Καλύτερη επιστημόνισσα / επαγγελματίας (vol.2)

Καλύτερη επιστημόνισσα / επαγγελματίας (vol.2)

• Άννα Μαντζουράνη ( Δασκάλα) - Μάθε παιδί μου γράμματα

Ψηφοφορίες: 4 44,4%
  • Όλγα Καρλάτου ( Αστυνομικός) - Εξόδος Κινδύνου

Ψηφοφορίες: 5 55,6%
  • Αλίκη Βουγιουκλάκη ( Κοσμικογραφος) - Η Μουσιτσα

Ψηφοφορίες: 1 11,1%
  • Μέλπω Ζαροκωστα ( Ντετέκτιβ) - Ο θάνατος θα ξανάρθει

Ψηφοφορίες: 2 22,2%
  • Καίτη Ντιριντάουα (Δημοσιογράφος) - Δράκουλας και Σία

Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Μάρω Κοντού ( Δημοσιογράφος) - Τής Ζήλειας τα καμώματα

• Άννα Ραυτοπούλου ( Δικηγόρος) - Ο Φαταουλας

• Σιμονη Ξενόπουλου ( Δικηγόρος) - Έκλεψα τη γυναίκα μου

• Βιβετα Τσιούνη ( Δικηγόρος) - Αυτό το κάτι άλλο

• Μάρθα Βούρτση ( Γιατρός) - Εξωτικές Βιταμίνες

• Συνολικοί ψηφοφόροι
    9

Billious17

RetroActive
Αντιδράσεις
534
2ο μέρος επαγγελμάτων σπάνιων για γυναίκες της εποχής εκείνης!

Φυσικά κοσμικογραφος εννοείται τα κουτσομπολιά του καλού κόσμου τι άλλο και να κινήσει και σε αυτούς τους υψηλούς κύκλους. Αν είχα δεύτερη ψήφος θα ρηβ έδινα στην μελπω ζαροκωστα ως ντετέκτιβ

Φυσικά κοσμικογραφος εννοείται τα κουτσομπολιά του καλού κόσμου τι άλλο και να κινήσει και σε αυτούς τους υψηλούς κύκλους. Αν είχα δεύτερη ψήφος θα ρηβ έδινα στην μελπω ζαροκωστα ως ντετέκτιβ
Νομίζω γίνεται

Καλογραμμενοι σεναριακα ρόλοι ήταν της Άννας Μαντζουρανη ως δασκάλας στο πολύ αγαπημένο μου "Μάθε παιδί μου γράμματα", αλλά και της Όλγας Καρλατου ως αστυνομικού στην "Έξοδο Κινδυνου", αν και φυσικά δεν ήταν σπάνια επαγγέλματα για γυναίκες (στις αρχές του 80 υπήρχαν καμποσες ήδη γυναίκες στην αστυνομία)

Καλογραμμενοι σεναριακα ρόλοι ήταν της Άννας Μαντζουρανη ως δασκάλας στο πολύ αγαπημένο μου "Μάθε παιδί μου γράμματα", αλλά και της Όλγας Καρλατου ως αστυνομικού στην "Έξοδο Κινδυνου", αν και φυσικά δεν ήταν σπάνια επαγγέλματα για γυναίκες (στις αρχές του 80 υπήρχαν καμποσες ήδη γυναίκες στην αστυνομία)
Εντάξει απλώς δεν ήταν σύνηθες να απεικονίζονται στη μεγάλη οθόνη ούτε καν η δασκάλα.
Εγώ μόνο τη Μαντζουράνη και την Αλίκη Βουγιουκλάκη θυμάμαι

Αν και δεν είμαι απολύτως σίγουρη για το τι ζητάει η δημοσκόπηση, ψήφισα τη Ματζουράνη που έδωσε μια πολύ ωραία ερμηνεία στο Μάθε παιδί μου γράμματα δίπλα στον σπουδαίο ηθοποιό Βασίλη Διαμαντόπουλο και τη δεύτερη μου ψήφο την έδωσα στη Μέλπω, γιατί μου άρεσε ως βοηθός ντετέκτιβ.
Τη Μάρω δε θα την ψήφιζα, ίσως το έχω ξαναπεί αλλά αυτός ο ρόλος μου δίνει στα νεύρα, η Βιβέτα αν και πολύ όμορφη στην ταινία δεν ξέρουμε τι έλεγε ως δικηγόρος αφού δεν υπάρχει τίποτα σχετικό πέρα από τα γυαλιά της, η δε Σιμόνη ήταν η καημένη παντελώς ατάλαντη, αν και επίσης όμορφη. Τη Βούρτση θα την ψήφιζα αν δεν ήταν στην ταινία Εξωτικές Βιταμίνες που παρωδεί νομίζω το επάγγελμα του γιατρού, αλλά στο Σκληρό Άντρα που έδωσε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ως ανερχόμενη δικηγόρος που κάνει τα πάντα για να πιάσει την καλή.

