Θέλεις να φτιάξεις ένα ΙΒΜ PC? Tώρα μπορείς...

angel_grig

KAT Resurrector
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
3.161
Αντιδράσεις
471
Πιστευω οτι σχεδον ολοι ξερετε τα ΚΙΤ για ΖΧ80 και ΖΧ81..Τι θα λεγατε ομως για ενα ΚΙΤ για το original IBM PC 5150?Kαι οταν λεμε ΚΙΤ το εννοουμε αφου περιλαμβανει και την πλακετα αλλα και τα chips που θα χρειαστειτε..Η τιμη ολιγον τσουχτερη (και μαλιστα για την Ελλαδα της κρισης) αλλα οχι υπερβολικα αν σκεφτει κανεις ποσο ψαξιμο χρειαζεται για να βρεις ΟΛΑ τα εξαρτηματα..Enjoy:

pckit2.jpg


pc.jpg


http://www.mtmscientific.com/pc-retro.html
 
Στα δίνει όλα μέσα στο κιτ, Η τιμή είναι λογική στα 149$ για τόσα πολλά εξαρτήματα. Μετά μπορείς μετά να το συνδυάσεις με μία ISA-to-IDE card (XTIDE)και να συνδέσεις έναν σύγχρονο σκληρό. Χρειάζεσαι και μια ISA κάρτα γραφικών VGA, και για τροφοδοτικό μπορείς να μετατρέψεις ένα οποιοδήποτε PC power supply αφού χρειάζεται 5 και 12V. Το πληκτρολόγιο ίσως είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί. Θα είναι μεγάλη περιπέτεια πάντως για να το στήσεις. Και αυτοί που το φτιάξανε λένε ότι χρειάστηκε να το αντιγράψουν από το πραγματικό board γιατί τα επίσημα schematics διέφεραν.
 
Για αυτο που ειναι, δεν ειναι ασχημο και τα λεφτα δεν ειναι υπερβολικα, αλλα αν σκοπος καποιου ειναι να φτιαξει ενα pc, υπαρχουν πολυ καλυτερα motherboards για παρομοια λεφτα. Μην ξεχναμε οτι το συγκεκριμενο ερχεται με 64kb ram και δεχεται onboard μονο μεχρι 256, οποτε θα χρειαστει κανεις και μια καρτα επεκτασης μνημης. Επιπλεον αν δεν εχεις κουτι απο IBM 5150, θα δυσκολευτεις να βρεις καπου να το βαλεις, γιατι αν δεν κανω λαθος δεν ταιριαζει με τα κλασσικα ΑΤ κουτια.
 
Πραγματι δεν ταιριαζει με τα συνηθισμενα κουτια γιατι ειναι αντιγραφο του 5150.Οσον αφορα το πληκτρολογιο υπαρχει το kit του AT2XTKBD oποτε μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα κοινο ΑΤ πληκτρολογιο.Αν και εχει τους περιορισμους του,το project του ΙΒΜ pc kit ειναι ενδιαφερον και αν ειχα τα απαραιτητα χρηματα θα το χτυπαγα!
 
Πίσω
Μπλουζα