Κίμπα, ο βασιλιάς της ζούγκλας - Kimba the white lion (1965)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας LadyHawke
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ποια εποχή παιζόταν αυτότο [deleted] LadyHawke?

[edited by TS]

Δήμητρα είσαι σίγουρη ότι το είδες Ελλάδα και όχι στην Γερμανία που έμενες μικρή; ;)

AEON είπε:
Δήμητρα είσαι σίγουρη ότι το είδες Ελλάδα και όχι στην Γερμανία που έμενες μικρή; ;)
Το έβλεπα στη Γερμανία, αλλά όταν ήρθα Ελλάδα το '83 μετά από 1-2 χρόνια το έβαλε κι εδώ. Όπως και τη Heidi, και την Μάγια τη Μέλισσα, τα έβλεπα Γερμανία αλλά όταν ήρθα Ελλάδα τα έπαιξε κι εδώ μετά από λίγο καιρό.

Δυστυχώς δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβής χρονολογίες. Βασικά ότι σειρά έβλεπα στη Γερμανία, τις ξαναείδα όλες όταν ήρθα Ελλάδα μετά από μερικά χρόνια.

Θυμάμαι ότι την τελευταία φορά που είχα δει ένα επεισόδιο Kimba ήταν στην ΕΤ3 γύρω στο '93. ( ; ) Την ίδια εποχή είχα δει και κάποια επεισόδια της "Μάχης των Πλανητών".

Aisxos AISXOS na min thimate kaneis tin dimiourgia tou megalou OSAMU TEZUKA tou patera ton MANGA KAI ANIME Kimba kyrioi de white lion!!!

Apo ert pextike gyro sta 2002 kai ine pampalaio apo to 1965-66 nomizo

Είναι απίστευτο, αλλά ελάχιστοι ξέρουν αυτή τη σειρά. Αν έχετε δει το Lion King της Disney είναι η απόλυτη αντιγραφή από τον κίμπα. Έχουν αφαιρέσει μόνο τα σημεία που θα ξένιζαν στο αμερικάνικο κοινό (έχουν αφαιρέσει τους ανθρώπους από την ιστορία). Κατά τα άλλα οι χαρακτήρες, ο σχεδισμός, και το σενάριο ως ένα σημείο είναι σκέτη κλεψία. Το Κίμπα το είδα νομίζω το 2000 κάτι που το έπαιζε στην ΕΤ 1, αφού είχα δει πρώτα το Lion King, και δεν πίστευα στα μάτια μου. Ντροπή Disney!

ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ!!!!!

To είχα δει στο RTL (ναι είχα δορυφορική απο παλιά!!! :P ) κοντά στο '90 αλλά από γερμανικά δεν ξέρω γρι..οπότε FAIL! ...μου έκανε τρομερή εντύπωση η μουσική !...όπως κάθε Ιαπωνικό καρτούν/anime/manga κτλ κτλ κτλ

Κυκλοφορούν στα αγγλικά σε DVD οι 2 κύκλοι της σειράς και οι 2 ταινίες! ^ Είναι μια σειρά Ιαπωνικής παραγωγής της δεκαετίας του 60! Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο μάνγκα με τον ίδιο τίτλο το οποίο άρχισε να εκδίδεται το 1950, ήταν η πρώτη έγχρωμη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε στην Ιαπωνία! Στην Ελλάδα παίχτηκαν όλα τα επεισόδια την δεκαετία του 80 απ'την ΕPT, αργότερα την δεκαετία του 90 η EPT ξαναπρόβαλε και τα 104 επεισόδια της σειράς, όπως και τις 2 ταινίες! ^

Eιχε προβληθει και τη δεκαετια του 90?? Πολυ καλη πληροφορια!

Ναι είχε προβληθεί και τη δεκαετία του 90! :)

Πίσω
Μπλουζα