Και πάλι Amiga!!!

Nasos Mazdaspeed 6

RetroN00b
Joined
5 Αύγ 2013
Μηνύματα
14
Αντιδράσεις
0
Παιδια καλησπερα και ευχομαι υγεια σε ολους!

Πειτε το παλιμπαιδισμο,πειτε το οπως θελετε,αλλα καιρο τωρα στριφογυριζε στο μυαλο μου η αγαπημενη μου παιχνιδομηχανη που μου ξυπνα απειρες αναμνησεις!

Μετα απο ενα γυρο 15 ετων τουλαχιστον μεσα στην τεχνολογια,κατεβαινοντας καθε φορα στο υπογειο του σπιτιου μου παρατηρουσα πακεταρισμενη την Α500 που τοσο πολυ με συντροφεψε στα παιδικα μου,μαθητικα χρονια ,αλλα και μεχρι το 1997 οπου πηρα το πρωτο μου PC!

Την Α500 την ειχα παρει το 1989! :)

Λοιπον,πηγα πριον λιγες ημερες,την ανοιξα απο το κουτι της και ηταν ολα μεσα οπως τα ειχα βαλει!πεντακαθαρη,σαν καινουρι ακομη,αλλα ενα ΣΟΚ μετα ακολουθησε...ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΠΑΚΕΤΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ????

Μονο το TVSPORTS Basketball βρηκα και το Italia 1990...ΚΛΑΨ ΚΛΑΨ ΚΛΑΨ!

ψαχνω απεγνωμενα αγαπημενα μου παιχνιδια οπως Joan of arc,Defender of the crown,CM κτλ...πως μπορω να τα ξαναβρω ??τι ελπιδες εχω να τα βρω απο εδω η καποια λινκς που θα μπορουσατε να μου προτεινετε??

Ευχαριστω πολυ και ελπιζω να τα λεμε συχνα!
 
Εισαι ετοιμος για την μεγαλη επιστροφη λοιπον!

Καταρχην εαν εχεις μονο την Α500, το να μεταφερεις αρχεια απο το πισι σου και να γραψεις δισκετες για αμιγκα (μεσα απο την αμιγκα) ειναι μια χρονοβορα αλλα οχι αδυνατη διαδικασια. Υπαρχει ενα σχετικο θρεντ εδω μεσα για μεταφορα αρχειων, μπορεις να το ψαξεις και εαν δεν το βρεις καποιος θα σου γραψει το λινκ.

Η καλυτερη λυση ειναι να βρεις καποιον με Α1200 να σου γραψει δισκετες στο "αψε-σβησε" που λεμε σαν ρετρομανιακοι ή ακομα και να αγορασεις γραμμενες ετοιμες, ειναι φθηνες.
 
Γεια σου Μιχαλη και ευχαριστω πολυ για το καλωσορισμα!Καλα να περνας ευχομαι και ειμαστε και γειτονοι!Χαλανδρι μενω εγω! :D

Παμε τωρα στο θεματακι μας...δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορω να μπω σε αυτη την διαδικασια..απλα και γρηγορα...αν εχει καποιος τετοια παιχνιδια και διατιθεται να βρεθουμε να αντιγραψουμε οπως τα πλαια χρονια,θα ηταν ιδιαιτερα ευχαριστο για μενα!!

Αυριο θα σηκωθω πρωι πρωι να την γυαλισω και παλι,να συμμαζεψω οτι εχει στο κουτι,να δω και με την οθονη τι θα κανω...θυμαμαι μου ειχε βγαλει τα ματια σε σχεση εμ τις τωρινες...αληθεια,μπορει να συνδεθει με οθονη νεας τεχνολογιας?

Αποστολη εξετελεσθη...η Amiga μου και παλι ετοιμοπολεμη με ολτα κομφορ της!!ειχα ξεχασει τελειως μαλιστα οτι της ειχα κανει και επεκταση μνημης!!!! :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καταρχάς, καλώς τον και καλή αρχή! :)

Μπράβο για το μηχανάκι - εύχομαι να το (ξανα)λιώσεις και να είσαι σίγουρος πως, όπου μπορούν τα παιδιά, θα σε βοηθήσουν! :)

Nasos Mazdaspeed 6 είπε:
(...) τι ελπιδες εχω να τα βρω απο εδω η καποια λινκς που θα μπορουσατε να μου προτεινετε?? (...)
Από εδώ, αν εννοείς μέσω αγγελιών κτλ. λίγο δύσκολα, διότι δεν επιτρέπονται από τους κανονισμούς του φόρουμ.

