Θυμάται κανείς την ταινία Βασιλική?

Δώσε αν θέλεις μερικές πληροφορίες για το έργο. Προσωπικά δεν μου λέει κάτι ο τίτλος.
 
Την έχω δει αποσπασματικά,αλλά γενικά πολύ δράμα η υπόθεση...
 
Kαλη ταινια για τα σημερινα δεδομενα. Απο αυτην την ταινια ξεκινησε την καριερα του ο Πασχαλης Τσαρουχας. Νωριτερα ηταν αγνωστος στο ευρυ κοινο.
 
Θὰ τὴν χαρακτήριζα συγκλονιστική! Μοῦ εἶχε κάνει μεγάλη ἐντύπωση αὐτὴ ἡ ταινία μέσα σὲ μιὰ ἐποχὴ κινηματογραφικῆς παρακμῆς.
 
ο βαγγελης σερνταρης ειναι καταξιωμενος σκηνοθετης.η ταινια ειχε δωθει απο το πρωτο θεμα πρι 5-6 χρονια.ηταν ιστορια που λαβαινε χωρα στην μακεδονια στο τελος του εμφυλιου.μανιατης χωροφυλακας παντρευεται την χηρα ανταρτη με επακολουθες συνε πειες.κλπ κλπ.
 
Η ταινία ειναι αριστούργημα με την Ταμίλα Κουλίεβα στο ρολο χηρας ( ;) αντάρτη που ερωτεύεται τον χωροφύλακα Πασχάλη Τσαρουχά, αν τον λεω σωστά. Αξέχαστη μου εμεινε η ατάκα που του λένε οι μάτσο συνάδελφοι του οταν μαθαινουν για την σχέση ᾽᾽Κατι τετοιες τις γλεντάμε και μετά τις πετάμε στο ποτάμι᾽᾽. Νομιζω πως η ταινια δεν προωθήθηκε οσο τις άξιζε διοτι ειναι αντικειμενική και λἐει τα πράγματα με το ονομα τους και ουδεις (ακόμα!) θέλει να δει ταινίες για τον εμφύλιο με ᾽᾽ενοχλητικό᾽᾽ θέμα και ρεαλιστική προσέγγιση. Εντυπωσιακή αισθητική επίσης.
 
Η ταινία είναι του 1997 (ως όριο ειναι το έτος 1995) οπότε το θέμα θα κλειδώσει :)
 
Πίσω
Μπλουζα