Η παιδική μου κούκλα.

spirtoulis

RetroMasteR
Joined
17 Ιαν 2010
Μηνύματα
1.296
Αντιδράσεις
168
Η κούκλα που έχω από παιδί και την κρατάω έως σήμερα είναι μία μεγάλη ξανθιά κούκλα της ελ γκρέκο με άσπρο φόρεμα με φρούτα και φιόγκους στα μαλλιά. Με την πάραδο του χρόνου οι μπούκλες χάλασαν και τα ρούχα της ξεθώριασαν. Η αδερφή μου της έβαψε τα νύχια ενώ πρόσφατα και το πλαστικό της σε ένα σημείο άσπρισε. Για μένα όμως πάντα θα είναι ξεχωριστή και θυμάμαι πάντα με αγάπη τα Χριστούγεννα του 86 που με τη μαμά μου πήγα σε ένα μαγαζί παιχνιδιών και την αγόρασα και όσες μετακομίσεις και να έκανα ή και τόπους να άλλαξα αυτή πάντα με συνόδευε.

Ποιά είναι η παιδική σας κούκλα που σας χάρισε ώρες ατελείωτες παιχνιδιού και χαράς; Θυμάστε πως την αποκτήσατε; Την έχετε κρατήσει έως σήμερα ;
 
Τα αρκουδάκια πιάνονται?! :D
 
Εμενα ηταν μια bibibo :)

Την ειχα πολλα χρονια. Ημουν το μοναδικο κοριτσι της γειτονιας που ειχε bibibo. Με πολλα παρακαλια ειχα καταφερει να μου την παρουν. Οταν την απεκτησα ολες οι υπολοιπες κουκλες που ειχα, εχασαν την αξια τους μπροστα στην bibibo μου. Ειχα αποκτησει και βαλιτσα και 2-3 φορεσιες της. Μεσα στα χρονια ειχαν χαλασει οι μηχανισμοι της που λυγιζαν αγκωνες και γονατα, και αστραγαλοι, και ειχα χασει τα χερια της.

Παρολα αυτα... την αγαπουσα και την φροντιζα πολυ..

Την αποτελειωσε η αδερφη μου, οταν εκοψε το λαστιχο που υπηρχε μεσα της και στηριζε τον κορμο με τον λαιμο της. Το αντικατεστηκα ξανα και ξανα και της εδωσα μια παραταση ζωης, Μεχρι που καποια στιγμη διαλυμενη, οπως ηταν πεταχτηκε εν αγνοια μου :( μαζι με την βαλιτσα της που ειχε καταστραφει (απο το ιδιο προσωπο) προ πολλου
 
Οτιδήποτε κουκλοειδές. :D
 
Δύο από τα αγαπημένα μου παιχνίδια είναι ένα αρκουδάκι που μου έκαναν δώρο και κοιμόμουν μαζί του τα βράδια ακόμα και όταν ήμουν στο Λύκειο (μη γελάσει κανείς!!!) καθώς και οι κούκλες Bibibo που τις έπαιρνα μαζί μου ακόμα και στις καλοκαιρινές μου διακοπές μαζί με τον εξοπλισμό τους (κουζίνα, κρεβάτι, ντουλάπα, ρούχα...). Αργότερα στην παρέα προστέθηκε η Barbie και ο εξοπλισμός αυξήθηκε...
 
Ένα κίτρινο αρκουδάκι, ο Μπόμπος! :)

Του έλεγα όλα τα μυστικά μου, έπαιζα μαζί του, τον έκανα μπάλα και τον πετούσα για παιχνίδι ( :diablotin: ), έκλαιγα πάνω του όταν με μαλώναν ή όταν τις έτρωγα (μούσκεμα τον είχα κάνει!) και παρά τις απίστευτες κακουχίες που πέρασε, είναι ακόμα μαζί μας με ένα bypass για γέμισμα....