Με links? Χμ..! Σίγουρα όχι παραπομπές σε ελληνικές ιστοσελίδες με e-shops κτλ για να μην έχουμε θέμα με διαφήμιση....

Το πιο πιθανό (και το πιο λογικό) είναι να σε παραπέμψουν όλοι σε ξένα links / e-shops / ή-μπέηδες κλπ - για να μην έχουμε τα παραπάνω προβλήματα.

Εννοείται ότι roms / ripoffs / αντιγραφές και τα παρεμφερή είναι εκτός κανονισμών λόγω πνευματικών δικαιωμάτων!....

Ε, αυτά! Κατά τ' άλλα, ό,τι απορία έχεις ρωτάς! ;)

Α! Και περνάς από εδώ να σε καλωσορίσουμε λέμε!
 
Ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου και σενα για το καλωσορισμα και καλα να περναμε!

Ηδη μαλιστα την εστησα προχειρα να δω τι γινεται και η Μεγαλη Κυρια ακομη και 16 χρονια μετα με την πρωτη...



Σχετικα με τις <<διαφημισεις>> τωρα,το σεβομαι απολυτα καθως ειναι οι κανονισμοι,ομως υποβαλλω ταυτοχρονα και μια μικρη ενσταση μου σε οτι αφορα το ολο θεμα των παρεξηγημενων αυτων θεματων...

Το λεω εντελώς καλοπροαιρετα...πρωτα απο ολα να πω οτι ειναι μυστικα του κρατους και πρεπει να ειναι απορρητα να το δεχτω,κατα δευτερον,αν δεν υπαρξουν τετοιες προτασεις,λινκς,επιλογες,πως θα ξερουμε πως και απο που θα κατεβασουμε να χαιρομαστε ολοι?

Σχετικα με αντιγραφες...μα ηδη τοτε ΟΛΟΙ αντιγραφαμε!!!

Απο την αλλη τονιζω και παλι οτι το σεβομαι και μαλλον θα περιμενω καποια βοηθεια η καποιο πμ απο εσενα ενδεχομενως η αλλα παιδια που μπορει να βοηθησουν! :)

Ψαχνω απεγνωσμενα :cry: το

Championship Manager,Defender of the crown,Joan of arc,Player Manager και πια και το Tv sports Basketball που τελικα δεν παιζει...μαλλον απομαγνητισμενη...τι να σου κανει και αυτη 20 χρονια μετα!

20130806_194135_zpsf4bb80d4.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν είναι σίγουρο ότι η δισκέτα είναι απομαγνητισμένη, ίσως να φταίει το φλόπι αυτό καθ'εαυτό. Σίγουρα μετά από τόσα χρόνοα θα θέλει λάδωμα στον άξονά του και στο μοτέρ. Στη θέση σου θα το εκανα άμεσα, προτού αρχίσω να χρησιμοποιώ δισκέτες, γιατί ενδέχεται να τις καταστρέψει όλες.

Και κάτι τελευταίο, το θέμα δεν είναι τόσο που θα βρεις παιχνίδια να γράψεις, όσο το να βρεις δισκέτες και ιδίως καινούριες.

Nasos Mazdaspeed 6 είπε:
Σχετικα με αντιγραφες...μα ηδη τοτε ΟΛΟΙ αντιγραφαμε!!!
Τότε ήταν όντως όλα ελεύθερα. Πλέον όχι, δεν ξέρεις από πού, πότε και ποιόν θα τη φας. Επειδή λοιπον το φορουμάκι μας θελουμε να είναι μονιμως up'n runnin' χωρίς νομικές δυσκολίες, το εχουμε προτιμήσει χωρίς λινκς και αγγελίες. Copyright βλέπεις. Πάντως αν το γκουγκλάρεις λίγο, θα βρεις "διάφορα" χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ;) .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Nasos Mazdaspeed 6 μπορεί να μην είναι κρατικά μυστικά, ούτε απόρρητα και μπορεί όλοι τότε να αντιγράφαμε αλλά το θέμα είναι τι γίνεται ΤΩΡΑ. Τα πνευματικά δικαιώματα εξακολουθούν να υπάρχουν και έχουν γίνει αρκετά σκληρά. Ούτε μας περισσεύει χρόνος να τον περάσουμε στα δικαστήρια και στη φυλακή, ούτε ευρώ για να τα ξοδέψουμε στους δικηγόρους και στα πρόστιμα.

