Καλύτερα παιχνίδια του 1979;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Leon
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Leon

RetroNuts!
Αντιδράσεις
1.053
Ε αφού ψηφίζουμε για το '09 είπα να το γυρίσουμε στο καραρετρό και να ψηφίσουμε για το '79. Όπως τώρα (θέλω να πιστεύω) θα μπούμε σε μια νέα εποχή για το gaming, έτσι και τότε ήμασταν λίγο πριν την έλευση της αγαπημένης μας δεκαετίας, όπου έγινε και το μεγάλο μπαμ στο χώρο του gaming.

Οι κατηγορίες είναι σαφώς λιγότερες από ότι οι σημερινές. Genres ακόμα δεν είχαν οριοθετηθεί και τα παιχνίδια δεν είναι και τόσα πολλά ώστε να μας βγάζουν κατηγορίες. Οπότε:

Καλύτερο Coin-op game

Αυτά που υπήρχαν στα ουφάδικα

Καλύτερο Console game

Atari και stale bread, αλλά υπήρχαν και άλλες κονσόλες

Καλύτερο Computer game

E Apple II, Commodore PET, Atari 8bit, και κανά TRS-80

Πιο Πρωτότυπο παιχνίδι

Σχεδόν όλα πρωτότυπα ήταν, αλλά ποιο θεωρείτε ότι έφερε επανάσταση;

Τεχνικά Αρτιότερο παιχνίδι

Ε το να παλέυεις με το hardware της εποχής ήταν σίγουρα άθλος

Γενικά Καλύτερο παιχνίδι

Ανεξαρτήτως format

Καλά, θα μου πείτε: Και που να θυμάμαι ρε Καραμήτρο τι παιχνίδια υπήρχαν το '79; Εδώ...-προσθέστε ανάλογα με την περίσταση-

...δεν είχα γεννηθεί

...το μόνο που έπαιζα ήταν η κουδουνίστρα μου (είχαν γεννηθεί αλλά ήταν πολύ μικροί)

...δεν θυμάμαι τι έφαγα χθες (για αυτούς που έπαιζαν games το '79-άρα τώρα είναι τόσο γέροι που έχουν Αλτσχάιμερ)

Μερικά βοηθήματα μνήμης

http://www.mobygames.com/browse/games/1979/

http://en.wikipedia.org/wiki/Category:1979_video_games

http://www.klov.com/year_detail.php?year=1979

Atari VCS 1979

Καλύτερο Coin-op game

Aν και vector αρρωστακιας θα αναγκαστω να κανω την καρδια μου stone και να ψηφισω Galaxian

Καλύτερο Console game

Φυσικα το Adventure για το 2600 (ημουν οριακα να βαλω το Superman οχι επειδη ηταν της προκοπης αλλα επειδη ηταν το καλυτερο Superman game που εχει κυκλοφορησει :) )

Καλύτερο Computer game

Atari Basketball στο Atari 800. Ακομα ριχνω κανα ματσακι...

Πιο Πρωτότυπο παιχνίδι

Μαλλον το Lunar Lander. Κυριως λογω του throttle controller. To Flight Simulator για Apple II ειναι και αυτο μια καλη επιλογη μιας και δεν ειχε επαναληφθει.

Monaco GP της Sega (καπου επρεπε να την στριμωξω, πηξαμε στα Atari :) )

Γενικά Καλύτερο παιχνίδι

Adventure στο 2600

Πολύ καλές οι επιλογές σου φίλε Wally και θα συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό. Να και οι δικές μου.

Καλύτερο Coin-op game

Και εγώ για Galaxian έλεγα, αλλά τελικά θα ψηφίσω Asteroids. Βάζει τα physics στο κέντρο του gameplay, είναι φοβερά εθιστικό και λόγω vectors τα γραφικά του στέκουν πολύ καλά ακόμα και σήμερα.

Καλύτερο Console game

Και εδώ φυσικά το Adventure για το VCS. Απλά παιχνιδάρα. Επαναστατικό από κάθε άποψη.

Καλύτερο Computer game

To Temple of Apshai. Καταφέρνει να βάλει τα εισάγει τα CRPGs στους μικροϋπολογιστές και να δώσει το "στίγμα" της διαφοράς μεταξύ computer game (πιο περίπλοκο και geeky) και video game (πιο απλό και πιο casual).

Πιο Πρωτότυπο παιχνίδι

Δύσκολο...Μάλλον λόγω της τεράστιας συμβολής του στο σύγχρονο gaming θα ξαναεπιλέξω το Adventure. O παππούς των action adventures, του πιο "μεγάλου" ίσως genre (σε θέμα ποικιλίας και διαφορετικών subgenres).

Star Raiders. Απίστευτες μάχες σε 3D! που έδειχνε τις ικανότητες του φοβερού Atari 800 (του πρώτου "gaming PC") και όλα αυτά σε 8k!

Γενικά Καλύτερο παιχνίδι

Σκεφτόμουν ποιο παιχνίδι του τότε παίζω και τώρα και δεν αισθάνομαι το τεράστιο χάσμα γενεών; Ε λοιπόν το μέγα Zork. Ολοκληρώθηκε το '79 στον PDP-10 και μάλιστα το πρώτο μέρος του (γιατί στους μικροϋπολογιστές της εποχής δεν μπορούσε να χωρέσει όλο) πρόλαβε να βγει τα Χριστούγεννα του '79 για τον TRS-80. Ότι και να πούμε για αυτό το παιχνίδι λίγο θα είναι.

Πίσω
Μπλουζα