Η Ρωσία του Πίτερ Ουστίνοφ (Russia, 1986)

Thor

RetroMasteR
Joined
23 Μάρ 2012
Μηνύματα
1.640
Αντιδράσεις
515
http://www.imdb.com/title/tt0220264/

Είναι ένα ντοκιμαντέρ με αρκετά δραματοποιημένα μέρη σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό της Ρωσίας. Παρουσιαστής - Αφηγητής ήταν ο γνωστός Βρετανός ηθοποιός Πίτερ Ουστίνοφ (1921-2004), ρωσικής καταγωγής και ο ίδιος.

Η σειρά 6 (?) επεισοδίων παρουσίαζε σε χρονολογική σειρά σημαντικά γεγονότα της ιστορίας της Ρωσίας και πρόσωπα-σταθμούς στον πολιτισμό της ενώ σε κάθε επεισόδιο ο αφηγητής συναντούσε εμβληματικές μορφές της ιστορικής περιόδου στην οποία αναφερόταν, πχ Μπορίς Γκουντούνοφ, Ιβάν ο Τρομερός, Μέγα Πέτρος, Λένιν, Ντοστογιέφσκι, Τολστόι κτλ ερμηνευμένος από ηθοποιούς. Μέσα από το διάλογο Αφηγητή και Προσωπικότητας αποκαλυπτόταν ο χαρακτήρας και τα κίνητρα της Προσωπικότητας.

Η σειρά αυτή που είχε προβληθεί από την κρατική τηλεόραση αν δεν κάνω λάθος στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με είχε εντυπωσιάσει τότε καθώς δεν είχα συνηθίσει την χρήση ηθοποιών για να ζωντανέψουν τα παρουσιαζόμενα γεγονότα ή πρόσωπα σε ένα ντοκιμαντέρ και αν και νομίζω ότι παρουσιάζει μια κάπως πιο απλοποιημένη εκδοχή των γεγονότων και μια πιο ωραιοποιημένη εκδοχή των προσώπων, τότε μου είχε δώσει την αφορμή τότε να διαβάσω και να μάθω αρκετά πράγματα σχετικά με την ρωσική ιστορία....
 
Ο Σερ Πήτερ Ουστίνωφ ήταν εκπληκτικός σε ό,τι κι αν επέλεγε να κάνει....

Ξέρω ότι έχει κάνει τον αφηγητή και σε άλλες σειρές / ντοκυμαντέρ.

Έχω την εντύπωση ότι το συγκεκριμένο έχει προβληθεί κανα δυο-τρεις φορές σε ανύποπτες φάσεις (νομίζω περίπου 2-3 χρόνια πριν, ξαναπαίχτηκε).

Το παραπάνω με πάσα επιφύλαξη - μήπως το μπερδεύω με τίποτ' άλλο!

Πάντως, αν είναι αυτό που θυμάμαι, τότε είναι όντως εκπληκτικό & αξίζει τον κόπο να το δεις! :)
 
Πίσω
Μπλουζα