Billious17
RetroActive
- Αντιδράσεις
- 534
2ο μέρος επαγγελμάτων σπάνιων για γυναίκες της εποχής εκείνης!
Νομίζω γίνεταιΦυσικά κοσμικογραφος εννοείται τα κουτσομπολιά του καλού κόσμου τι άλλο και να κινήσει και σε αυτούς τους υψηλούς κύκλους. Αν είχα δεύτερη ψήφος θα ρηβ έδινα στην μελπω ζαροκωστα ως ντετέκτιβ
Εντάξει απλώς δεν ήταν σύνηθες να απεικονίζονται στη μεγάλη οθόνη ούτε καν η δασκάλα.Καλογραμμενοι σεναριακα ρόλοι ήταν της Άννας Μαντζουρανη ως δασκάλας στο πολύ αγαπημένο μου "Μάθε παιδί μου γράμματα", αλλά και της Όλγας Καρλατου ως αστυνομικού στην "Έξοδο Κινδυνου", αν και φυσικά δεν ήταν σπάνια επαγγέλματα για γυναίκες (στις αρχές του 80 υπήρχαν καμποσες ήδη γυναίκες στην αστυνομία)
Ήταν στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοσκόπηση η Μάρθα Βούρτση στον Σκληρό Άνδρα.Αν και δεν είμαι απολύτως σίγουρη για το τι ζητάει η δημοσκόπηση, ψήφισα τη Ματζουράνη που έδωσε μια πολύ ωραία ερμηνεία στο Μάθε παιδί μου γράμματα δίπλα στον σπουδαίο ηθοποιό Βασίλη Διαμαντόπουλο και τη δεύτερη μου ψήφο την έδωσα στη Μέλπω, γιατί μου άρεσε ως βοηθός ντετέκτιβ.
Τη Μάρω δε θα την ψήφιζα, ίσως το έχω ξαναπεί αλλά αυτός ο ρόλος μου δίνει στα νεύρα, η Βιβέτα αν και πολύ όμορφη στην ταινία δεν ξέρουμε τι έλεγε ως δικηγόρος αφού δεν υπάρχει τίποτα σχετικό πέρα από τα γυαλιά της, η δε Σιμόνη ήταν η καημένη παντελώς ατάλαντη, αν και επίσης όμορφη. Τη Βούρτση θα την ψήφιζα αν δεν ήταν στην ταινία Εξωτικές Βιταμίνες που παρωδεί νομίζω το επάγγελμα του γιατρού, αλλά στο Σκληρό Άντρα που έδωσε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ως ανερχόμενη δικηγόρος που κάνει τα πάντα για να πιάσει την καλή.
Μόλις το κατάλαβα, κάλλιο αργά που λένε!Ήταν στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοσκόπηση η Μάρθα Βούρτση στον Σκληρό Άνδρα.
Μπορείς να την ψηφίσεις εκείΜόλις το κατάλαβα, κάλλιο αργά που λένε!
Λάθος συγγνώμη! Μου βγήκε λάθος αυτόματα και εγώ τώρα το παρατήρησαΣιμονη Κυριακιδου. Οχι Ξενοπουλου.
Δεν γίνεται να διορθωθεί τώρα;Σιμονη Κυριακιδου. Οχι Ξενοπουλου.
Δεν γίνεται να διορθωθεί τώρα;
Ναι ισχύει......Οχι, γιατι εχει παρελθει ο χρονος κατα τον οποιον μπορεις να κανεις διορθωση.
Εχεις 24 ωρες περιθωριο.
Σαν απειλη δεν μοιαζει αυτο;
Ναι ισχύει......
Σε ευχαριστώ.....
Κρίμα για την Σιμονη και μου άρεσε πολύ στην συγκεκριμένη ταινία που την ανακάλυψα χάρη σε σας
Ισχύει και τόσο ιδιαίτερο όνομα.Δεν πειραζει. Ειτε Κυριακιδου, ειτε Ξενοπουλου, η Σιμονη ειναι μια και την αγαπαμε.
Η Άννα Μαντζουράνη είναι η νικήτρια εδώ με 57,1% για το Μάθε παιδί μου γράμματα στον πιο καλογραμμένο ρόλο της ζωής τής ως δασκάλα.
Η Όλγα Καρλάτου δεύτερη εδώ για τον ρόλο της αστυνομικού στην Έξοδο Κινδύνου με 42,9%.