Καλημέρα και από μένα με θεαματική (γκουχ! γκουχ!) είσοδο!

grigorios1972

RetroN00b
Joined
10 Μάρ 2012
Μηνύματα
12
Αντιδράσεις
2
Καλημέρα στην όμορφη παρέα σας.

Εργατικό και εγώ (ρετρομανιακό) μυρμήγκι σας ακολουθώ χρόνια στο φόρουμ. Αδελφικός φίλος με τον επίσης ρετρομανιακό και συνονόματο angel_grig, αποφάσισα με τη σειρά μου να μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες μου από τα late 70ʼs (όσα μπορώ να θυμηθώ) και τη δεκαετία του 80, προτού με φτάσει το αλζχάιμερ στα 100%, άλλα και να κλέψω και λίγη από τη δόξα του φίλου μου μιας που τώρα έγινε ο επίσημος αναβιοτής/συντηρητής του ΚΑΤ (χεχεχεχε: σατανικός ήχος ανυποψίαστου ρωμαίου λεγεωνάριου λίγο προτού φάει μπούφλα από Οβελίξ) .

Εκτός από τις αναμνήσεις, εγώ και ο φίλος μου έχουμε από όλα τα καλούδια σε gadgets των 70 και 80, άλλα και νεότερα, τα οποία εν καιρώ, θα τα εμφανίσουμε στο forum, μέσα από πολλές φωτογραφίες και reviews (υπολογιστές, κομπιουτεράκια τσέπης, pda, game and watch κ.α.). Πέρα από τα ηλεκτρονικά υπάρχει ένας μικρός θησαυρός από διάφορα αντικείμενα είτε είναι κούκλες, είτε είναι κασετίνες και μολύβια και άλλα σχολικά, είτε είναι λευκώματα, βιβλία με αυτοκόλλητα, συλλογές γραμματοσήμων / νομισμάτων, επιτραπέζια, αυτοκινητάκια μεταλλικά και δε συμμαζεύεται. Υπάρχει επίσης μια καλή συλλογή από παλιά τεύχη περιοδικών για υπολογιστές (πέρα των pixel και micromad), εγχειρίδια χρήσης συσκευών, περιοδικά για ρέτρο φωτογραφία και άλλα πολλά που θα σας αποκαλύψουμε στη συνέχεια.

Αν ο φίλος μου είναι το τεχνικό τζίνι(ους), εγώ αποτελώ περισσότερο το καλλιτεχνικό (κατά το κοινώς λεγόμενο «κουλτουριάρης») στοιχείο, άρα θα γυροφέρνω και στα τηλεοπτικά/κινηματογραφικά νήματα. Επίσης είμαι φανατικός tandy-κος, και σε αυτό κόλλησα και το φίλο μου και ελπίζω και εσάς στην καψούρα που λέγεται tandy trs-80 colour computer 2. Θα αναδείξω το καμάρι μου σε όλο του το μεγαλείο, έγχρωμο και σινεμασκόπ, και σαν από σενάριο της ΚΛΑΚ ΦΙΛΜΣ θα βιώσετε τον πόνο ενός δυστυχισμένου user που από τις αρχές του 80 μέχρι και τις αρχές τις δεκαετίας του 90, έπαιζε μόνο 5 παιχνίδια όταν όλοι οι άλλοι είχαν commodore, spectrum, Amstrad… ναι ήμουν ο Βασιλάκης ο Καΐλας των 8μπιτων. Ασχολούμαι τελείως ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, αυτοδίδακτος από παλιά φιλμάτη φωτογραφική ΖΕΝΙΤ TTL , οπότε αναμένονται και reviews από πολλές καμερούλες που διαθέτω.

Αφτά προς το παρών που λέει και ο συνρέτροφος Rygar! Θα επανέλθω δημήτριος, αργότερα. Συγχαρητήρια για την όλη προσπάθεια σας σε όλους τους συντελεστές και τα μέλη που συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο ο καθένας.

Γρηγόρης.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Lol! :)

Και οι 2 Γρηγόρηδες?! :D

Καλώς μας ήρθες και καλά ποστς! Ανυπομονώ να δω τα γκατζετάκια και ήδη ξερογλύφομαι με τις συλλογές! :)

Και φυσικά, περιμένω την τουρτίτσα που θα κεραστεί οσονούπω! :D
 
Εισαι στο σωστο μερος!

Καλως ηρθες
 
Δυναμική είσοδος :D

Δε βρήκα κάτι σε tandy cake (δεν πρόλαβε ο ζαχαροπλάστης :) ) οπότε έφερα κάτι ρετρό για καλωσόρισμα

funny-awesome-cake-26.jpg
 
Σε ευχαριστώ πολύ Διαβολάκι για την υποδοχή.

Ναι, Γρηγόρηδες και οι δύο. Μόνο που ο φίλος μου είναι αγγελάκι (και στο επίθετο και στη ψυχή). Και (σχεδόν) γείτονες. Ένας δρόμος μας χωρίζει. Γνωριστήκαμε στο λύκειο και έχουμε την ίδια λόξα με τα ρέτρο και τα ηλεκτρονικά. Μόνο που εκείνος τα φτιάχνει κιόλας! Εγώ είμαι του μπλαμπλα. Υπάρχουν τρελά γκατζετίδια από την εποχή εκείνη (κάποια βέβαια αγοράστηκαν αργότερα ας είναι καλά το e-μπέη γκατζετάν πασά), τα οποία φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού και τα περισσότερα βρίσκονται σε άψογη κατάσταση και οπτική και λειτουργική. Παρ' ότι μικρούλης τα πρόσεχα πολύ τα γκατζετάκια μου, σε πολλά έχω τα μάνιουαλς και τα κουτιά τους. Ε! αφού είμαι ρετροφετιχιστής! Τι να κάνουμε;;;

Τούρτα; Τούρτα;;; που;;; Λατρεύω τις τούρτες!
 
