Η Σιδηρά Κυρία (1983)

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.565
Αντιδράσεις
50.326
Η Σιδηρά Κυρία (1983)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%A3%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%81%CE%AC_%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1

Κωμωδία παραγωγής 1983 Γκρέκα Φιλμς , σε σκηνοθεσία Τάκη Βουγιουκλάκη , σενάριο Λάκη Μιχαηλίδη και μουσική Γιώργου Κατσαρού. Πρωταγωνιστούν η Ρένα Βλαχοπούλου , η Τέτη Σχοινάκη , ο Τάσος Πεζιρκιανίδης , ο Νίκος Τσούκας , ο Νίκος Τσαχιρίδης , η Τζέση Παπουτσή κ.α. Η ταινία έκοψε 40.880 εισιτήρια και ήρθε 32η ανάμεσα στις 48 ταινίες της χρονιάς.


Υπόθεση : Η Ρενα Ρεμουνδου θαυμαζει την Μαργκαρετ Θατσερ. Ενδιαφερεται για τα κοινα και συχνα διαμαρτυρεται για τα αρνητικα στοιχεια του τοπου. Αυτο που την απασχολει τωρα ειναι η κακη ποιοτητα της τηλεορασης και γι` αυτο διαμαρτυρεται στον διευθυντη της ΕΡΤ Ρωμαιο. Συντομα θα αποκτησει τη δικη της εκπομπη.

 


27.jpg


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι υπαρχει για χρονια μια ξεχασμενη ταμπελα επι της Ακαδημιας που αναφερεται στην ταινια.

Μεσα στη βδομαδα θα φροντισω να περασω και να ανεβασω φωτογραφια
 
Wally είπε:
Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι υπαρχει για χρονια μια ξεχασμενη ταμπελα επι της Ακαδημιας που αναφερεται στην ταινια.
Μεσα στη βδομαδα θα φροντισω να περασω και να ανεβασω φωτογραφια
Οντως υπάρχει ακόμα η ταμπέλα. Πρέπει να ήταν τα γραφεία της Greca Films εκεί, γιατί θυμάμαι και άλλες διαφημιστικές ταμπέλες παλιά. Πάντως σίγουρα πρέπει η συγκεκριμένη να έχει σπάσει όλα τα ρεκορ, 28 χρόνια γαρ.
 
Η Βλαχοπούλου είχε κότσια. Σε εποχές που "τα πλάκωνε η φοβέρα" (1983), ήξερε να κάνει ταινίες με έξυπνη σάτυρα...
 
Εμαθα σήμερα οτι η εταιρεία στην Ακαδημίας , δεν΄λειτουργεί. Είναι μεν τα γραφεία , αλλα δεν λειτουργούν Από τοτε που "έφυγε" ο Μιχάλης Λεφάκης , ο γιος του ζει και εργάζεται στην Κρήτη.
 
Πάντως κατά καιρούς το στόρι στο παράθυρο των γραφείων ανεβοκατεβαίνει. Μήπως πηγαίνει εκεί κάποιος υπεύθυνος για τα δικαιώματα των ταινιών της εταιρίας;

Προσωπικά χαίρομαι που υπάρχει ακόμα η ταμπέλα. Είναι κι αυτή μια "παρουσία" της Ρένας Βλαχοπούλου στην πόλη--το θέατρο με το όνομά της στο Αιγάλεω βρίσκεται αρκετά μακριά--...

Αν και, προσωπικά, θεωρώ ότι πρόκειται για τη χειρότερη ταινία της Ρένας Βλαχοπούλου, είναι σαφώς καλύτερη από όλες τις βιντεοταινίες που γύρισε μετά και βέβαια είναι αρκετές οι σκηνές στις οποίες η ίδια είναι ξεκαρδιστική! Θα ξεχώριζα τα ανέβα-κατέβα στη δημόσια υπηρεσία όπου πάει για να ρυθμίσει την υπόθεση ενός οικοπέδου...
 
Σε αυτή δεν είναι η σκηνή που ο ανηψιός της κάνει κόντρα με την μηχανή και την "αδειάζει" στον δρόμο την Βλαχοπούλου???
 
Ναι, Hagi, σ' αυτή την ταινία είναι!
 
