Ιοί σε κονσόλες

iliekater

RetroMasteR
Joined
21 Φεβ 2007
Μηνύματα
1.391
Αντιδράσεις
212
Όπως ξέρετε , κατά καιρούς έχω περίεργες αποροίες , τις οποίες μοιράζομαι μαζί σας :D . Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω , υπήρξε ποτέ κανένας ιός για κονσόλα ; Βρέθηκε ποτέ κανένας μανιακός να φτιάξει κάτι τέτοιο ; Φυσικά αναφέρομαι στις κονσόλες των τελευταίων γενεών , καθώς κάτι τέτοιο σε παλιότερες κονσόλες δεν νομίζω να το είχα ούτε καν φανταστεί κανείς .
 
Ο ιός θα είχε σοβαρά προβλήματα αναπαραγωγής λόγω του read only media θέματος. Ίσως να μπορούσε να γίνει κάτι με τις τελευταίες κονσόλες όπου υπάρχει σκληρός, διαδικτύωση κλπ. Αλλά κι εκεί τα πράγματα είναι ψιλο-αποστειρωμένα κυρίως λόγω του όχι ευρέως διαδεδομένου λειτουργικού τους.
 
Ε, και τα glitches δεν μπορούν να θεωρηθούν ένα είδος ιού? Με τη διαφορά όμως ότι τα glitches είναι στα παιχνίδια και όχι στην κονσόλα.
 
Θεωρητικά μπορεί να υπάρξει...

Πχ τα software "σπασίματα" από κάποια άποψη ιοί είναι μιας και αλώνουν την "φυσιολογική" λειτουργιά της κονσόλας.

Τώρα για κακόβουλο ιό, ή για κάτι που δεν εγκαθιστάτε 100% με την θέληση του χρήστη, δεν θυμάμαι να έχω ακούσει κάτι... Πάντως τίποτα δεν είναι αδύνατον!

Αν και το ότι το μεγαλύτερο μέρος της διακίνησις του software γίνεται μέσω του κλειστού δικτύου της "μαμάς" εταιρίας, δίνει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, και μειώνει πάρα πολύ την πιθανότητα κάτι να πάει στραβά.

Για την ιστορία, θυμάμαι πριν κάτι μήνες τον σάλο που είχε γίνει με το Χ1 και το Kinect, και τι θα γίνει ΑΝ κάποιος χάκερ φτιάξει ιό και μας παρακολουθεί (Ναι... Το Kinect περίμενε.). :p
 
Στις κονσόλες νέας γενιάς που συνδέονται στο διαδίκτυο πολύ πιθανό να τσιμπήσουν και κανένα ιό. Εδώ και στα κινητά υπάρχουν...Χα, όντως το Kinect είναι επίφοβο.
 
Πίσω
Μπλουζα