Η τιμή της αγάπης (1987)

tzef

RetroN00b
Joined
27 Οκτ 2009
Μηνύματα
4
Αντιδράσεις
1
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
H Τιμή της αγάπης ήταν διασκευή του μυθιστορήματος "για την τιμή και το Χρήμα" του Θεοτόκη..

Ακόμα μία σειρά της Τόνιας Μαρκετάκη για την ΕΡΤ1 που έκανε την πρεμιέρα της το Φλεβάρη του 1987.

Έπαιζε η Άνυ Λούλου και μάλιστα ήταν το σίριαλ που την έκανε γνωστή αν δεν απατώμαι.

Η κεντρική ηρωίδα αρνείται να παντρευτεί τον επίδοξο εραστή όταν διαπιστώνει πως είναι προικοθήρας και αποσπά λεφτά από την οικογένειά της.

Αποτελείται μόνο από 4 επεισόδια και μακάρι να προβληθεί σε επανάληψη να τη θυμηθούμε-μαθουμε καλύτερα! :)
 
Αυτό δεν ήταν σειρά παιδιά...ήταν ταινία που την "έσπασαν" σε επεισόδια μετά από την προβολή της στους κινηματογράφους,όπως η ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΝΙΑ και διάφορες άλλες
 
Η Αννυ Λουλου ειχε γινει γνωστη απο την τηλεοπτικη σειρα Κρουσταλλενια, του 1981. Στο τραγουδι των τιτλων, ο Θεμης Αδαμαντιδης.

Σ' αγαπω, σ' αγαπω

Κι ανατελλω απ' τον ηλιο που σκορπας

Σ' αγαπω, σ' αγαπω

Στις φτερουγες σου κρεμιεμαι, κι οπου πας.
 
Πολυ νωριτερα, προτου δουμε σε μορφη σηριαλ, αυτη την αξιολογη ταινια, ειχε προβληθει η σειρα "Για την τιμη και το χρημα", και προκειται για μεταφορα του ομωνυμου βιβλιου του Θεοτοκη.

Η πρεμιερα εγινε απο την ΥΕΝΕΔ τον Οκτωβριο του 1980 και πρωταγωνιστουσαν η Κατερινα Αποστολου, ο Ντινος Αυγουστιδης, και η Ντινα Κωνστα.

Η παραγωγη ηταν του Δημητρη Ποντικα, και προβληθηκε σε 13 ημιωρα επεισοδια.
 
Η τιμη της αγαπης σε επαναληψη

Εντελώς τυχαία χτές τα ξημερώματα στις 3 το πρωί στην ΕΤ1 προβάλλονταν σε επανάληψη η τιμή της αγάπης! Αξιόλογη σειρά με την Άννυ Λούλου και Στρατή Τσοπανέλη.
 
SportBilly όντως αξιόλογη ταινία που προβλήθηκε σε μορφή σειράς. Μπορείς να ενημερώνεσαι σε αυτό το thread για τις επαναλήψεις των σειρών και δε θα τις πετυχαίνεις τυχαία.

;-)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
johndiam είπε:
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών ο ηθοποιός Στρατής Τσοπανέλης καθώς πάλευε για ένα μήνα στην ενταντική του ΚΑΤΤον Στρατή Τσοπανέλη γνωρίσαμε μέσα από την ταινία της Τόνιας Μαρκετάκη "Η τιμή της αγάπης"
Ναι, τώρα θυμήθηκα ποιος είναι !!! Το ψηλό, ωραίο και ευθυτενές παλικάρι [δυστυχώς όμως αρκούντως παραδόπιστο] στην ταινία "Η τιμή της αγάπης, που είναι βασισμένη στο διήγημα του μεγαλου μας συγγραφέα Κωνσταντίνου Θεοτόκη !!! Αυτή η ταινία κι αν έχει "σημαδέψει" εμάς που ζήσαμε τα 80ς .... Όσο για μένα, ήμουνα πολύ μικρός όταν προβλήθηκε η ταινία, αλλά η μητέρα μου και η συγχωρεμένη η γιαγιά μου δεν με πήρανε στο σινεμά, επειδή η ταινία είχε ... "ολίγον γυμνό" [σιγά τα ωά... το ολίγον γυμνό προβάλλεται τόσο ποιητικά] ... Έτσι, προσπαθούσα να "φαντασθώ" την ταινία "κρυφακούγοντας" τις συζητήσεις των μεγαλυτέρων μου 'οταν μιλούσαν γι' αυτή [με αποτέλεσμα η ταινία να αποκτά "μυθικές διαστάσεις" για το παιδικό μου μυαλό] !!! Κι όταν μετά από χρόνια είδα την ταινία ... διαπίστωσα ότι πρόκειται για ταινία - κόσμημα του ελληνικού κινηματογράφου !!!

Συντελεστής σε αυτό είναι και ο Στρατής Τσοπανέλης, με τον αέρα του και το μπρίο του !!! "Έχω την ομορφότερη γυναίκα τση Κορφού", λέει στην Άννυ Λούλου πριν κάνουν έρωτα [το ... "ολίγον γυμνό" που έλεγα] .... Και η ατάκα του εναντίον του χρήματος στο τέλος της ταινίας [δεν τη θυμάμαι, όποιος θυμάται την παραθέτει] όταν η Άννυ Λούλου του λέει "δεν σε θέλω", τη στιγμή που ο μέθυσος πατέρας της χαϊδεύει με στοργή το κεφάλι της λέγοντάς της : "σε δυστύχεψε ... σε δυστύχεψε" ... !!!

[edit] έγινε μεταφορά από θρεντ: http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?25418
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δικιο ειχε η μητερα σου και η γιαγια σου, Rinus, που δε σε πηραν μαζι τους να δεις την Τιμη της αγαπης. Δε θα ελεγα πως ειχε απλως ολιγον γυμνο, αλλα πολλα παραπανω, αφου εδειχνε την ερωτικη πραξη.

Ουτε εγω θα πηγαινα να δω τετοια ταινια μαζι με το παιδι μου.
 
Off topic μεν αλλά θα συμφωνήσω με bambinella..Πολύ ποιητική ταινία, δεν αντιλέγω, αλλά οι σκηνές άκρως ακατάλληλες (όλα φαινόντουσαν,συγνώμη δηλ!) -όσο δεξιοτεχνικά και αν είχαν αποδοθεί- για μικρό παιδι..Μου θυμίζει τη περίπτωση του safe sex που πηγαίνανε γονείς με τα παιδιά τους,λες και πηγαίνανε να δουν το "ψαχνοντας το νεμο"..(τι χαζοταινια παρεμπιπτοντως το safe sex)
 
Αξίζει πάντως να επισημανθεί πως η ταινία προβλήθηκε με τη μορφή μίνι σειράς από την ΕΡΤ σε 4 επεισόδια νομίζω. Και απ'ότι θυμάμαι δεν είχε προβληθεί σε ιδιαίτερα προχωρημένη ώρα. Την είχα δει εξάλλου και εγώ (και τα είδα όλα :D ) και ήμουν 9 ετών. Πάντως ήταν αρκετά καλλιτεχνικό το γυμνό θυμάμαι αν και υπήρχαν και 1-2 σκηνές που έδειχνε κανονικά την "πράξη"!

Γενικά πολύ ωραία ταινία-μίνι σειρά και νομίζω πως με αφορμή το θάνατο του Τσοπανέλη δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα να την ξαναπροβάλει η ΕΡΤ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μία διορθωση-ο ήρωας δεν είναι προικοθήρας και αυτή είναι και η τραγωδία σε βιβλίο-σειρά-ταινία. Ειναι ξεπεσμενος αριστοκράτης και κανει τον λαθρέμπορο και θέλει τα λεφτά για να φτιάξει ή να αγοράσει τον πατρογονικό πυργο δεν θυμαμαι καλά, ετσι ωστε να μπορεί να δώσει στην ηρωιδα μια άνετη ζωή. Μετά σκοπεύει να επιστρέψει τα λεφτά στην οικογένεια της. Η κοπέλα ομως και η οικογένεια της δεν τα καταλαβαίνουν αυτά και το θεωρούν ρίσκο και προτιμούν τα λίγα και σιγουρα και να δουλευουν σκληρά και τίμια. Δεν μας δίνεται απαντηση στο ποιος σκέφτεται πιο σωστά. Το θέμα είναι η διαφορετική αντιμετώπιση της εργασίας και των χρημάτων ανα κοινωνική τάξη. Ισως ο ήρωας να είχε δίκιο και αν τον είχαν εμπιστευτεί να ήταν όλοι καλύτερα αλλά μένουμε με την απορία. Πάντως καθε αλλο παρά προικοθήρας ειναι. Δεν ειναι και τοσο τιμιος αλλά δεν κανει τι κακο ηθελημένα. Εξου και η ατάκα ᾽ανάθεμα τα τάλαρα!᾽. Η κοπέλα θέλει να ζουν φτωχά και τίμια εκείνος θελει να ζουν άνετα και ας κάνουν και μερικές παρανομίες. Νομιζω πως αν τελικά του έδιναν τα λεφτα και δεν καταφερνε να τα αυξησει απλα θα τους συντηρούσε όλους κανοντας τον λαθρέμπορο. Αυτος ομως ο τροπος ζωής ειναι σοκαριστικός για την μικροαστή ηρωιδα και τους δικους της. Επιμενω γιατί ειδικά στο βιβλίο η διευκρίνηση αυτή ειναι πολύ ουσιαστική και υπογραμίζεται συχνά.

Το έβλεπα μικρή αλλα δεν με είχαν εντυπωσιασει οι ερωτικές σκηνές δεν τις θυμάμαι καθολου παντως ήταν πολύ καλή μεταφορά βιβλίου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα