Κάντυ και μόδα

Λορένα

RetroNuts!
Joined
21 Απρ 2008
Μηνύματα
1.607
Αντιδράσεις
280
nina421 είπε:
Στα ρούχα είχανε αναχρονισμούς που βγάζανε μάτι.

Ας πουμε λιγο και για μοδα..
:D

Το παραπανω το βρηκα σε αυτη την απαντηση της nina421

Ερωτ. : τι αναχρονισμους ειχε η μοδα στην καντυ; 8)

Ειλικρινα τωρα.. ξερει κανεις τι ηταν στην μοδα εκεινη την εποχη, και τι λαθη εγιναν στην ιστορια;
 
Από αυτά που βγάζουν μάτι είναι η κόμμωση των παλικαριών... Αν εξαιρέσει κανείς τον Τζωρτζ, όλοι οι άλλοι είναι εκτός εποχής.

Χαρακτηριστική είναι η εμφάνιση '70ς του Άλμπερτ καθώς και το εντελώς free-style ντύσιμο του Τέρρυ.

Όσο για τις βραδινές τουαλέτες των δεσποινίδων, θα επανέλθω αργότερα με φωτογραφίες. Κι αυτές είναι λίγο πιο... φουσκωμένες από την πραγματικότητα. Εκείνη την εποχή τα φορέματα ήταν μακριά και χυτά, ενώ οριακά είχαν αρχίσει να ανεβαίνουν πάνω από τον... αστράγαλο και να φιγουράρουν ελαφρώς οι γάμπες. :)
 
Η μόδα της εποχής τουλάχιστον για νέους και παιδιά ήταν ανάλογη με εκείνη της Sarah Key.

Για κυρίες και κυρίους να μην το σχολιάσω καλύτερα...

Προσφάτως είδα ένα συρμάτινο δενξέρωπωςνατοπεριγράψω ΄κορσέ που φορούσαν οι κυρίες της εποχής προκειμένου να δείχνουν εμμμ πιό ψηλά τους γοφούς τους... Να μην αναφέρω το τι κορσές γενικώς κυκλοφορούσε κατάλοιπο του προηγούμενου αιώνα (βλ. Όσα παίρνει ο άνεμος... )

Μετά τον Πόλεμο είχαν αρχίσει τα υφάσματα να είναι πιό ελαφριά και τα φορέματα να απαλλάσσονται από όλη εκείνη τη σιδερίλα...
 
Τα κοντά φορέματα με μπότες φοριούνταν όντως από τις νεότερες ηλικές; αυτό το είχα πάντα απορία.
 
Juanita είπε:
Μετά τον Πόλεμο είχαν αρχίσει τα υφάσματα να είναι πιό ελαφριά και τα φορέματα να απαλλάσσονται από όλη εκείνη τη σιδερίλα...
Heavy metal κυρίες!!!! Αυτά ήταν χρόνια. Αρκεί να μην έβρεχε, τότε είχαμε πρόβλημα!!!!
 
Μ'αρεσει Pooky που δηλωνεις δυναμικα το παρων σε αυτο το θρεντ.

Αναμενουμε και τα περαιτερω σχολια σου , πανω στην μοδα και.. τα σιδερα της εποχης :D

Ισως και την γνωμη σου για το ποια ηταν πιο καλυντυμενη, καθως και ποιος τυπος αντρα ενδυματολικα "μιλαγε"
 
Καμία σχέση η ένδυση των ανδρών με την εποχή Λορένα. Αν δεις επεισόδια της Κάντυ και Ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του '70, θα πεις ότι αναφέρονται στην ίδια εποχή.

Βέβαια μιλώ για τους άνδρες, οι γυναίκες μου έφερναν περί την εποχή πριν τη κατοχή, 1935-1940. Γκρέτα Γκάρμπο και τα λοιπά.

Υπάρχει αν μη τι άλλο, μια χρονική ασυνέχεια ανάμεσα στην ένδυση των δύο φίλων. Οι άντρες φαίνονται πολύ προχώ, ενώ οι γυναίκες όχι και τόσο.

Εμένα μου άρεσε το στυλάκι του Άλμπερτ εδώ που τα λέμε, αν και έφερνα περισσότερο προς Στήαρ...... (λόγω geek καταβολής!!! )
 
pooky(1) είπε:
Οι άντρες φαίνονται πολύ προχώ, ενώ οι γυναίκες όχι και τόσο.
Ακριβώς έτσι είναι! Οι άνδρες είναι ντυμένοι οπως στα 70ς, ενώ οι γυναίκες όπως στα 1900-05. 8)
 
Η μοδα στην Καντυ ειναι κουλουβαχατα. Το μονο σωστο ειναι το φορεμα που φοραει η μαμα Ρανγκαν, σωστο ως ραφη, λαθος ως προς χρωματα. Γενικα φορεματακια με ποδογυρο στο γονατο και μποτακια μεχρι το γονατο δεν φορεθηκαν ποτέ, ειναι Γιαπωνεζικο φετιχ ας το πω.

