Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή

tsalk

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
3.719
Αντιδράσεις
920
Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: 30 Σεπτεμβρίου 1997 (ΑΝΤ1)

RETRODB : http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%9A%CE%B1%CE%B9_%CE%BF%CE%B9_%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9_%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD_%CF%88%CF%85%CF%87%CE%AE




Mια μεγάλη επιτυχία των 90s που σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της σειράς Αντώνη Τέμπο έκφραζε τον ''πόνο'' όλων μας. Το δέσιμο όλης της ομάδας που συμμετείχε στην σειρά ήταν πολύ καλό και αυτό φυσικά φάνηκε και από το αποτέλεσμα.

Η σειρά παιζόταν για 3 τηλεοπτικές σεζόν, και έκανε 110 επεισόδια

Η παραγωγή ήταν της εταιρίας Γιώργος Καραγιάννης & Σια, το σενάριο του Λευτέρη Καπώνη και η σκηνοθεσία του Αντώνη Τέμπου.


Πρωταγωνιστούσαν οι
: Αντώνης Καφετζόπουλος , Γιώργος Παρτσαλάκης , Μαρία Τζομπανάκη , Ρένια Λουιζίδου , Αλέξανδρος Μυλωνάς , Κωνσταντίνα Μιχαήλ , Ασπασία Τζιτζικάκη , Μαρία Παπαλάμπρου, Αλέξανδρος Κολιόπουλος .

Yπόθεση: Τρία παντρεμένα ζευγάρια: Ο Ανδρέας, ο επονομαζόμενος "Ακάλυπτος" λόγω των ακάλυπτων επιταγών του, είναι ο γυναικάς, ο ωραίος, ο γλεντζές που πνίγεται από τα χρέη και απατά συνεχώς τη σύζυγό του, Αλίκη. Όταν όμως διαπιστώνει κάποια σημάδια απιστίας της, τρελαίνεται και καταρρέει. Ο φίλος του, ο Μάκης, είναι οδοντίατρος, παντρεμένος με τη Ρένα και έχει μια κόρη. Τη μονότονη ζωή του αναστατώνει ο παράφορος έρωτάς του για μια νεαρή χορεύτρια. Όλα αλλάζουν δραματικά αλλά και κωμικά αφού είναι άπειρος στην απιστία και κάνει διάφορες γκάφες. Η γυναίκα του, ανυποψίαστη στην αρχή, προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει και όταν το συνειδητοποιεί, αποφασίζει να αλλάξει συμπεριφορά... Το τρίτο ζευγάρι της ιστορίας είναι ο Ρένος και η Μπέτη. Εκείνη έχει μια μπουτίκ στο Κολωνάκι, είναι δυναμική και εκδηλωτική, ενώ ο Ρένος προσπαθεί να γράψει ένα μυθιστόρημα που δεν τελειώνει ποτέ...

Τίτλοι αρχής

http://www.youtube.com/watch?v=NJ3-JNNcoCo

Ο Σκηνοθέτης της σειράς Αντώνης Τέμπος μαζί με μερικούς ηθοποιούς και συντελεστές της σειράς σε μια αναμνηστική φωτογραφία.

picture.php


Ευχαριστούμε τον κ.Τέμπο για την παραχώρηση της φωτογραφίας στο RetroManiaX.gr από το προσωπικό του αρχείο
 
Πολύ ωραία η φωτό Άλκη. Μέσα στο κέφι όλη η παρέα και ιδίως ο Τέμπος.
 
δεν εβλεπα τη σειρα την εποχη που την επαιζε, την ειδα απο επαναληψεις και "κολησα", και καταλαβα γιατί αυτος ο Ακαλυπτος που ακουγα εδω και κει, ειχε γινει δικαίως τοσο καλτ φιγουρα
 
Ενω συμπαθουσα πολλα απο τα σηριαλς του κ Τεμπου, το συγκεκριμενο το θεωρω απο τα χειροτερα χιουμοριστικα σηριαλς που εβγαλε η ιδιωτικη τηλεοραση.

Ισως φταιει το γεγονος οτι αντιπαθουσα τους περισσοτερους απο τους πρωταγωνιστες...

Δεν καταφερα να δω πανω απο τρια επεισοδια.
 