Σας ειχα υποσχεθει φωτογραφια απο την επιγραφη στην Ακαδημιας. Την τραβηξα πριν 2 μερες με κινητο (εξου και η κακη ποιοτητα)

Ιδου:

attachment.php
 
appoul είπε:
Με αφορμή τη σημερινή πρεμιέρα της ταινίας Η Σιδηρά Κυρία με τη Μέριλ Στριπ:http://vlahopoulou.blogspot.com/2012/01/blog-post.html
Τι ωραίο, τι πλήρες αφιέρωμα στην εμφάνιση της αγαπημένης μας ηθοποιού σε αυτή την ταινία.

Με ένα σωρό φωτογραφίες, βίντεο, γεμάτο trivia, με τοποθέτηση στο χρόνο, με πλήρη τεκμηρίωση των γραφόμενων, από τον Νο1 fan της πολυαγαπημένης μας Ρένας!

Φίλε appoul, σε ευχαριστούμε πολύ!!

ΥΓ Τέλεια η φωτογραφία, σε ευχαριστούμε πολύ Wally - δεν την είχα προσέξει λοιπόν ποτέ αυτή την επιγραφή από την ταινία...! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Appoul, πολύ ωραίο το link! Ευχαριστούμε πολύ!

Βασικά, ταπεινή μου γνώμη: Η Ρένα στις βιντεοταινίες, δεν είναι η παλιά, καλή Ρένα που όλοι αγαπήσαμε! Το στυλ της έχει αλλάξει, αλλά ευτυχώς το χιούμορ της μένει άφθαρτο!

Η ταινία, μου άρεσε (αν και ο γράφων στο παραπάνω blog δεν τις δίνει καλές κριτικές) & τη βλέπω ακόμα και σήμερα ευχάριστα, διότι αν και μιλάει για άλλες εποχές, κατά ένα περίεργο τρόπο, είναι επίκαιρη!
 
Εγώ θα συμφωνήσω ότι η ταινία αυτή είναι από η πιο "αδύναμη" της Ρένας Βλαχοπούλου.

Μπροστά στη σεναριακή υπεροχή των προηγούμενων ταινιών της αγαπημένης πρωταγωνίστριας, "Η σιδηρά κυρία" παρακολουθείται ευχάριστα μόνο λόγω της παρουσίας της ίδιας.
 
Τα πιο δυνατά σενάρια των πρωταγωνιστών του λεγόμενου παλιού ελληνικού κινηματογράφου εξαντλήθηκαν στα τέλη του 1960. Στις αρχές του 80 (από τα τέλη του 70 βασικά) ο Λεφάκης προσπάθησε να αναβιώσει το είδος με νέα σενάρια που δεν έφταναν το ύψος των προηγούμενων δεκαετιών (πχ δεν γίνεται να συγκρίνει κανείς αυτή την ταινία με το φωνάζει ο κλέφτης) συν του ότι είχε αλλάξει η εποχή πλεόν και είχε ήδη λανσαριστεί το χιούμορ των ταινιών του Ψάλτη και η γλώσσα είχε ελευθερωθεί από λογοκρισία. Η οριστική ταφόπλακα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου ήταν η ευκολία και η φτήνια του βίντεο (η 1η ταφόπλακα ήταν η έλευση της τηλεόρασης) στο οποίο όλοι οι παλιοί σχεδόν ανεξερέτως στράφηκαν με ζήλο και το υποστήριξαν σαν το νέο λαικό θέαμα.
 
Σενάριο τραβηγμένο από τα μαλλιά και κραυγαλέο ύφος. Δυστυχώς, πρόκειται για μια από τις πλέον ατυχείς στιγμές στην καριέρα της πολυαγαπημένης Ρένας, αλλά και του σκηνοθέτη Τάκη Βουγιουκλάκη (που τη δεκαετία του ΄70 είχε κάνει στη Φίνος Φιλμ αρκετές αξιοπρεπείς ταινίες: "Ένα αστείο κορίτσι", "Σ' αγαπώ", "Η Αλίκη δικτάτωρ", "Οι γενναίοι πεθαίνουν δύο φορές"). Κρίμα...
 
Την ταινία δεν την θυμάμαι και ιδιαίτερα αλλα :bow: για την φωτογραφία του Wally από την Ακαδημίας.
 
Το περίπτερο στην 3η φωτογραφία του 1ου ποστ, στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής, ίδιο κι απαράλλαχτο από τότε.
 
Πίσω
Μπλουζα