Καλωδιώσεις με πολλαπλές υποδοχές σε arcade stick

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.800
Αντιδράσεις
4.312
Το arcade stick μου εχει δωσει ενα νεο κινητρο να παιζω παιχνιδια.

Ειναι κριμα να παιζω μονο στο PC. Υπαρχουν υπεροχα shooters στο DC και στο 360 που τα παιζω με pad (μαλιστα το χειρηστηριο του DC ποτε δεν με βολεψε πολυ) και πιστευω θα ειχα υψηλοτερα σκορ με το stick.

Η ιδεα ειναι η εξης. Παιρνω ενα DC και ενα 360 pad, τα κοπαναω με το σφυρι και παιρνω τη πλακετα και το καλωδιο.

Τωρα το πονηρο κομματι του σχεδιου. Σκεφτομουν αν υπαρχουν "κροκοδειλακια" (δεν ξερω πως να τα πω...δειτε ενα εδω - το ασημενιο) τα οποια να ειναι "πολλαπλα"

Δηλαδη να μπορω πανω στο χειρηστηριο και τα κουμπια να κοτσαρω απο ενα τριπλο "κροκοδειλακι" στο καθε ενα, να ριξω τα τρια καλωδια (ενα πο τον Encoder για PC, ενα απο τη πλακετα του DC,ενα απο τη πλακετα του 360) και αναλογα με ποιο παιζω θα ρουφαει το σημα.

Εχω προνοησει για χωρο μεσα στο stick.

Υπαρχει τετοιο πραγμα? Γινεται? Θα εχει lag?
 
Εγώ θα έκανα το άλλο. Αφού έχεις χώρο μέσα στο κουτί συνδέεις την κάθε πλακέτα και βγάζεις απλά εξόδους από κάθε μία τους στην πίσω πλευρά του κουτιού. Εκεί κοτσάρεις το αντίστοιχο extension cable που θες και παίζεις.
 
Θα πρεπει καθε φορα να βγαζω και να μπαζω 14 "κροκοδειλακια".

Eγω θα θελα το μονο που να χρειαζεται να κανω να ειναι να περναω απο την τρυπα του κουτιου το εξωτερικο καλωδιο της πλακετας που χρησιμοποιω (4 βιδες με 3 στροφες η καθεμια :) )
 
Wally, μικρα λαμαρινακια χρειαζεσαι, οσα και οι αποληξεις των διευθυνσεων/κουμπιων.

Κατι σε αυτη την μορφη:

attachment.php


To 0 ειναι η ακρη που θα τυλιξεις ωστε να δημιουργησεις στο καθε λαμακι την θηλυκη υποδοχη για τους ακροδεκτες των χειριστηριων, και τα 1/2/3 ειναι οι αρσενικες υποδοχες που θα βαλεις τα θηλυκα φυσακια απο τις πλακετες των DC/360. Πιστευω να βγαζεις ακρη στο τι εννοω.
 
Κατι τετοιο αλλα δεν ξερω πως το λενε και αν υπαρχουν στο εμποριο
 
Spade wire connectors ειναι οι μεμονωμενοι και spade Y double connector ειναι οι διπλοι. Δεν εχω δει τριπλους στην μορφη που τους θελεις, οποτε ισως να μακελεψεις ενα spade bus bar για να κανεις την δουλεια σου στην μορφη που σου ειπα παραπανω..

SPADE%20Y.jpg


Spade Y

0-005-35-1-pack-of-1-6.30mm-six-way-male-blade-terminal-block-8406-p.jpg


Spade Bus Bar

Η παπατζιδικη μου λυση οπως παντα ειναι να χρησιμοποιησεις πολλους διπλους connectors, ετσι ωστε να καρφωσεις εναν διπλο πανω σε εναν διπλο δημιουργωντας ετσι εναν connector με μια θηλυκια υποδοχη και τρεις αρσενικες. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Wally είπε:
Θα πρεπει καθε φορα να βγαζω και να μπαζω 14 "κροκοδειλακια".
Όχι! Απλά ένα καλώδιο θα συνδέεις κάθε φορά. Ανάλογα με το που θες να παίξεις. Mε το pc, με το 360 ή με το DC.
 
Για την συνδεση Wally εχεις την λυση παραπανω με τα spade connectors που πιστευω θα σε βολεψουν. Οπως σωστα ανεφερε η kambia, αφιερωσε λιγο χρονο και δημιουργησε υποδοχες, ωστε με με extension cables να ειναι ετοιμο να δεχθει οποιο καλωδιο βαλεις εσυ. Αν παλι ηταν στην κατοχη μου θα εκανα οτι πιο απλο μπορει να γινει, θα επλεκα τα τρια καλωδια σε "κοτσιδα" και θα εβγαιναν εξω απο το κουτι του χειριστηριου καταληγοντας σε τρια διαφορετικα βυσματα.
 
Πίσω
Μπλουζα