Wally είπε:
Ενω συμπαθουσα πολλα απο τα σηριαλς του κ Τεμπου, το συγκεκριμενο το θεωρω απο τα χειροτερα χιουμοριστικα σηριαλς που εβγαλε η ιδιωτικη τηλεοραση.
Θα συμφωνήσω. Και η αντιπάθειά μου προς τη σειρά δεν οφείλεται στους πρωταγωνιστές, που μερικούς συμπαθώ αρκετά, αλλά στη γενικότερη ιδέα της σειράς κτλ. Ποτέ δεν έκατσα να παρακολουθήσω ολόκληρο επεισόδιο.. Τη βαριόμουν αφόρητα.

Κι όμως, ήταν η αιτία που η "Αίθουσα του θρόνου" έχασε σημαντικά ποσοστά τηλεθέασης, καθώς προβαλλόταν απέναντι!

Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι αν έκανε πρεμιέρα αυτόν τον καιρό, δε θα είχε την ίδια επιτυχία.
 
sunset89 είπε:
Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι αν έκανε πρεμιέρα αυτόν τον καιρό, δε θα είχε την ίδια επιτυχία.
Θα συμφωνήσω μαζί σου, οι εποχές άλλαξαν αλλά το βλέπω και προσωπικά. Κάποτε την έβλεπα σχεδόν φανατικά. Τώρα έχω την άποψη ότι μου πιάνει κάποια dvd στο αρχείο μου. ίσως στο τρέξιμο να δω κάποια επεισόδια που και που.
 
Είναι κάτι το οποίο έγραψα και σε άλλο νήμα, σχετικό με σίριαλ του εκλιπόντος πλέον κ. Καπώνη αλλά θα το πω κι εδώ. Γενικά, μπορεί το σίριαλ αυτό να το έβλεπα μετά μανίας όταν παιζόταν, ακόμα και στις επαναλήψεις, κυρίως ως παιδί, θυμάμαι χαρακτηριστικά όλα τα σκηνικά, όλους τους πρωταγωνιστές, τις γραβάτες του ακάλυπτου (πραγματικά θέλω να ξεχάσω την ταινία που βγήκε χρόνια μετά, με πρωταγωνιστή αυτό τον χαρακτήρα, ήταν επιεικως άθλια, δείχνει όμως τη δημοφιλία της σειράς), τους τίτλους αρχής με τη μουσική και τους πρωταγωνιστές σε ένα καμπριολέ (μπορεί να πήγαιναν για κάνα καφέ) να είναι κεφάτοι και ορεξάτοι αλλά, πραγματικά δεν έχω καταφέρει τώρα ως "μεγάλος" να μπω στο νόημα.

Ίσως επειδή η εργενικη ζωή είναι η καθημερινότητα μου και δεν είμαι παντρεμένος, είναι ίσως επειδή δεν μου κάθεται και τόσο το στυλ του χιούμορ του εκλιπόντος αυτού σεναριογράφου, ειλικρινά απλά κάθομαι και περιμένω υπομονετικά για κάποια ατάκα που θα με κάνει να μειδιάσω, δεν ξέρω, δεν μου φαίνεται τόσο αστεία σειρά και πραγματικά απορώ πως έβγαλε τόσα πολλά επεισόδια, ίσως κάνω κάπου λάθος στην οπτική μου, αν κάποιος έχει άλλη άποψη, είναι ευπρόσδεκτη, ίσως αλλάξει η οπτική μου πάνω στο θέμα αλλά, για την ώρα, δεν ξέρω προς τι όλος αυτός ο ντόρος.

Βέβαια, σε σχέση με μεταγενέστερες δουλειές του εν λόγω δημιουργού, η συγκεκριμένη είναι στις καλύτερες του, η οποία λόγω της επιτυχίας της, του άνοιξε τις πόρτες για οποιοδήποτε σενάριο είχε στο νου του να υλοποιήσει, είτε αυτό ήταν αξιόλογο, είτε όχι και ξαναλέω, δεν τον υποτιμώ σαν δημιουργό, έχει αφήσει τεράστια παρακαταθήκη, έχει υπογράψει πολλές δουλειές και είναι ένας από τους στυλοβάτες της Ελληνικής τηλεόρασης, πολλά σενάρια του εγίνηκαν σίριαλ αλλά, πραγματικά δεν ξέρω προς τι τόσος ντόρος, αν μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει....
 
Πιστεύω ότι ο Καπώνης ήταν καλύτερος στις δραματικές του σειρές. Στις κωμωδίες και εγώ το ίδιο νομίζω, ότι τα σενάρια ήταν αδύναμα από την άποψη ότι έλειπε το βασικό σε μια κωμωδία, δηλαδή η ατάκα.
 