Αν και δεν είμαι απολύτως σίγουρη για το τι ζητάει η δημοσκόπηση, ψήφισα τη Ματζουράνη που έδωσε μια πολύ ωραία ερμηνεία στο Μάθε παιδί μου γράμματα δίπλα στον σπουδαίο ηθοποιό Βασίλη Διαμαντόπουλο και τη δεύτερη μου ψήφο την έδωσα στη Μέλπω, γιατί μου άρεσε ως βοηθός ντετέκτιβ.
Τη Μάρω δε θα την ψήφιζα, ίσως το έχω ξαναπεί αλλά αυτός ο ρόλος μου δίνει στα νεύρα, η Βιβέτα αν και πολύ όμορφη στην ταινία δεν ξέρουμε τι έλεγε ως δικηγόρος αφού δεν υπάρχει τίποτα σχετικό πέρα από τα γυαλιά της, η δε Σιμόνη ήταν η καημένη παντελώς ατάλαντη, αν και επίσης όμορφη. Τη Βούρτση θα την ψήφιζα αν δεν ήταν στην ταινία Εξωτικές Βιταμίνες που παρωδεί νομίζω το επάγγελμα του γιατρού, αλλά στο Σκληρό Άντρα που έδωσε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ως ανερχόμενη δικηγόρος που κάνει τα πάντα για να πιάσει την καλή.
Ήταν στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοσκόπηση η Μάρθα Βούρτση στον Σκληρό Άνδρα.

Κι εγώ την Άννα Μαντζουράνη ψήφισα που έδωσε μια πολύ ωραία λιτή ερμηνεία στο μάθε παιδί μου γράμματα.
Όσο για την δεύτερη ψήφο η Μέλπω ήταν ιδανική για αυτό τον ρόλο και νομιζω και πρωτοπορα

Οχι, γιατι εχει παρελθει ο χρονος κατα τον οποιον μπορεις να κανεις διορθωση.
Εχεις 24 ωρες περιθωριο.

Σαν απειλη δεν μοιαζει αυτο; :D
Ναι ισχύει......
Σε ευχαριστώ.....
Κρίμα για την Σιμονη και μου άρεσε πολύ στην συγκεκριμένη ταινία που την ανακάλυψα χάρη σε σας

Ναι ισχύει......
Σε ευχαριστώ.....
Κρίμα για την Σιμονη και μου άρεσε πολύ στην συγκεκριμένη ταινία που την ανακάλυψα χάρη σε σας

Δεν πειραζει. Ειτε Κυριακιδου, ειτε Ξενοπουλου, η Σιμονη ειναι μια και την αγαπαμε.

Ψηφισα τις εξης τρεις:
Ολγα Καρλατου απο την Εξοδο Κινδυνου. Η γυναικα παιρνει το παρασημο Διακεκριμενων Υπηρεσιων και γινεται η πρωτη Ελληνιδα Αξιωματικος της Αστυνομιας. Τι να λεμε τωρα και ποια ειμαι εγω που θα μου πεσει λιγη; :)
Σιμονη Κυριακιδου απο το Εκλεψα την γυναικα μου. Δραστηρια, δυναμικη, γνωριζει στην εντελεια τους νομους και τα συμφεροντα της. Και οχι μονο. Αν και απειρη με τους αντρες, καταφερνει να κανει τον αστατο Παραβα σκυλακι που τρεχει πισω της.
Βιβετα Τσιουνη απο το Αυτο το κατι αλλο. Δευτερη δικηγορινα στην λιστα μου. Βεβαια δεν την βλεπω να αγορευει, αλλα κρινοντας απο την ετοιμολογια της και απο τον εξυπνο τροπο που βαζει στην θεση τους τους δυο αχαϊρευτους Παντζα και Σειληνο, πρεπει να ειναι εξισου δυναμικη και στο δικαστηριο. Αλλωστε, της το λεει και ο ιδιος ο Διοικητης του Αστυνομικου Τμηματος: "Εσεις ειστε μια κοπελα σοβαρη και καμαρι του νομικου κοσμου." Ωραια η Βιβετα εδω. Της παει και ο ρολος.

Και η σιμονη αξιζε πολύ περισσότερο; ήταν εξαιρετική στην ταινια και εξάντλησε όλη την επαγγελματική της ευγλωτια

Η Άννα Μαντζουράνη είναι η νικήτρια εδώ με 57,1% για το Μάθε παιδί μου γράμματα στον πιο καλογραμμένο ρόλο της ζωής τής ως δασκάλα.
Η Όλγα Καρλάτου δεύτερη εδώ για τον ρόλο της αστυνομικού στην Έξοδο Κινδύνου με 42,9%.

Εγω αλλα βλεπω στον πινακα: Καρλατου και Μαντζουρανη ισοβαθμουν με τεσσερις ψηφους η καθεμια.

Πίσω
Μπλουζα