Ιταλικα και ρετρό μαθηματα

αριαδνη

candy fan
Joined
29 Μάρ 2010
Μηνύματα
14.096
Αντιδράσεις
15.431
Έχει κάποιος εδώ μέσα κανει ως δεύτερη γλώσσα τα Ιταλικά από παιδί;
Εγώ τα άρχισα στα δια βίου με ενήλικες γύρω στα τριάντα και ήταν εξαιρετική εμπειρία. Είχα ενήλικες συμμαθητές και η καθηγήτρια ήταν πολύ νέα κοπέλα και ήταν όλα πολύ όμορφα. Ήταν όμορφα γιατί κάναμε πλάκα και ειχαμε άλλη διαδραση.Αλλά θα ήθελα να δω αν υπάρχει κάποιος όμως που σαν παιδί έκανε Ιταλικά και τα ρετρό βιβλία που χρησιμοποιήθηκαν, τις αναμνήσεις του κτλ. Δεν είναι εύκολη γλώσσα από τις 150 ώρες που έκανα, αυτό έχω να καταθέσω . Τα περιμέναμε πιο εύκολα. Κάποια από τα παιδιά που ήμασταν μαζί έδωσαν και πτυχίο Ιταλικής, πήγαν και ταξίδι στην Ιταλία. Μετανιώνω που δεν έκανα τίποτα από τα παραπάνω.
images (2).jpeg9788886440219.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ξεκίνησα από το Νηπιαγωγείο την εκμάθηση των αγγλικών και στη συνέχεια από την Δ Τάξη άρχισα να μαθαινω γαλλικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα. Τα ιταλικά μου άρεσαν ως ξένη γλώσσα, τα γνώρισα από τα τραγούδια FELICITA (A.-R. POWER) και l'italiano (T. Cotugno)
Βρέθηκε στην κατοχή μου μια μέθοδος εκμάθησης ιταλικών με βιβλία και κασέτες, από τα οποία είχα αρχίσει να μαθαίνω σκόρπια πράγματα.

Παρακάτω παραθέτω 2 εικόνες από την μέθοδο εκμάθησης ιταλικών (λόγω μεγάλων αρχείων τα αποθήκευσα σε pdf)
 

Συνημμένα

  • ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΙΤΑΛΙΚΩΝ.pdf
    94,5 KB · Προβολές: 5
  • ΙΤΑΛΙΚΑ.pdf
    197,1 KB · Προβολές: 5
Κατάλαβα ότι πρώτη γλώσσα το 80' ήταν τα αγγλικά όπως και σήμερα δεύτερη τα γαλλικά η τα γερμανικά. Περισσότερο τα γαλλικά. Τα ιταλικά όχι και τόσο.
 
Πίσω
Μπλουζα