Ιστορία με τον Ντόναλντ και κάποιος "Αγγελιοφόρος"?? :|

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.578
Αντιδράσεις
1.703
Λοιπον αυτη ειναι μια καπως δυσκολη ερωτηση γιατι δεν ξερω πως ακριβως να τη διατυπωσω και τι ακριβως ρωταω, ομιτζι λολ.

Λοιπον, απο κατι σκορπιες και αφηρημενες αναμνησεις, εχω την εντυπωση οτι στην (μαλλον Αμερικανικη) κουλτουρα, υπαρχει μια θρυλικη ή ιστορικη φιγουρα του "Αγγελιοφορου". Ηταν δηλαδη ενας στην εποχη της αποκιοκρατιας ή της Ανεξαρτησιας, με τα τρικωχα καπελα κλπ (τωρα αν ηταν βρετανος ή γαλλος κλπ δεν ξερω) ο οποιος κατα τη διαρκεια μιας μαχης ή επιθεσης διενυσε μια αποσταση, και ειδοποιησε μια πολη την τελευταια στιγμη... η κατι τετοιο. :/

ο λογος που το γραφω αυτο στην κατηγορια των μικιμαου ειναι οτι εμαθα για αυτο το προσωπο (εφοσον μιλαμε για ιστορικο "προσωπο" βεβαια) σε μια ιστορια με τον Ντοναλντ η του Σκρουτζ. Την ιστορια τωρα δεν τη θυμαμαι, αλλα υπηρχε καποιος κινδυνος στη Λιμνουπολη (να υποθεσω απο τους μουργολυκους) και τα 3 ανηψια θυμηθηκαν την ιστορια του Αγγελιοφορου. Στο τελος αποφασιζουν ναπαρουν παραδειγμα απο την Ιστορια, και ενα απο τα 3 πηρε δρομο να ειδοποιησει τη Λιμνουπολη... και εντωμεταξυ εμφανιζοταν διπλα απο το ανηψακι σαν φαντασμα ο Αγγελιοφορος εφιππος να κανει τις ιδιες κινησεις οπως αιωνες πριν (Καπως συγκινητικη σκηνη να πω).

Θυμαμαι παλι μικρος στην τηλεοραση ειχε γινει ενα μουσικο φεστιβαλ, νομιζω του Ζαρ, και ειχε τιτλο "Αγελιοφορος" και ειχε για λογοτυπο μια φιγουρα που ηταν ενας τυπος εκεινης της εποχης, με τρικωχο, και σκεφτηκα αμεσως την ιστορια του Ντοναλντ και σκεφτηκα οτι αναφερεται στην ιδια ιστορικη φιγουρα.

Τωρα δεν κοβω το κεφαλι μου, αλλα οπως ειπα εχω αφηρημενες εικονες και απο αλλου για μια τετοια φιγουρα εποχης που σχετιζεται με τη λεξη "αγγελιοφορος". Και ολα αυτα, οπως ειπα, μου σχηματιζουν την εντυπωση οτι υπηρξε ενα τετοιο προσωπο, που λογικα δεν ειναι βεβαια πολυ γνωστος εδω, αλλα που τιμαται η μνημη του στην Αμερική η την Ευρωπη.

Η απορια μου ειναι αν οντως υπηρξε μια τετοια ιστορια η θρυλος, και αν μπορω να βρω κατι παραπανω γιαυτο. 

Οπως ειπα ειναι τοσο αφηρημενη αυτη η απορια μου, που ενω εχω δοκιμασει να ψαξω στο γκουγκλ για αυτο το θεμα, δεν ξερω τι ακριβως να ψαξω και πως. Λεω λοιπον να ρωτησω τα ξεφτερια του Ντισνευ που, εστω κι αν δεν γνωριζουν την Ιστορια, τουλαχισον θα θυμουνται τη συγκεκριμενη ιστορια του Ντοναλντ.
 
Δεν εχω ιδεα ποιον εννοω, αλλα ευχαριστω για το στοιχειο ?
 
Πίσω
Μπλουζα