Καλυτεροι και χειροτεροι τερματισμοι σε videogame

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Αντιδράσεις
6.032
Ολοι μας οταν παιζουμε καποιο παιχνιδι παντα ανυπομωνουμε για τον τερματισμο οταν θα το τελειωσουμε και θα απολαυσουμε το τελος.Εχουμε συγκινηθει με τερματισμους εχουμε λυπηθει η εχουμε χαρη.Και αλλες φορες μας επιασαν τα νευρα απο την απογοητευση.Για πειτε λοιπον ποιος ηταν ο καλητερος και χειροτερος τερματισμος για σας.

Τα παιχνιδια ειναι παρα πολλα γιαυτο θα πω αυτο που με ερχεται πρωτο στο μυαλο και για καλητερο θα πω τον τερματισμο του zelda ocarina of time και για χειροτερο τον τερματισμο του shinobi για το master system.Ο τερματισμος του ειναι απλα ενα game over.Μιλαμε μπουμερανγκ θα το εκανα το master system απο τα νευρα μου.Ξεσκιζομαι να το τελειωσω πιτσιρικας τοτε και απλα ενα game over;Ημαρτον ρε sega.

Προσοχή: Εννοείται πως τα παρακάτω links είναι καρα-spoilers.

Πάρα πολλά action παιχνίδια για μένα είχαν αδιάφορο ending. Τα adventure games φυσικά είναι μια κατηγορία μόνα τους αφού στηρίζονται στην ιστορία. Ίσως το αγαπημένο μου είναι

!

Το καλύτερο ending για μένα το είχε το πρώτο Portal. Και δεν εννοώ μόνο το έξυπνο τραγουδάκι στα credits, αλλά και το πως αλλάζει τελείως η ατμόσφαιρα του παιχνιδιού αφού τελειώσεις το τελευταίο test room και μετά, και φυσικά το boss. Για μένα το απόλυτο "rewarding" φινάλε.

Για το χειρότερο δεν ξέρω. Τα περισσότερα παιχνίδια τελευταία έχουν απλά αδιάφορο τέλος αλλά και παλιότερα δεν έδειχναν και τίποτα, απλά μόνο και μόνο που τα τερμάτιζες και τα "νικούσες" ήταν αρκετό για πολλούς.

Κάθε παιχνίδι που έχω τερματίσει, είναι μοναδικό! :)

Για μένα πάντα είχε περισσότερη σημασία η διαδικασία να φτάσω ως εκεί, παρά το τερμάτισμα αυτό-καθαυτό!....

Ωστόσο, ξεχωρίζω 2 τερματισμούς που θα τους θυμάμαι με ιδαίτερα συναισθήματα συγκίνησης! :)

Ο πρώτος είναι του Super Mario Land στο Game Boy. Το πρώτο παιχνίδι που είχα την υπομονή να τερματίσω στη -μέχρι τότε- ζωή μου!

Ο δεύτερος είναι του Bubble Bobble που το τερματίσαμε πριν λίγο καιρό!.... Έπρεπε να δείτε τη φάτσα μου - τίποτ' άλλο δε σας λέω! :D

Νομιζω θα ειχα πολλα να γραψω μονο που δεν μου ερχονται αυτη τη στιγμη. Δεν ειναι λιγα τα παιχνιδια οπου σου βγαινει η πιστη να τελειωσεις (ειδικα τον "τελικο κακο") μονο και μονο για να δεις μια εικονα, μια μουσικη και ενα κειμενο για επιλογο. Επισης υπαρχουν και μερικα παιχνιδια που τελειωνουν με ενα "Συνεχιζεται".

Για παραδειγμα, τωρα που το σκεφτομαι, η οθονη του Game Over στο Shadow of the Beast II ειναι πιο εντυπωσιακη απο το φιναλε του ιδιου του παιχνιδιου :D

Το πιο πρωτοτυπα απογοητευτικο τελος ομως θα ελεγα οτι ειναι στο Myst. Οταν βρισκεις τον καλο και κανεις το σωστο, σου κανει ενα μονολογο, και μετα εισαι ελευθερος να εξερευνησεις τους κοσμους. Αν κανεις quit, βγαινουν τα credits με διαφορετικη μουσικη απο οταν εκανες quit κανονικα.

Προσφατα τελειωσα το Labyrinth of Time, που ηταν Μυστ-κλωνος. Οχι μονο τελειωνε με ενα "συνεχιζεται", αλλα sequel δε βγηκε ποτε!

Καλύτεροι τερματισμοί είναι του Street Fighter για Gameboy, επίπεδο 3 και άνω. Επίσης ωραίος τερματισμός του Aladdin στο Game Gear.

Οι χειρότεροι των Mortal Kombat για Game Boy. Μα μόνο κείμενο!!!??? Ακόμη ο τερματισμός του Ghostbusters στο Master System απαράδεκτος αν σκεφτεί κανείς τι περνάς για να φτάσεις στο τέλος!!

Θα προσθέσω στους καλύτερους τερματισμούς και το Warioland στο Gameboy. Είχε 4-5 διαφορετικούς τερματισμούς ανάλογα με το πόσο χρυσάφι είχες μαζέψει στο τέλος και άλλον έναν αν τερμάτιζες το κοντέρ (999999 πχ). Από τα λίγα παιχνίδια που με τράβηξαν να τερματίσω στο 100% για να δω και τον τελευταίο τερματισμό. Μάλιστα θυμάμαι ότι είχα ξεκινήσει νέο παιχνίδι για να το τερματίσω με όσο πιο λίγο χρυσάφι μπορούσα για να δω και τον χειρότερο τερματισμό (δεν υπήρχε τότε το internet βλέπεις για να το δω στο Youtube)...

Ωραία κι αυτή η ερώτηση ...

Καλύτερος τερματισμός:Παιχνίδια όπως τα Silent Hill και το Heavy Rain όπου μπορείς να κάνεις ένα σωρό διαφορετικά πράγματα,ανάλογα με τις επιλογές σου στο παιχνίδι.

Χειρότερος τερματισμός:
Σε μερικά ιστορικά παιχνίδια που θα θελα καμιά εικόνα παραπάνω χαχα(βλέπε Shinobi)μετά από τόσο κόπο.

Πίσω
Μπλουζα