Κάρτα VGA για Apple IIe/IIc(+)

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
8.261
Αντιδράσεις
3.235
Ναι, φαίνεται κουλό κι όμως το έφτιαξε ένας τύπος στη Γερμανία. Υποστηρίζει όλη τη σειρά Apple // (και το //c ως εξωτερική VGA λόγω μειωμένου χώρου) εκτός από το //gs που είναι άλλο φρούτο και για το οποίο έχει αρχίσει να συλλέγει πληροφορίες για να κατασκευάσει το αντίστοιχο hardware. Η συσκευή είναι κάπως ακριβούτσικη, περίπου 100-130?, αναλογιστείτε όμως ότι δεν είστε εγκωβισμένοι σε χρήση συγκεκριμένης οθόνης Apple, με ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα τα ηλεκτρονικά της, δυσεύρετης στο ΕΒΑΥ και με πανάκριβα μεταφορικά λόγω βάρους, αφου με μια LCD καθαρίσατε.

APPLE // RULEZ :headbangdude:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η καρτούλα είναι σχεδόν έτοιμη και θα είναι διαθέσιμη τον Απρίλιο. Τσεκάρετε το σάιτ, εχει κι αλλα καλούδια για IIe/IIc(+).
 
respect.

Αν και δεν έχω καμοία σχέση με apple, κάτι τέτοια projects είναι πολύ μαμάτα!
 
Απίστευτο.. Άντε να βγάλει για ][gs να γίνουμε άνθρωποι!!
 
Ωπ! Τι είσαι συ;;; Ισως εισαι ο 2ος ιδιοκτήτης IIgs που ποστάρει. Για παρουσιάσου!

ΥΓ. Ναι, επίκειται καρτα για IIgs η οποία είναι σε φαση beta. Μολις βγει, εννοείται ποστάρω αφου πρώτα εχω αγοράσει μια, για να μην πεσετε όλοι σαν τα κοράκια! (είστε και πολλοί :D )
 
Είμαι ο Νίκος απο Θεσσαλονίκη και είμαι καλά. :p

Kάτοχος ενός Pravetz 8C (κλώνος ][e) και κάτοχος επίσης 3 χ ][GS Limited Edition (με την υπογραφή το Wozniak πάνω) και πολλών πολλών άλλων (Mac LCIII,Macintosh II, Mac Color Classic, Quadrες,eMate, PM7350,κτλ κτλ κτλ)

Δυστηχώς η οθόνη του ][gs μας άφησε χρόνους και είμαι σε αναζήτηση οθόνης.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

590px-Apple_IIGS_Woz.png
 
Συνονόματε!! Βλεπω είσαι "φτωχαδάκι", δεν έχεις στον ήλιο μοίρα :D :D. Οθόνη παρα πολύ δύσκολο να βρεις την ίδια όχι μονο απο Ελλαδα αλλα και απο Ευρώπη! Απο Αμερική θα εχει αστρονομικά μεταφορικά. Είναι πολύ βαριά η ρημαδα! Δυστυχώς το δικό μου παρέλαβα με σπασμενο μονιτορ απο τα ΕΛΤΑ (ο γνωστός και μη εξαιρετέος ένοχος). Τελικά εφτιαξα καλώδιο και τον εχω συνδέσει σε ενα commodore 1084 και παίζει άψογα! Τεσπα. Ο δικός μου είναι ενας Rom 3. Εχω και εναν Rom 1 στην άκρη καλού κακού. Εχω μνήμη 1.25+4MB στον Rom3 και επίσης μπουτάρω απο micro ide, αγορασμένο απο reactivemicro. Εχω και καρτα δικτύου Uthernet και ναι, εχω κανει telnet σε bbs και ftp στο ntua. :cool:

Φωτό απο το Pravetz παίζει;;; Αν ναι, μην τις βαλεις εδώ. Σου προτείνω να τις ανεβασεις στο προφίλ σου και να ανοίξεις θρεντάκι ποστάροντας ό,τι έχεις να γουστάρουμε!!!

ΥΓ. Παίζει κανα δωράκι;;; Π.χ. αυτό το color classic αμα δεν το χρειάζεσαι, εδώ είμαι. :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι με την πρώτη ευκαιρία θα κάνω ξεχωριστό τόπικ.Ο CC δεν πωλείται/δεν χαρίζεται.Τον έχω αναβαθμίσει και το board στα 33 MHz.

Οθόνη είχα πάρει από US (μαζί με έναν Woz) αλλά τα ΕΛΤΑ κάναν το θαύμα τους.

Για δωράκια κάτι θα γίνει, να γνωριστούμε πρώτα :p

Από μνήμη έχω πάρει μία κάρτα 8MB της Sirius Ram,πρόσεξε την λεπτομέρεια από πίσω.

attachment.php


attachment.php


Προβολή συνημμένου 6299

Προβολή συνημμένου 6300
 
Οι siriu ram πωλούνται ακομα στα 175 δολαρια και βασικα μου τρεχουν λιγο τα σαλια. Τεσπα, ας μη χαλασουμε το θρεντ με το gs. Ισως να ανοίξουμε αλλο θρεντ περί του θεματος (επίκειται και συγχρονος accelerator για το μηχανάκι, γιατί αμα ποτέ βρεθεί ποτέ ενας Transwarp σε ανθρώπινη τιμή εγώ θα έχω αποκτήσει τρισέγγονα :D )
 
Οσοι εχετε IIc και ενδιαφέρεστε να τον συνδέσετε σε οθόνη TFT, υπάρχει VGA adapter (ή scandoubler) και θα τον βρείτε εδώ.
 
Πίσω
Μπλουζα