Ας προσπαθήσω να δώσω μια εξήγηση: πολλοί άνδρες θα ονειρεύονταν τη ζωή του Ακάλυπου, είναι ένας απατεωνάκος και καλά χαριτωμένος με ερωμένες αλλά και με μια σύζυγο που πάντα συγχωρεί. Εγώ την ερμηνεία του Καφετζόπουλου αλλά και το ρόλο τα έβρισκα σαχλά, αλλά δεν έχουμε όλοι το ίδιο γούστο. Ειδικά όταν προσπαθούσε με εξυπνάδες να εξηγήσει κάποια θεωρία του, βαριόμουν φριχτά.
 
Η σειρά έγινε επιτυχία και μάλιστα τεράστια εκείνη την περίοδο διότι είχε πιάσει τον "σφυγμό" της εποχής της.

Ο Καφετζόπουλος για μένα, έδωσε τα ρέστα του τότε και δίχως να υποτιμώ τους υπόλοιπους ηθοποιούς (πχ. ερμηνεία Παρτσαλάκη) φέρει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό στην επιτυχία της. Ήταν δε, τόσο επιτυχημένη και συμπαθής persona ο Ακάλυπτος που για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξε μασκότ των διαφημίσεων του Γερμανού στην κινητή τηλεφωνία!

Σήμερα βέβαια η σειρά είναι εκτός κλήματος, αναμενόμενο διότι κατά βάση πρόκειται για υπερβολική φωτογραφία (κωμική ηθογραφία -ενίοτε "χοντρή") μιας Ελλάδας (προς το τέλος των '90s) που δεν υπάρχει πλέον παρά μόνο ως ανάμνηση της γενιάς εκείνων που την έζησαν.

Γενικά κάποια σήριαλ μετά την οικονομική κατάρρευση του 2009-2010 καήκαν καθώς το life style τους έπαψε να αφορά ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού συν ότι *οι νεότερες γενιές έχουν άλλες προσλαμβάνουσες.

* Αυτό βέβαια λειτουργεί και αντίστροφα οπότε δεν μπορώ να πω ότι ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω σύγχρονες σειρές της ιδιωτικής ή συνδρομητικής τηλεόρασης (πχ. NetFlix κλπ) ;-)
 
Δεν το εβλεπα εκεινη την εποχη, αλλα μετα απο καποια χρονια που το εβαζε σε επαναληψη ειχα φαει κολλημα, μου αρεσε πολυ το στυλ χιουμορ και οι χαρακτηρες. Με εξαιρεση τη Νανσυ, που ηταν "ψαγμενη", και δεν εβλεπα ρεαλιστικη τη σχεση της με τον Τιγρη. Οντως σαν αισθητικη και ηθοπλασία ειναι πολύ 90ς. Ο Ακαλυπτος ηταν ειδωλο, και οταν πηγαιναμε σε γαμους κλπ, ηθελα να προμηθευτω γραβατες με μικιμαους (αν και ο Τερενς Κουικ ηταν που ξεκινησε τη μοδα με τις παιδικες γραβατες).

Εν τω μεταξυ μου αρεσε πολυ το καφεστιατοριο που γυριζοταν, αναρωτιομουν πως λεγεται και πού ήταν και ηθελα να παω, αλλα σε καποια φαση ειχα ακουσει οτι εκλεισε/γκρεμιστηκε. Σημειο των καιρων.

Τωρα, θυμαμαι οτι ο Καφετζοπουλος επαιζε σε διαφημισεις του Γερμανου, αλλα ως ηθοποιος, οχι ως χαρακτηρας του Ακαλυπτου.

Υπαρχει βεβαια και η προσφατη ταινια ριμεικ, που βασιστηκε απευθειας στο βιβλιο, και πολυ σωστα δε προσπαθησε να αντιγραψει τη σειρα, και το κλιμα της ηταν πιο σχετικο με την συγχρονη Κρίση
 
[..]

Εν τω μεταξυ μου αρεσε πολυ το καφεστιατοριο που γυριζοταν, αναρωτιομουν πως λεγεται και πού ήταν και ηθελα να παω, αλλα σε καποια φαση ειχα ακουσει οτι εκλεισε/γκρεμιστηκε. Σημειο των καιρων.

[..]
Στους τίτλους τέλους αναφέρονταν δυο καφέ / μπαρ εστιατόρια, το ένα λεγότανε JAZZ και ήταν στην Κηφισιά, πρέπει να έκλεισε κάπου στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας , πιθανόν στις αρχές της κρίσης , τώρα αν ήταν αυτό το στέκι του Ακάλυπτου στην σειρά παίζεται - το δεύτερο λεγότανε Crocodile cafe στο Μαρούσι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα