηταν η πρωτη φορα που εβλεπα τη Ντιαζ. Να σας πω την αληθεια ρε παιδια, ετσι οπως την ειδα τη συγκεκριμενη στιγμη μου φανηκε οτι εβλεπα καποια ξαδελφη ή συμμαθητρια μου. Σα να λεμε "κοριτσι της διπλανής πόρτας". Εννοειται οτι ηταν ωραια κοπελα, αλλα σαν κατι να της ελειπε, η λαμψη της συμπρωταγωνιστριας που θα περιμενα να δω σε ταινια.

Ο Κάρει δε μου αρέσει καθόλου. Επειδή όμως κάθε κανόνας έχει την εξαίρεσή του, εξαιρώ τη "Μάσκα" και το "Τρούμαν Σόου". Και στα δύο είναι πολύ καλός. Στις υπόλοιπες ταινίες του δεν τον αντέχω. Μόνο γκριμάτσες και υπερβολές. Τίποτε άλλο.

Η πρώτη ταινία που είδα στον κινηματογράφο(12 χρονών) και φυσικά μία από τις αγαπημένες μου.Ο Jim Carrey έδινε ρέστα και η Cameron Diaz ήταν στα πολύ καλά της,νέα τότε.Μου άρεσε πολύ η ιδέα με τη μάσκα,το σενάριο μέσα από τις υπερβολές και τα αστεία του και φυσικά τις συγκινητικές του στιγμές.Όσες φορές και να τη δω δε βαριέμαι και πάντα θα την έχω στην καρδιά μου για το γεγονός της πρώτης ταινίας σε αίθουσα.

TZELASO είπε:
Ο Κάρει δε μου αρέσει καθόλου. Επειδή όμως κάθε κανόνας έχει την εξαίρεσή του, εξαιρώ τη "Μάσκα" και το "Τρούμαν Σόου". Και στα δύο είναι πολύ καλός. Στις υπόλοιπες ταινίες του δεν τον αντέχω. Μόνο γκριμάτσες και υπερβολές. Τίποτε άλλο.

Ο Carrey είναι πραγματικά από τους ηθοποιούς love it or hate it, όπως πολλοί κωμικοί άλλωστε. Ή γελάς και διασκεδάζεις με την τρέλα του, ή σου φαίνεται ηλίθιος. Εγώ ανήκω στους love it :)

Συμφωνώ κι εγω οτι προκειται για μια πολύ καλή ταινια, ο Τζιμ Κάρει άλλοτε μου αρεσει και αλλοτε οχι σε ταινιες (ανάλογα με τα αστεια που κανει...)

Αισυμνήτης είπε:
Σχετικά με την Μπέτυ:
She loves him when he's good. She hates him when he's bad.

Δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση. :D
Σωστά γι' αυτό και αναφερω σε παρένθεση ''ανάλογα με τα αστεια που κανει...'', ανάλογα με το ρολο... :)

Πίσω
Μπλουζα