Για να παρετε μια ιδεα για σωστη μοδα της εποχης, σας δινω καποια λινκς.

Το google βγαζει αυτο

http://images.google.gr/images?hl=el&source=hp&q=fashion+1910%27s&um=1&ie=UTF-8&ei=SEk7S8-7K9O6jAexqo2mDg&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CDAQsAQwAw

και παρα πολλα σχεδια εδω

http://www.dressmakingresearch.com/1910.htm

http://www.dressmakingresearch.com/1911.htm

κ.ο.κ, παει μεχρι 1919, ακολουθηστε τα λινκς.

Δεν ξερω αμα μπορω να δωσω και αυτο το λινκ με το τρειλερ της ταινιας Dorian Gray, που εχει ακριβως μοδα εκεινης της εποχης. Το τρειλερ εχει σκηνες που δεν ξερω αμα τις σηκωνει ο κανονισμος αυτου του φορουν, αμα οχι, σβηστε το.


Υπηρχε μεχρι προτινος στο YouTube και η μαυροασπρη βωβη ταινια Daddy-Long-Legs, γυρισμενη ακριβως το 1919, με τη σωστοτατη μοδα εποχης, αλλα δυστυχως τωρα εχει διαγραφει λογω copyright. :(

:flower:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ξαναβλεπω επεισοδια της Καντυ με τα παιδια και παρατηρησα πως υπηρχε μια παραξενη εμμονη με τους φιογκους. Σε ενα επεισοδιο μετρησα 7 φιογκους μαζεμενους στην ιδια εμφανιση-στα μαλλια, στην μεση, ραμμενους στο φουστανι και στα παπουτσια! Φιογκους φοραγαν ακομα και οι νοσοκομες στην στολη και υπηρχαν φιογκοι ακομα και σε επισημα αντρικα κουστουμια ακομα και σε στολες και φυσικα σε νυχτικα. Χρονικα τα ρουχα ειναι λαθος αλλα δεν βλεπαμε την Καντυ επειδη θελαμε ρεαλισμο! Ο συνδυασμος πλουμιστου φορεματος με βολαν και κορδελες μεχρι το γονατο και λευκης μποτας μου ειχε φανει και μενα απο τοτε παραδοξο κα ενδιαφερον! Ειδικα ως καθημερινο ντυσιμο! Επισης πολλα φορεματα μοιαζουν με νυχτικα. Καποια ντυσιματα (οπως πχ του Αλμπερτ ή τα παλτα που φορανε οι κοπελες) ειναι χαρακτηριστικα 70ς. Τελος τπ ξερω πως ειναι ανιμε αλλα ακομα και προς το τελος που τα κοριτσια ειναι γυρω στα 18 αν οχι πιο μεγαλες εχουν παιδικα σωματα χωρις καμπυλες ενω τα αγορια ειναι πιο καλοσχεδιασμενα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γενικά σε αρκετά anime (από παλιά μέχρι και σήμερα) οι ετεροχρονισμοί και τα πολιτισμικά κουλουβάχατα (συμπεριλαμβανουμένου και την μόδα) είναι συνηθισμένο φαινόμενο, κυρίως στα anime δράσης και φαντασίας. Αλλά ακόμα και στα μοντέρνα anime κοινωνικού χαρακτήρα που εξελίσονται στην σημερινή εποχή βλέπουμε συχνά μαθητριούλες του γυμνασίου/λυκείου να ντύνονται εκτός σχολείου με φουστίτσες και καπελαδούρες που φορούσαν οι γιαγιαδές κι οι μανάδες μας τον προηγούμενο αιώνα. Μάλλον για να δώσουν ένα τόνο αγνότητας ή νοσταλγίας σε τέτοιους χαρακτήρες. Για τον ίδιο λόγο (κι όχι μόνο) βλέπουμε μαθήτριες γυμνασίου/λυκείου να βάζουν φανταχτερά κοκαλάκια κι αξεσουάρ στα μαλλιά τους λες κι είναι τίποτε πεντάχρονα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα βραδυνά φορέματα ήταν πολύ όμορφα και κομψά( θυμάστε οταν την είχε δει ο Αντονυ και έμεινε άφωνος) ! εποχή άφησε και η σαλοπέτα της Κάντυ :) , δεν νομιζω να φοριοτανε την εποχή εκείνη.
 
Πίσω
Μπλουζα