Καλως μας ηρθες Γρηγορη. Ενδιαφέροντα όσα κατέχεις. Αναμενουμε φωτόζ.
 
Αγαπημένη μου Κάμπια. Σε ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή. Εσύ μου προσφέρεις ολόκληρη ρετροτούρτα και τώρα αισθάνομαι τύψεις γιατί στα παιδικά μου χρόνια τόσα χρόνια σε πυροβολούσα από το Color Computer (κατά κόσμον coco). Ήσουν ο ήρωας των παιδικών μου χρόνων, στην μαγική οθόνη της φορητής μου Sharp που συνδεόταν με το coco, μέσα στον κήπο σου από μανιτάρια, αράχνες και σαλιγκάρια σε τέσσερα χρώματα ημι-υψηλής ανάλυσης (Ναι, ένα από τα μόνα 5 παιχνίδια που είχα τότε λεγόταν "κάμπια"). Βέβαια για να πούμε και του στραβού το δίκαιο και εσύ ήθελες να με φας πράγμα που το κατάφερνες πάντα στο τέλος. Επιτέλους μετά από τόσα χρόνια, επήλθε η μεγάλη ιστορική συμφιλίωσης. Συνρετρόφισσα, θα σου στείλω μια black forrest με κούριερ!

Αγαπητέ Σαγώνια όλα με την ώρα τους και ο κολιός τον Αύγουστο. Θα είμαστε εδώ και θα τα λέμε! Υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα όπως η διάσωση του commodore 64 από τα νύχια του Δημοσίου(!) και η επισκευή του από τον angel_grig, το άσπρο coco κάτασπρο και από τον ήλιο κατασπρότερο (το δικό μου που από την πολυκαιρία και την υγρασία είχε γίνει μπορντοροδοκόκκινο και πάλι ο φίλος μου το επανέφερε στο κανονικό του χρώμα, υπάρχει και το σχετικό θρεντ), διάσωση ρέτρο PC πάλι από τα νύχια του δημοσίου και άλλα πολλά. Ιστορίες που χάνονται στα βάθη του θρύλου όπου οι ηρωικοί πολεμιστές γύρω από το τζάκι, διηγούνται και....εχμμ μάλλον παίζω πολύ skyrim... πρέπει να το κοιτάξω αυτό...

Ευχαριστώ Wally για τα καλά σου λόγια. Ναι, είμαι στο σωστό μέρος! Το ξέρω το φόρουμ από χρόνια και το παρακολουθώ ανελλιπώς σχεδόν καθημερινά. Από τον φίλο μου το έμαθα και από τότε κάθομαι και διαβάζω θέματα παλιά και νέα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
grigorios1972 είπε:
user που από τις αρχές του 80 μέχρι και τις αρχές τις δεκαετίας του 90, έπαιζε μόνο 5 παιχνίδια όταν όλοι οι άλλοι είχαν commodore, spectrum, Amstrad…
Kambia είπε:
Δε βρήκα κάτι σε tandy cake (δεν πρόλαβε ο ζαχαροπλάστης :) )
με 5 μονο παιχνιδια για μια ~δεκαετια

....και ανευ Tandy τουρτας ????

Αυτο ξεπερναει το Βασιλη Καιλα και την Ματινα Μανταρινακη μαζι ....

Dads%2BBirthday%2BCake%2BComputer.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο βρε Νemo. :thumbup:

Γρηγόρη θα περιμένω την τούρτα της συμφιλίωσης :D :D :D :D
 
Καλώς όρισες κι από μένα Γρηγόρη! Όντως θεαματική η είσοδός σου. :) Περιμένω με ανυπομονησία να τηρήσεις τις υποσχέσεις σου.
 
@Nemo: Συγχαρητήρια Νemo! Mόλις έλαβες μια δωρεάν πρόσκληση ενεργού μέλους στο club μας "όταν όλοι σκότωναν και το χάμστερ τους για να βρουν παιχνίδια για αμίγκα, εγώ δεν ήξερα τι να επιλέξω από την τεράστια παιχνιδοθήκη του Jupiter Ace!!" :p . Πολύ yummy η τουρτίτσα σου!

@Kambia: Είμαστε στο στάδιο της παραγγελίας!

@alkis21: Τώρα κοιτάζω πως να ανεβάσω photos προς τέρψην!
 
Καλως ηλθες Greg και απο εμενα!Μια νεα δυναμικη εισοδος στο retromaniax!(στο κολλησα το μικροβιο! :diablotin: )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστώ πολύ Greg. To ressurection του ΚΑΤ είναι πραγματικά μεγάλη επιτυχία και η συμβολή η δική σου όπως και των υπόλοιπων μελών της ομάδας είναι ανεκτίμητη. Όταν έρθω με το καλό Αθήνα και με τα φτωχά μου μέσα θα τραβήξουμε εκατοντάδες φώτος και videos. Πραγματικά δεν πρέπει να πάει χαμένη αυτή η τρομερή προσπάθεια.

Συνεχίζω ακόμα με τους πειραματισμούς. Ανέβασα φωτογραφίες από την διάσωση/αναβίωση ενός commodore64. Ακόμα δεν υπάρχουν σχόλια, ιστορικό από την όλη επιχείρηση άλλα όσοι πιστοί ρίξτε μια ματιά στο άλμπουμ φωτογραφιών μου και θα δείτε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα! Εμείς συνεχίζουμε απτόητοι.
 
Γρηγορη ριχτες μεσα σε ενα ποστ βρε
 
Welcome Γρηγόρη!

Έχουμε την ίδια ηλικία... :)
 
Πίσω
Μπλουζα