Οποιαδήποτε άλλη ένσταση παρακαλώ με πμ προς τους διαχειριστές για να μην χαλάμε το θέμα :)

Υγ1. Καλως ήρθες
 
Aν ειναι σωματειο το συγκεκριμενο ΜΠΟΡΕΙ να υπαρχει καποιο θεμα,αλλα και παλι απειροελαχιστο!Ισα ισα που και αυτοι αυτο θελουν,να δειχνονται οι δουλειες τους! :cool: σε ενα σωρο φορουμ γενικα δειχνονται λινκς κτλ για αγορες,προιοντα λογου χαρη!

Οκ ομως,δεκτα ολα αφου ετσι λειτουργει το συγκεκριμενο! :flower:

Φιλε Rygar σε ευχαριστω επισης για το καλωσορισμα!Με ανησυχησες για τις δισκετες...το format τους δηλαδη?δεν μπορουμε τις υπαρχουσες να τις μετατρεψουμε?επισης δεν υπαρχουν οι πιο παλιες?
 
Αγαπητέ Nasos Mazdaspeed 6, καλωσόρισες τους retromaniacs!

Είσαι στο σωστό μέρος, για να νιώσεις τη νοσταλγία εκείνων των χρόνων.

Φοβερό το μηχάνημα και σε άψογη κατάσταση! :thumbup:

Nasos Mazdaspeed 6 είπε:
Παιδια καλησπερα και ευχομαι υγεια σε ολους!Πειτε το παλιμπαιδισμο,πειτε το οπως θελετε,αλλα καιρο τωρα στριφογυριζε στο μυαλο μου η αγαπημενη μου παιχνιδομηχανη που μου ξυπνα απειρες αναμνησεις!
:points: :rofl: :diablotin:

Νάσο μη δώσεις σημασία στο παραπάνω.

Είναι ένα εσωτερικό αστείο, που αφορά άλλους εδώ μέσα, και δεν έχει σκοπό να θίξει ούτε εσένα ούτε αυτά που έγραψες.

Έχεις την απεριόριστη εκτίμησή μου. :)
 
Να εισαι παντα καλα φιλε Ντινο!!σε ευχαριστω πολυ!!! :D
 
Nasos Mazdaspeed 6 είπε:
Φιλε Rygar σε ευχαριστω επισης για το καλωσορισμα!Με ανησυχησες για τις δισκετες...το format τους δηλαδη?δεν μπορουμε τις υπαρχουσες να τις μετατρεψουμε?επισης δεν υπαρχουν οι πιο παλιες?
Θες δισκέτες 720ΚΒ, στην Ελλάδα δεν πωλούνται, δε θα βρεις πουθενά. Θα βρεις 1.44ΜΒ, τις οποίες μπορείς να φορμάρεις ως 720ΚΒ. Η εμπειρία μου όμως λέει ότι μετά από μερικές χρήσεις, χαλάνε κι αυτές. Αν βρεις μεταχειρισμένες δισκέτες 720ΚΒ δηλαδή οι πιο παλιές που αναφέρεις, όχι απαραίτητα σε amiga format αλλά ακόμα και pc format, μπορείς να τις φορμάρεις μεσα από την Α500. Η τελευταία φορά που αγόρασα καινούριες 720ΚΒ δισκέτες ήταν πριν 4 χρόνια από το σάιτ www.amigakit.com (σάιτ εξειδικευμένο σε προιόντα Amiga). Εκτοτε δεν ξανάδα ούτε εκεί ούτε και πουθενά αλλού.
 
Βέβαια η καλύτερη φάση θα ήταν να κάνεις μια πολύ ωραία συλλογή από original games (με τα κουτιά τους και όλα).

Πλέον δε στοιχίζουν πολύ...
 
Νasos, τα θερμά μου συγχαρητήρια που επαναλειτουργείς το μηχάνημά σου !! (όλα τα λεφτά η φωτογραφία... η Amiga παραμένει πάντα ένα απόκτημα που δεν χορταίνεις να το θαυμάζεις :) )

Βλέπω και το αυθεντικό πακετάκι του ΤV Sports Basketball, και χαίρομαι... :thumbup:

Πιθανότατα τα υπόλοιπα games που ψάχνεις, να τα είχες πακετάρει σε άλλο κουτί επειδή δεν χώραγαν όλα μαζί με την Amiga. Eλπίζω πάντως να ανακαλύψεις που τα έχεις φυλάξει... ειδικά αν πρόκειται για originals !!

