Η καλύτερη gaming δεκαετία μας όσον αφορά την διασκέδαση και τον θαυμασμό προς το gaming.

milntov

Retro Member
Joined
12 Ιαν 2014
Μηνύματα
1.652
Αντιδράσεις
1.557
Για εμενα νικητης ηδη τα 20ς αυτη η δεκαετια δηλαδη.

Αυτη η δεκαετια για μενα ξεκινησε με full ολοκληρωμενη διασκεδαση στο retro gaming με soft15khz μεσω vga to scart rgb και αυθεντικες αναλυσεις για arcades κλπ 80s 90s με απιστευτη ποιοτητα αυθεντικης εικονας της τοτε εποχης στην επιπεδη CRT aperture grille και με αρκετες αυθεντικες ρετροκονσολες με everdrive σθνδεδεμενες σε εξαιρετικες CRT tv για πληρη καλυψη της ρετρο διασκεδασης.

Και το κερασακι στην τουρτα για την gaming διασκεδαση ηρθε με το next gen gaming σε CRT tv η αλλιως το Cancelled next gen gaming των CRT τηλεορασεων επιπεδου unreal engine 4 - 5. Ειχα ηδη χασει και την προηγουμενη ευκαιρια πιο παλια με την αγορα του xbox 360 μιας και ειχα παει με την αγορα του σε hd lcd tv. Θελει βεβαια για καλυτερα αποτελεσματα pc με καλη καρτα γραφικων μιας και η CRT tv θελει πολυ antialiasing στo next gen gaming και συγκεκριμενες αναλυσεις.

Περασαν 2 μαγευτικα χρονια με τα παιχνιδια νεας γενιας σε CRT tv που τετοια διασκεδαση δεν περιμενα να ζησω παιζοντας videogames. Nεα επιπεδα next gen CRT gaming μαγειας αρχισαν στα 20ς που και σε συνδιασμο με το retro gaming η δεκαετια του 2020 ηδη κερδιζει σε διασκεδαση και ειμαστε ακομα στο 2024 :thumbup::thumbup::thumbup: που να φτασουμε και στο 2029 με ακομη μεγαλυτερη εξελιξη στα γραφικα :ylsuper::ylsuper::ylsuper:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Η επαφή μου με (retro) gaming ήταν πάντα μέσω των αδερφών μου. Άλλοτε με το να τους ψάχνω στα ηλεκτρονικά που τα τάιζαν με αμέτρητα 20δραχμα για Packman, άλλοτε με το να τους παρατηρώ να παίζουν στον Amstrad ή με hand helds, θαυμάζοντας όχι μόνο τα υπέροχα γραφικά των πρωτόγνωρων για τα δεδομένα late 80ς παιχνιδιών, αλλά και τη δική τους δεξιοτεχνία και ταχύτητα (ακόμη κι αν ήταν σε αρχάρια μορφή). Όταν είχαν διάθεση με παρότρυναν να παίξω λιγάκι…θυμάμαι να πειραματίζομαι με κάτι packman, κάτι donkey kong, ένα άλλο μπαρμπαδάκι που πηδούσε εμπόδια (σαν σε επίπεδα), αλλά γενικά δεν το χα ποτέ με δαύτα..(λολ). Αφιέρωνα τότε τον χρόνο μου αλλού … (ρετρο-πλατωνικο-φλερτ και βιβλία, χα χα)
Ωστόσο, πάντα συμμεριζόμουνα την αγάπη τους για gaming…θυμάμαι πως όταν αργότερα είχαν πόρωση και κάψα να αγοράσουν PS2 games έβαζαν τα μεγάλα μέσα (δηλ. την αφεντιά μου) για να πείσει τους γονείς. Από κείνη τη φάση μου χάρισαν λίγα συλλεκτικά ρετρο-παίχνιδα (τα χω νομίζω αναρτήσει). Άλλη μνήμη είναι με το έναν bro να παίζει NBA μπάσκετ ή ποδόσφαιρο για ώρες ολόκληρες κι εγώ να τον κράζω να χαμηλώσει τον ήχο κι αυτός να με καλεί να κάνω οπτικό casting (για να χαλαρώσω λολ) στους εν δυνάμει ποδοσφαιριστές. Αν δηλαδή τους έκοβα φατσικά ότι το χουν για ποδόσφαιρο ή όχι (αν και είμαι και σ αυτόν τον τομέα σχετικά ανίδεη..λολ). Ο άλλος μου bro είναι Apple maniac forever.. Σέβομαι, λοιπον, τα ρετρο games που μου ανασύρουν γλυκές αναμνήσεις (με μέτρο ε; Έχουμε κι άλλα πράγματα να κάνουμε..)
 
εγώ προτιμούσα δεκαετία 2010 τότε που το Steam έφερνε απίστευτα παιχνίδια και προσφορές. Καμία σχέση με τώρα που ξέφτυσε.

Αλλά αγαπημένη είμαι η δεκαετία 2000. ήταν ωραία τότε που με οθόνη crt vga 15" και Windows XP έπαιζα παιχνίδια Windows, παλιά παιχνίδια DOS (χωρίς dosbox εννοείται) και emulators. Σε συνδυασμό και με τα arcades και το Dreamcast στο πρώτο μισό. Στο δεύτερο μισό τα αξέχαστα παιχνίδια Ps2 στο εξοχικό του φίλου μου κάθε σ/κ με παρέα. βιντεοπαιχνίδια, έξω ποδόσφαιρο σε αυτοσχέδιο τέρμα, έβγαζα βόλτα το λυκόσκυλο που ήταν του θείου του αλλά το είχε παρατημένο και έβλεπε εμένα σαν αφεντικό, βόλτες στο χωριό, κρέπα με μερέντα ή πιτογυρο, ψήσιμο στην ψησταριά, το βράδυ ταινία θρίλερ με αναμμένη σόμπα και ψοφοκρυο το χειμώνα, ποδόσφαιρο στην τηλεόραση ή στην καφετερία με τους γραφικούς χωριανους, άφθονο γέλιο...
Τυχερός που έζησα τέτοιες στιγμές.
 
Τέλη των 80s μέχρι τα μέσα των 90s η Αmiga ήταν ο κόσμος μου, εκεί έχω τις καλύτερες gaming αναμνήσεις. Αμέτρητοι τίτλοι με χιλιάδες δισκέτες στην κατοχή μου. Μια παρένθεση όταν πήρα το PS1 με τίτλους όπως Tomb Raider, Resident Evil, σταμάτησα να κοιμάμαι τότε. Δεν παίζω πλέον παιχνίδια, οπότε...
 
Πίσω
Μπλουζα