Και Ξανά Προς Τη Δόξα Τραβά (1980)

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.478
Αντιδράσεις
49.840
Και Ξανά Προς Τη Δόξα Τραβά (1980)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/Και_ξανά_προς_τη_δόξα_τραβά

Σατυρική κωμωδία του 1980 , παραγωγής και σκηνοθεσίας Γιώργου Σταμπουλόπουλου , σενάριο Γιώργου Κακουλίδη και μουσική Μίμη Πλέσσα. Παίζουν η Βέρα Κρούσκα , ο Γιάννης Φλωρινιώτης , ο Δημήτρης Πιατάς , ο Κώστας Αρζόγλου , η Μιμή Ντενίση , η Τζένη Ζαχαροπούλου κ.α. Στην ταινία εμφανίζονται επίσης η γνωστή μας τηλεπαρουσιάστρια Νάκυ Αγάθου καθώς και η Καίτη Γαρμπή στα πρώτα της βήματα , τότε που ήταν με την αδερφή της στο πλευρό του Γιάννη Φλωρινιώτη!...Η ταινία έκοψε 37.445 εισιτήρια και ήρθε 19η στις 25 ταινίες της χρονιάς.


Υπόθεση : Ένα συνεργείο της τηλεόρασης γυρίζει ένα ντοκιμαντέρ για τον νέο σταρ του λαϊκού τραγουδιού Ντέμη Φλεριανό. Για τις ανάγκες της έρευνας, η δημοσιογράφος παίρνει συνέντευξη από τον στενό οικογενειακό κύκλο του καλλιτέχνη, από τους ανθρώπους του χωριού που γεννήθηκε, από τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να αναδειχθεί.





2 βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (τιμητική διάκριση σεναρίου και εύφημος μνεία ΕΚΚΑ)


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε αυτη τη ταινια καπαναγε και το

[edit] This video is unavailable. Sorry about that. [/edit]

ή στο Τώρα Θέλω Τώρα?

Τα εχω μπερδεψει
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα πρέπει να την ξαναδώ για να σου πω Wally δε θυμάμαι... :xm:
 
Όχι δεν ακουγόταν στην ταινία. Ο Φλωρινιώτης υποδυόταν τον Ντιμη Φλεριανό, ενα σταρ της εποχής . Το στορι ήταν πως κατασκευαζόταν ένα ίνδαλμα της εποχής. Καταπληκτική ταινία πολύ μπροστά από την εποχή της , που δυστυχώς οι της κουλτούρας την θεωρησαν εμπορική και οι εμπορικοί κουλτούρα. Ετσι δεν έκανε την επιτυχια που της άξιζε.
 
Την είχα δει πριν χρόνια, πραγματικα απίστευτη ταινία και πολύ μπροστά για την εποχή της. Όλα τα λεφτά το στιγμιότυπο που ο Ντέμης Φλεριανός πηγαίνει στη Eurovision με το τραγούδι "Διογένης":D (ε αφού μια χρονιά πριν η Ελπίδα είχε τραγούδήσει για τον Σωκράτη .... ε είπε και ο Ντέμης να τραγουδήσει για τον Διογένη) και κερδίζει το πρώτο βραβείο!!!! :D Και η θεότητα Νάκυ Αγάθου του παίρνει συνέντευξη μετά από αυτή την περίτρανη εθνική νίκη! Την ταινία αυτή την ψάχνω χρόνια και δεν έχω μπορέσει να τη βρω ούτε σε torrents. Σε περίπτωση που κάποιος γνωρίζει αν έχει κάπου κυκλοφορήσει σε dvd ας ενημερώσει!
 
Δεν έχει κυκλοφορήσει φίλε μου σε dvd σε βιντεοκασσέτα όμως νομίζω ναι. Έχει προβληθεί όμως από το σινέ+ όπως βλέπεις...
 
Η πλάκα με αυτή την ταινία είναι πως μέχρι χθες είχα την λανθασμένη εντύπωση ότι ήταν παραγωγή της Γκρέκα Φιλμς. Χθες που την ξαναείδα καμία σχέση,είναι συμπαραγωγή Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου μαζί με μια άλλη.
 
Η ταινία είναι καθαρή σάτιρα που δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Θυμίζει ταινίες Χάρρυ Κλυνν αλλά χωρίς τον Χάρρυ Κλυνν (ίσως σε αυτό έπαιξε ρόλο ότι στο στο σενάριο είναι ο Κακουλίδης). Το μόνο αρνητικό η πολύ σκοτεινή φωτογραφία ειδικά στις σκηνές των νυχτερινών κέντρων). Κατά τα άλλα πολύ μπροστά για την εποχή της με πολύ πρωτότυπη αφήγηση (μου άρεσαν οι σκηνές με την ανάγνωση του φωτορομάντζου με την Ζαχαροπούλου και τον Περλέγκα για να μας εισάγει στην ιστορία της ιδιοκτήτριας της Ναναφον). Αν θυμάμαι το είχε προβάλλει πρώτη φορά η ΕΤ1 ή 1989 ή 1990, αλλά προφανώς δεν είχαν δει την ταινία ή δεν γνώριζαν την ύπαρξη της και στα προγράμματα την παρουσίασαν σαν βιογραφικό ντοκιμαντέρ για την ζωή του Φλωρινιώτη.
 
Πίσω
Μπλουζα