Θαθελα να δω!

Chris27

RetroN00b
Joined
25 Φεβ 2014
Μηνύματα
831
Αντιδράσεις
1.001
Μην αρχισετε να μου πετατε πετρες, γερασα και δεν μπορω και να τρεξω, απλα ιδεες ριχνω. Με αφορμη μια κουβεντα που ξεκινησε στο "gaming news" θαθελα να δω μια συζητηση με θεμα, επιλογη κοματιων υπολογιστη. Με απλα και λιγα λογια, χωρις αντιπαραθεσεις. Δεν θα κρινουμε αν ειναι καλυτερος ο intel η ο amd. Απλα θα πουμε γιατι τον διαλλεξαμε. Ουτε θα σκοτοθουμε κονσολακηδες και πισακηδες. Εξαλλου ο καλος ο μηλος ολα τα αλεθει και αφου εχουμε κι απο τα δυο σχεδον ολοι μας. Δηλαδη τι? "τονα παιδι καλο παιδι, ταλλο μαμω τη μανα του?" Νικος Ριζος στο ρολο του Τζου Ρου απο το Νταλλας, Δελφιναριο.
Τεχνογνωστες εχουμε εδω μεσα, καρατσεκαρισμενο. Αν εχουν την διαθεση και τον χρονο να δωσουν καποιες συμβουλες για επιλογη επεξεργαστη, μητρικης, μνημης, δισκου κτλ χρισημο θαναι νομιζω για τους συμφορουμητες που δεν εχουν αυτες τις γνωσεις. Βεβαιως για παλαιοτερα και νεοτερα μηχανακια και πιθανες αναβαθμησεις.Γιατι δλδ να μην εχουμε κι εμεις εδω τετοιου ειδους κουβεντουλα, οπως αλλα σαιτς?
Να δωσω ενα παραδειγμα. Τι προσεχω εγω για επιλογη τροφοδοτικου
Οχι οικονομια σε αυτο το εξαρτημα, οτι καλυτερο μπορει να σηκωσει η τσεπη μου. Γνωστη εταιρεια κατασκευης τροφοδοτικων, π.χ. Corsair, Seasonic, Bequite κ.α. Να ειναι 100-150 watt μεγαλυτερο απο αυτο που χρειαζεται το συστημα μου, ωστε αν θελω να προσθεσω κατι παραπανω στο μελλον ( ενα δυο δισκους η μια πιο ενεργοβορα καρτα) να μπορει να τα σηκωσει. Μακρυα απο φτηνιαρικα κακης ποιοτητας, γιατι σε περιπτωση ζημιας μπορει να παρουν μαζυ τους κι αλλα πανακριβα εξαρτηματα του υπολογιστη μας (π.χ. μητρικη) Εξαλλου ενα καλο τροφοδοτικο μπορει να τοχουμε και για μια 10ετια, οποτε θα μας κανει αποσβεση. Και μια ματια να δουμε τι λεει ο γκουρου των τρφοδοτικων δεν ειναι κακο. Ειδα σε βιντεακι του με ποσο ομορφη γαλαζοκεραμιδοκοραλοκοκκινη φλογα καιγονταν ενα ιξ (Χ) τροφοδοτικο. Επισης σε ξενο βιντεακι ενα Μ _ Ι τροφοδοτικουλι γνωστης κατα τα αλλα εταιρειας που προσωπικα την αγαπω για τις μητρικες και τις γραφικων της, αλλα για τροφοδοτικα, οθονες θα διαλλεγα κατι αλλο. Εκαστος στο ειδος του κι ο Λουμηδης στους καφεδες.
 
Πίσω
Μπλουζα