Φέρει περήφανα ένα μπάλωμα στο μέρος της καρδιάς του, γιατί παρά τα όσα του έκανα, αυτός μου την έδωσε απλόχερα! :flower:

IMAG0593.jpg

Ου γαρ έσονται άλλα αρκουδάκια πλην αυτού!
 
Daredevil φοβερός ο αρκούδος. Σαν καινούργιος φαίνεται .Πρόσφατα έκανα ένα ρεκτιφιέ και στη δική μου κούκλα. Θα της βγάλω φωτογραφία.
 
Ευχαριστώ! #)

Νιώσατε ποτέ για κάποιο παιχνίδι ότι αυτό είναι το ένα και μοναδικό , που αν το χάσεις, νομίζεις ότι θα χάσεις όλο σου το είναι και την ταυτότητά σου?

Ε, αυτό είναι ο Μπόμπος! :flower:
 
Παιδια είναι ένα ασπρο αρκουδακι που το'χω και σε ένα αλμπουμ μου, ειχε μια κοκκινη καρδουλα που ανεμοσβηνε και κοκκινο κασκόλ, ηταν δωρο και επαιρνε φυσικα μπαταρια.Α, ειχα και μια πατατουφα με ροζ μαλλια ή ροζ φορεματακι δεν θυμαμαι, αυτην δεν ηταν δωρο! μαριαννα τελειος ο μπόμπος! ειχα και ένα κουνελάκι, το'χω θα σας βγαλω φωτο γιατι είναι γλύκα

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και το λαγουδακι που ειχα μικρο

attachment.php
 
Γενικά ήταν αρκετές οι κούκλες που είχα δεθεί μαζί τους, αλλά αν μπορούσα να ξεχωρίσω μία, αυτή είναι μία κούκλα El Greco που μου την έκαναν δώρο, η οποία υπάρχει ακόμα, αλλά δεν την έχω μαζί μου για να τη βγάλω φωτογραφία. Είχε κοντά, ξανθά μαλλιά, πράσινα μάτια και καρό φορεματάκι με την γνωστή καρδούλα καρφιτσωμένη. Αυτό που την έκανε ξεχωριστή ήταν το ότι μιλούσε, είχε από πίσω ένα μηχανηματάκι που έπαιζε δύο διαφορετικά τραγουδάκια, ανάλογα με το ποιά πλευρά διάλεγες. Τα θυμάμαι ακόμα, το ένα ήταν το "Δεν περνάς κυρά Μαρία", ενώ από την άλλη πλευρά, πρώτα έλεγε: "Είμαι μία κούκλα παιχνιδιάρα, όλο παίζω, γελώ και τραγουδώ. Έλα να παίξουμε μαζί, και θα σου μάθω ένα τραγούδι". Κι έπειτα τραγουδούσε το "Περνά περνά η μέλισσα". Πολύ μεγάλη χαρά μου είχε δώσει αυτή η κούκλα.
 
Όσο δεν έπαιξα ποτέ με κούκλες (εξαίρεση οι 2 τελευταίες βδομάδες!....), τόσο λάτρευω τα αρκουδάκια και γενικά τα λούτρινα!

Αριάδνη, είναι πανέμορφα!
 
D@redevil είπε:
Όσο δεν έπαιξα ποτέ με κούκλες (εξαίρεση οι 2 τελευταίες βδομάδες!....), τόσο λάτρευω τα αρκουδάκια και γενικά τα λούτρινα!
Αριάδνη, είναι πανέμορφα!
ευχαριστω λειπει μονο η πατατουφα, αυτή γιατι πεταχτηκε, μαλλον χαριστηκε! να πω πως μικρη τα σκέπαζα και τα τρια γιατι φοβόμουν μην κρυωσουν
 
Ε, σημερα μου ηρθε και η πατατουφα με τα ροζ μαλλια από ένα χριστουγεννιατικο αγγελάκι! η δικη μου ετσι ηταν περιπου απλά λιγο πιο μεγάλη! κοιτα να δεις που ηρθαν όλα τα κουκλοειδη που ειχα όταν ημουν παιδι :flower:
 
Πίσω
Μπλουζα