Oσο για το inside joke του αγαπητού Αtari ST fan, Dino, δεν θα σχολιάσω για να μην πάμε σε "vs" μονοπάτια... ;)
 
Νάσο σε προέτρεψα να έρθεις εδώ και στα άλλα ρετρό φόρα από το 4tf...

Σε καλωσορίζω λοιπόν και εδώ. Η 500άρα σου είναι σαν καινούρια...
 
Ένα θερμό καλωσόρισμα και απο εμένα φίλε Νάσο. Με τις δισκέττες όπως είπε και ο φίλτατος Rygar, θα έχεις κάποια θέματα στην αντοχή με τις καινούργιες, αλλα σε γενικές γραμμές δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Θα αντέξουν όσο χρειαστείς να τις παίξεις ! Έπειτα, είτε ξαναγράφεις, είτε στο μεσοδιάστημα παραγγέλνεις απο το net μερικές DD. Εγώ προσωπικά (άσχετα με τις κούτες που έχω απο τα παλιά !) έχω γράψει αρκετές σε High Density, και τις έχω δύο-τρία χρόνια και οι περισσότερες δουλεύουν.

Πάντα χαίρομαι και εγώ να βλέπω καλοστεκούμενες 500άρες. Εντάξει, έχουμε μαζέψει διάφορα "αμιγκοειδή" οι περισσότεροι αμιγκάδες εδω μέσα, με σκληρούς, cd's και διάφορα άλλα περίεργα, αλλα η 500άρα, όπως ακριβώς την έχεις στην φωτό, είναι ο πρώτος και ο παντοτινός έρωτας, όπως και να το κάνουμε ! Ακόμα και σήμερα, περισσότερο χαίρομαι να παίζω π.χ το Lionheart σε μια 500άρα, παρά στις άλλες αμίγκες, γιατί είναι πιό γλυκό το φλόπυ, και το ότι το "μικρό" αυτό μηχάνημα έκανε θαύματα, τέτοια που τα μεγάλα του αδελφάκια δεν κατάφεραν αναλογικά με τις δυνατότητές τους, τουλάχιστον σε ότι αφορά στα παιχνίδια.
 
Θα ηθελα ξεχωριστα ενα προς εναν σας να σας ευχαριστησω για την τοσο θερμη υποδοχη σας και ελπιζω να γνωριστουμε και απο κοντα καποια στιγμη!Θα χαρω ιδιαιτερως!

Σας ευχαριστω επισης για τα καλα σας λογια,η αληθεια ειναι οτι προσπαθω οτι αποκτω η εχω αποκτησει να το σεβομαι,να το φροντιζω και να το προσεχω οσο αυτο ειναι εφικτο! :D

Σχετικα με τις δισκετες...μα ειναι δυνατον εν ετει 2013 οι καινουριες να ειναι λιγοτερο ανθεκτικες απο τις παλιες?ελεος πια με αυτους,τελικα οσο παλιοτερα τοσο καλυτερα...Πως θα τις αντιγραφω ξανα και ξανα για να μην τις ξαναχασω ποτε??

Το High density τι ειναι φιλε μου other reality? :)

Γεια σου φιλε Σπυρο και απο εδω λοιπον!Μια με το αυτοκινητο,μια με τις τεχνολογιες,μια με τα πισωγυρισματα και την εκτιμηση τους,παει το μυαλο μας,θα το χασουμε και αυτο!!ΩΡΑΙΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ολα αυτα παιδια!!

Ερωτησουλα...για την Amiga 500 καποια βελτιωση υπαρχει περαν τηξς 1 Mb μνημης που θα μου προτεινατε οπως πχ σε καρτα γραφικων?
 
Kαλως ηλθες και απο εμενα!Οι high density δισκετες ειναι αυτες των 1.44ΜΒ.
 
Δυστυχως φιλε μου Βασιλη billy δεν νομιζω οτι θα καταφερω να τις βρω...εχω ψαξει ολα τα πιθανα μερη και πολυ φοβαμαι οτι εχουν χαθει εντελως...ελπιζω να ειναι ιδεα μου και απλως να μηννθυμαμαι που τις εχω φυλαξει...

angel_grig είπε:
Kαλως ηλθες και απο εμενα!Οι high density δισκετες ειναι αυτες των 1.44ΜΒ.
Α,οκ,ευχαριστω!Καλως σε βρηκα κι εσενα angel ring!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα