ΘΟΡ [Μαμούθ Κομικς]

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aardvark
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Αντιδράσεις
4.619
ΘΟΡ ο θεος του Κεραυνου ενα κομικ απο την εποχη που το φλεγον ζητημα στον χωρο των πιτσιρικαδων φαν της Μαρβελ ηταν το πως προφεροταν ο Hulk ,Χουλκ η Χαλκ.

Κυκλοφορησε τον Ιουνη του 87 σε 6 μονο τευχη και το βλεπαμε στα περιπτερα καθε δυο μηνες ,εναλαξ με τα αλλα μαρβελοκομικς της Μαμουθ,ο συγκεκριμενος ηρωας δεν θελει συστασεις μιας και ολοι τον μαθανε απο τις ταινιες.

Μαζι με τον Νορβηγο θεο το κομικ συνοδευαν ιστοριες των Defenders η Μαχητες οπως το μεταφραζε η εταιρια ενα κακεκτυπο να το πω των εκδικητων.

Επισης μεσα διαβαζαμε και τον αγαπημενο μου Captain Marvel που πολλοι θα θυμουνται απο το Μπλεκ.

Και τους Δυναμιτη και σιδηρογραθια ενα διδυμο περισσοτερο γνωστο σαν Powerman and Ironfist!

Tην εχω πληρης την σειρα,δεν ηταν και πολλα

attachment.php

Και ενας τομος με τρια τευχη.

attachment.php

Το παρον αφιερωνεται στον δικο μας Μαμουθοκομικσοφιλο Thor ,του το'χα ταξει προ αμνημονευτων χρονων.

Για αλλη μια φορα εγραψες Αρντυ!!!! :bow2:

Τωρα για τον κυριο Donald Blake (το alter ego του Thor στα 60s) τι να πω? :xm:

Πολλοι τον θεωρουν τον πιο φλωρο Υπερηρωα στο συμπαν της MARVEL (μαλλον δεν τον γνωριζουν... :xm: )

Εγω παλι τον συγκαταλεγω στους αγαπημενους μου Υπερηρωες!!! :flower:

Καλος ηταν με μαλιστα πολυ Space αισθητικη στα κομικς του!

E oχι και φλωρος ο Θωρ!

Απο τους ποιο ευφανταστους χαρακτηρες της εταιριας.

Παντως στο καταστημα της Μαμουθ στη Σολωνος βρισκονται και σε πολυ καλη κατασταση μαλιστα.

Οποιος θελει προλαβαινει!!!

Ευχαριστώ για την αφιέρωση :) .

Δεν νομίζω να έχω διαβάσει ποτέ κόμιξ του Θορ, πέρα από μια σειρά που είχε βγάλει η Anubis λίγο πριν κυκλοφορήσει η ταινία, και δε μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε.

Μικρός περιφρονούσα τα αμερικάνικα κόμιξ γενικά σαν "παιδικά" αλλά και γενικά στο σχολείο μας δεν διάβαζε κανείς ούτε κόμιξ της Ντίσνεϊ ούτε υπερηρωικά (και παραδόξως ούτε Κόναν). Θυμάμαι ότι ήμασταν μοιρασμένοι ανάμεσα στους οπαδούς του Ποπάυ και τους οπαδούς της Περιπέτειας (εγώ ήμουν στους οπαδούς της περιπέτειας). Μεγαλώνοντας έπεσαν στα χέρια μου κάποιες πολύ καλές ιστορίες αλλά και πάλι η σχέση μου με τα αμερικάνικα κόμιξ είναι εντελώς επιφανειακή.

Xμμ ενδιαφερον,να ελεγες για τα Μικυ Μαους παιδικα σε σχεση με τα υπερηρωϊκα θα ελεγα ναι,απο την αλλη ειχα και εγω τις αντιπαθειες μου,θεωρουσα χαζομαρες τα Βαβουρα και βαρετες τις ιστοριες του Μπλεκ και του Καπταιν Μαρκ!

Ο Θορ σαν πρωτη ιστορια δεν ελεγε το κατι το εξαιρετικο στα απαιδευτα ματια των ελληνων των 80ς ,αν και τον ειχε βγαλει και ο Καμπανας σε αυτοτελη εκδοση στα 70ς,εγω προσωπικα τον επαιρνα για τα crossovers που ειχε με αλλους γνωστοτερους σουπερηρωες και για τις 2ες καλες του Ιστοριες.

Αγαπημένος ήρωας και αγαπημένη σειρά!!! Μόλις είδα τους τόμους στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς τότε τους τσίμπησα! Κατέληξα να έχω και τους δυο τόμους από δυο φορές!!!

Πίσω
Μπλουζα