Καθαρίζοντας το πληκτρολόγιο.

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
8.292
Αντιδράσεις
3.356
Θυμάστε την Καναδέζα που είχαμε στο στρατό; Καμία σχέση :D :D Ο τίτλος παραπέμπει στο αντίστοιχο γάλα.

Λοιπόν, πρόσφατα απέκτησα μια spare Α500.....από ένα παληκάρι εδώ μέσα :D . Κατακίτρινη, πιο κίτρινη δε γίνεται. Είμαι στη διαδικασία ασπρίσματος. Το πιο μεγάλο θέμα είναι αυτό με τα πλήκτρα, αλλά η λύση βρέθηκε. Αγόρασα (ούτως ή άλλως θα γινόταν) ένα κάτασπρο πληκτρολόγιο για Α1200 από amigakit, το οποίο συνιστώ να του αγοράσετε όσοι έχετε κιτρινιάρικο, 25€ + περίπου 7-8 μεταφορικά. Αντικατέστησα το υπάρχον της 1200 μου, οπότε περίσεψε το παλιό που είχε ορισμένες κιτρινίλες, όχι έντονες όμως, όσοι είχαν έρθει στο AG, θα το θυμούνται. Βγάζω τα πλήκτρα του και τα τοποθετώ στης Α500. Ορίστε μερικές φωτογραφίες:

Εδώ φαίνεται η διαφορά στο χρώμα.



Το κάτω είναι ασφαλώς της 1200.

Η διαφορά του ...κενού :D



Δε μοιάζει με το emoticon που γελάει; Εννοώ το :D



Εδώ φαίνεται και ο λόγος που δε γίνεται αντικατάσταση του ENTER με το αντίστοιχο της 1200.



Υπόψην ότι το πληκτρολόγιο της Α500 είναι κατά 98% ίδιο με της 1200. Οι διαφορές έγκειται στη μεμβράνη της οποίας ο κονέκτορας βρίσκεται σε άλλο σημείο, στο μεγάλο ENTER και στο αριστερό SHIFT τα οποία είναι μεγαλύτερα απο της 1200 η οποία έχει από ένα πλήκτρο χωρίς γράμμα σε εκείνα τα σημεία, κάτι που με ανάγκασε να αφήσω τα 2 αυτά πλήκτρα ανέπαφα. Ευτυχώς είναι γκρίζα εκ μαμάς, λίγο κίτρινα μεν αλλά δε φαίνεται ιδιαίτερα.

Μόλις τη βάψω, θα ποστάρω να γουστάρουμε.
 
Όντως Νίκο, πολύ κιτρινίλα τα πλήκτρα αδερφάκι μου. Το λευκό πληκτρολόγιο δε άψογο.

Βάψιμο η έσχατη λύση αλλά θα λυθεί μιά και καλή το πρόβλημα. Εχω δει 4000 βαμένη ξανά λευκή με προσοχή και απλά ήταν τέλεια. Είμαι υπέρ του βαψίματος αν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Ανυπομονώ να δω την 1200 σου βαμμένη!
 
Την Α500 μου εννοείς :D
 
Ε αφού με νιώθεις τώρα. :D
 
ανυπομονώ να δώ την 4000 σου βαμμένη :)
 
Ρε παιδιά, την κοινωνία μου μέσα!!!!! 2000ρη είναι........:mad:
 
miko63 είπε:
ανυπομονώ να δώ την 4000 σου βαμμένη :)
Μήπως εννοείς την δική μου 4000;

Μιά που πιάσαμε το βάψιμο. Σχετικά με το βάψιμο της 500, 2000 και της 3000. Θυμάστε τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν ήταν λευκές σαν τις 600 και τις 1200. Έχουν μία ελαφρά κιτρινίλα από το εργοστάσιο. Συνεπώς να βαφτούν στο αρχικό τους χρώμα είναι αδύνατο. Όχι βέβαια πως θα είναι καλύτερα να παραμείνουν κατακίτρινες αλλά σίγουρα το αισθητικό αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο καλό όπως στις 600,1200 και 4000. Περι ορέξεως..
 
Σωστά. Ο σκοπός μου όμως δεν είναι να τη βάψω στο ίδιο χρώμα, άλλωστε όπως είπες, είναι δύσκολο να πετύχεις την ίδια απόχρωση. Εξάλλου, εχω μια ελάχιστα κίτρινη Α500 που είναι Boxed και στο κλασσικό μπεζ/γκρι χρώμα, το οποίο είχαν και τα πλήκτρα. Αυτή ΔΕΝ την αγγίζω, την έχω βιτρίνα, μάλιστα η 512ΚΒ μνήμη της έχει μπαταρία τύπου "κερμα", για να μη τα φτύσει καθώς δε θα τη δουλεύω. Η Α500 που θα βάψω άσπρη είναι άλλο παπά ευαγγέλιο και θα ονομαστεί Α500N* edition.

*Ν από το ΝΟΥΝΟΥ :D :D:D:D
 
Δεν την βάφεις κανα ποιό σκούρο χρωματάκι ???? Ετσι για να κάνεις τι διαφορά ??? :D Δε θα μπορείς να μπεις στο δωμάτιο με τα ρετρά, από την αντανάκλαση. :tease:

Θα μπορούσες κάλλιστα να την βαφτίσεις και Α500C* edition

*C από το CARNATION :biglaugh::biglaugh::biglaugh:
 
η Α500Η, Α500Μ και πάει λέγοντας

*οπου Η ΗΕΜΟ και Μ Μιλκο
 
Πίσω
Μπλουζα