Η βουλευτίνα (1966)

appoul

RetroActive
Joined
13 Σεπ 2008
Μηνύματα
282
Αντιδράσεις
48
Η βουλευτίνα (1966)


RetroDB: http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%97_%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B1

Επίκαιρη (αυτές τις μέρες...) κωμωδία του Κώστα Καραγιάννη με τη Ρένα Βλαχοπούλου και τον Σταύρο Ξενίδη σε σενάριο Λάκη Μιχαηλίδη-Γιώργου Κατσαμπή.

Υπόθεση από τη retrodb: Η Ρένα Βαρλάμου, μια πανέξυπνη και καπάτσα γυναίκα, αναλαμβάνει την προεκλογική εκστρατεία του αρραβωνιαστικού της Περικλή Αράπη, ενός ταβερνιάρη που έχει ιδρύσει κόμμα και θέλει να γίνει βουλευτής. Προσπαθεί να τον προσγειώσει στην πραγματικότητα αλλά δεν τα καταφέρνει, και όταν ο Περικλής δεν εκλέγεται, εκλέγεται η ίδια. Αιτία είναι ο ξαφνικός θάνατος του θείου της Ιάκωβου Μενεξέ, πολιτικού καριέρας, ο οποίος είχε επανεκλεγεί βουλευτής στο νησί τους. Ο Μενεξές την είχε συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του, ως επιλαχούσα, και η Ρένα παίρνει τη θέση του. Έτσι γίνεται η πρώτη γυναίκα βουλευτής και αγωνίζεται ώστε να γίνουν κάποια σημαντικά έργα στον τόπο της...

Η Ρένα Βλαχοπούλου σε μεγάλα κέφια, καθώς και οι ηθοποιοί που την περιτριγυρίζουν, σε μια πολύ ευχάριστη ταινία του παλιού ελληνικού σινεμά.

Αν ενδιαφέρεστε να διαβάσετε πιο πολλές πληροφορίες για την ταινία αλλά και τη σχέση της Ρένας με τις βουλευτικές εκλογές, ρίξτε μια ματιά εδώ: http://vlahopoulou.blogspot.com/2012/05/blog-post_06.html
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να αναφέρω πως στη συγκεκριμένη ταινία νομίζω παραγωγός (ή έστω συμπαραγωγός) ήταν η ίδια η Ρένα Βλαχοπούλου

Κορυφαία η σκηνή με τον Αντώνη Παπαδόπουλο που επισκέφτεται τη βουλευτίνα στο πολιτικό της γραφείο, ερχόμενος από το νησί κρατώντας κότες για "πεσκέσι"!

Και όπως μου έχει πει η γιαγιά μου τέτοια περιστατικά δεν ήταν διόλου ασυνήθιστα τότε
 
Διαφημιστικό της ταινίας

 


171.jpg
171.jpg
 
Και φυσικά τώρα λόγω εκλογών την πρόβαλλε πάλι :) .
 
Πολύ καλή και φροντισμένη παραγωγή.Απο τις πολυ απολαυστικες ταινίες της Βλαχόπουλου η οποία εδώ είναι σε μεγάλη φόρμα.Απο τις πολύ καλές δουλειές του Καραγιάννη.
 
Το "Τι λες ρε εφταμηνίτικε" στον Ρίζο είναι όλα τα λεφτά. Αχαχαχαχα
 
Πίσω
Μπλουζα