Η μικρή πριγκίπισσα

Clemence

RetroAdept
Joined
1 Αύγ 2009
Μηνύματα
1.017
Αντιδράσεις
176
Ένα κλασικό παιδικό μυθιστόρημα που μεταφέρθηκε πολύ πετυχημένα στη μικρή οθόνη. Μια καλομαθημένη μικρή μαθήτρια σε ένα από τα καλύτερα οικοτροφεία της βικτωριανής αγγλίας, ανακαλύπτει την ανάποδη πλευρά της ζωής όταν ο πατέρας της πεθαίνει πιστεύοντας ότι έχει χάσει όλη του την περιουσία. Η μικρή μένει στη σοφίτα του σχολείου της και αναγκάζεται να δουλεύει για να πληρώσει τα χρέη της, από τις δασκάλες και τις συμμαθήτρίες της είναι μόνο μια - δυο που καταδέχονται να της μιλήσουν, αλλά ... αλλά κάνει παρέα με μια άλλη υπηρετριούλα της διπλανής σοφίτας, της κάνει και ιδιαίτερα μαθήματα, βρίσκει ένα ποντικάκι και το κάνει φίλο της και γενικά προσπαθεί να φαντάζεται ότι όλα αυτά που ζει είναι ένα κακό όνειρο. Μέχρι που τα πάντα ανατρέπονται και όλοι παίρνουν αυτό που τους αξίζει :D

http://www.imdb.com/title/tt0162070/
 
Το θυμαμαι που το ειχε παιξει 1-2 φορες η ΕΡΤ. Νομιζω το εχω πετυχει και σε ταινια και σε μινι-σειρα.

Ιστορια που θυμιζει λιγο Κάντυ ;) με νευρίαζε ο κομπλεξισμός των ανθρώπων της εποχής (οπως προβαλλοταν απο τη σειρα)
 
Πρόσφατα κυκλοφόρησαν στην Αμερική σε ένα DVD τα έξι επεισόδια της σειράς, όπως προβλήθηκαν και στην Ελλάδα (νομίζω ότι προβλήθηκε μόνο μια φορά, το φθινόπωρο του 1987). Μέχρι τώρα στο εμπόριο (πάντα στο εξωτερικό) η σειρά κυκλοφορούσε σε δύο VHS με διαφορετικό όμως μοντάζ και με κάποιες σκηνές που δεν υπάρχουν στην εκδοχή που μόλις κυκλοφόρησε (και που είχαμε δει και στην Ελλάδα).

Θεωρώ αυτή τη μεταφορά (και αυτή την εκδοχή που είδαμε εδώ) την καλύτερη που έχει γίνει για αυτό το μυθιστόρημα (έχει γυριστεί επίσης 3 φορές σε ταινία, 1 βουβή, 1 με τη Σίρλευ Τεμπλ και 1 πιο πρόσφατη, όπου όμως έχουν αλλαχθεί αρκετά πράγματα για να είναι η ιστορία πιο politically correct, πχ στο τέλος η μαύρη υπηρέτρια γίνεται θετή αδελφή της ηρωίδας και δεν παραμένει υπηρέτρια όπως στο βιβλίο και στις άλλες βερσιόν)
 
Clemence είπε:
Το παραπάνω link οδηγεί στη σειρά του BBC "The Citadel", το οποίο όμως δεν έχει σχέση με τη Μικρή Πριγκίπισσα. Φαντάζομαι ότι εννοείς την παρακάτω σειρά (του 1986) που, από όσο θυμάμαι, είχε προβληθεί από την ελληνική τηλεόραση.




http://www.youtube.com/watch?v=bRYqAzQGWTw

Rakeesh είπε:
.......Ιστορια που θυμιζει λιγο Κάντυ ;) .........
Πράγματι η ιστορία θυμίζει λίγο την ιστορία της Κάντυ και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η συγγραφέας της Κάντυ έχει αναφέρει κάποια βιβλία, από την υπόθεση των οποίων έχει εμπνευστεί για να γράψει το δικό της μυθιστόρημα. Μεταξύ αυτών είναι και η "Μικρή Πριγκίπισσα" της Frances Hodgson Burnett. :)
 
Άχ, το θυμάμαι, αν εννοείτε τη μίνι σειρά του BBC! Εκείνη τη διευθύντρια του οικοτροφείου, μις Μίντσιν την έλεγαν νομίζω, τη μισούσα θανάσιμα.
 
Η Μικρη Πριγκηπισσα [1986]

A Little Princess

Αγγλικη σειρα του 1986 βασισμενη σε ομωνυμο μυθιστορημα παιχτηκε απο την δικια μας ΕΡΤ-2 το 1987 καθε τριτη στις 18:30 το απογευμα.

A+little+princess.bmp


http://www.youtube.com/watch?v=X1Oj1RXAV04
 
Δεν το θυμαμαι :( τι κριμα. Πόσο καλή και η μικρη υπηρετρια και μπραβο στην σαρα που αν και πάμπλουτη την καταδεχονταν και ηδη την θεωρούσε φιλη και από την εποχη ακόμα που μεσορανούσε στο οικοτροφειο. Αν λείπουν τα λεφτα , τοτε πέφτουν και οι μάσκες των ανθρωπων δυστυχως, στην ευτυχια πολλοι σε θυμούνται, στην δυστυχια ουδεις :( η μικρη υπηρετρια ηταν πραγματικη φίλη της σαρας, όπως και ένα άλλο κοριτσακι του οικοτροφείου, εμειναν διπλα της και στα άσχημα.
 
Πίσω
Μπλουζα