Καπετάν Φάντης Μπαστούνι (1968)

nick

RetroNuts!
Joined
12 Ιουλ 2009
Μηνύματα
1.623
Αντιδράσεις
542
Προβολή συνημμένου 37221 Προβολή συνημμένου 37222 Προβολή συνημμένου 37223 Προβολή συνημμένου 37224

Έτος: 1968

Διάρκεια: 100'

Είδος: Κωμωδία

Εταιρία παραγωγής: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος

Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος

Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος

Μουσική σύνθεση: Κώστας Καπνίσης

Ηθοποιοί: Λάμπρος Κωνσταντάρας , Μάρω Κοντού , Τασσώ Καββαδία , Λαυρέντης Διανέλλος , Ορφέας Ζάχος , Θάνος Μαρτίνος ,Αλέκος Τζανετάκος , Δημήτρης Νικολαϊδης , Μάκης Δεμίρης , Δέσποινα Στυλιανοπούλου , Μαίρη Χαλκιά , Θόδωρος Κατσαδράμης ,Νάσος Κεδράκας , Μίτση Κωνσταντάρα , Γιώργος Μεσσάλας , Ειρήνη Κουμαριανού , Κώστας Παπαχρήστος , Γιάννης Αλεξανδρίδης, Ηλίας Καπετανίδης , Γιώργος Κοσμίδης , Αλέκα Παραμερίτου , Κώστας Παπανίκος , Χάρης Ζωίδης , Ρένα Πασχαλίδου , Νίκος Πασχαλίδης , Μανώλης Παπαγιαννάκης , Αλέκος Ζαρταλούδης , Θάνος Παπαδόπουλος , Γιώργος Οικονόμου , Γιάννης Φύριος ,Κώστας Μπαλαδήμας , Πόπη Δεληγιάννη , Κία Μπόζου , Γιώργος Γρηγορίου , Γιώργος Κωβαίος , Ασπασία Αναγνωστοπούλου

Σχόλια/Πλοκή: Ένας χήρος πλοίαρχος, ο καπεταν-Ανδρέας, μαθαίνει ότι ο προγραμματισμένος απόπλους του πλοίου του ματαιώνεται, ενώ ταυτόχρονα το πλήρωμα ανακαλύπτει κρυμμένη στο ψυγείο του πλοίου τη Μαρίνα. Η ευγένεια και η θέρμη του χαρακτήρα της τον κάνουν να τη συμπαθήσει και να την πάρει σπίτι του στον Πόρο, όπου φιλοξενεί την αδελφή του Βασιλική και τα δύο ανίψια του. Η απρόσμενη παρουσία της Μαρίνας δημιουργεί προβλήματα και προκαλεί τις ραδιουργίες της αδελφής του, καταστάσεις που επιδεινώνονται μόλις ο καπετάνιος σαλπάρει. Όταν το πλοίο του βυθίζεται κι ο ίδιος θεωρείται αγνοούμενος, η αδελφή του τον δηλώνει στα γρήγορα ως νεκρό και διώχνει τη Μαρίνα, ενώ παράλληλα προσπαθεί να καρπωθεί την περιουσία του, με τη βοήθεια του δικηγόρου της. Σε λίγο όμως ο καπετάνιος επιστρέφει σώος και αβλαβής, αλλά δεν εμφανίζεται στην αδελφή του. Παντρεύεται τη Μαρίνα και την οδηγεί στο σπίτι του, όπου και κάνει την εμφάνισή του ως «φάντης-μπαστούνι», αποκαθιστώντας τη διασαλευμένη τάξη.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 291.450 εισιτήρια. Ηρθε στην 24η θέση σε 108 ταινίες .

Οι τίτλοι αρχής της ταινίας:

http://www.youtube.com/watch?v=JHEcinq5C2I
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το οποίο Star, αν δεν απατώμαι, την είχε προβάλλει την προηγούμενη Κυριακή!

Από τις ταινίες που βλέπω ευχάριστα, με έναν Λάμπρο Κωνσταντάρα που μου αρέσει: ντόμπρο, έντιμο και φιλότιμο! Η Μάρω Κοντού στον ρόλο της φτωχής πλην τίμιας γυναίκας που "δένει" όμορφα με την πλοκή (κατά τα δικά μου γούστα!).

Ιδού και το retrodb link: http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Καπετάν_φάντης_μπαστούνι
 
Νομίζω πως η πιο ξεκαρδιστική σκηνή της ταινίας, είναι αυτή που ο Κωνσταντάρας παρακολουθεί το "μνημόσυνό" του. Στητά στητά κι ορθά τα κυπαρίσσα/όπως το θελησε της θάλασσας η λύσσα...αυτό να ξέρεις, γίνεται ωραίο ζεϊμπέκικο...ΑΧΑΧΑ!!!
 
Μια εποχή την έβαζε η τηλεόραση πολύ συχνά. Συμπαθητική ταινία και όλα τα λεφτά η "εκδίκηση" του Κωνσταντάρα όταν εμφανίζεται ως ζων μετά το ναυάγιο στο...μνημόσυνο του.
 
μια κωμωδία του ελληνικού κινηματογράφου που βλέπεται ευχάριστα...
 
Aγγελίνα είπε:
Νομίζω πως η πιο ξεκαρδιστική σκηνή της ταινίας, είναι αυτή που ο Κωνσταντάρας παρακολουθεί το "μνημόσυνό" του. Στητά στητά κι ορθά τα κυπαρίσσα/όπως το θελησε της θάλασσας η λύσσα...

Πέφτουν κορμιά παλικαρίσια...
 
Απαγγέλει ο Γιώργος Μεσσάλας, αφήνοντας ίσως το καλύτερο στίγμα του στον ελληνικό κινηματογράφο !

"Μα τέλος πάντων δε βρίσκεται κάποιος αστυφύλακας να τον πετάξει έξω; Έστω και πυροσβέστης ! Ε τότε θα τον πετάξω εγώ". Και κρύβεται, κατά το γνωστό κλισέ.
 
300.jpg
300.jpg

299.jpg
299.jpg
 
Βγήκε και σε έγχρωμη η ταινία ή από τα παρασκήνια είναι?
 
Βασικά δεν θεωρείται καθαρόαιμη κωμωδία. Περισσότερο δραματική κομεντί θα έλεγα ότι είναι, από τις συνηθισμένες του Σακελλάριου, όπως για παράδειγμα η "Δεσποινίς ετών 39" ή οι δύο "Λατέρνες".
 
Βασικά δεν θεωρείται καθαρόαιμη κωμωδία. Περισσότερο δραματική κομεντί θα έλεγα ότι είναι, από τις συνηθισμένες του Σακελλάριου, όπως για παράδειγμα η "Δεσποινίς ετών 39" ή οι δύο "Λατέρνες".

ε οχι δεν ανηκει σαυτην τη κατηγορια ,ουτε σαν προθεση(δεν αναφερεται πουθενα ετσι) αλλα ουτε σαν αποτελεσμα
ειναι μια τιμια κωμωδια αλλα χωρις να ειναι κατι τρομερο
η καλυτερη σκηνη ειναι οντως αυτη που ανφερθηκε
 
Τιμή και δόξα στην ταινία που περιέχει την πιο bro σκηνή στην ιστορία του ελληνικού σινεμά, μιλάω φυσικά για την συνάντηση Κωνσταντάρα-Διανελου μετά την επιστροφή του Λάμπρου από το ναυάγιο (υποτίθεται αγνώριστος με μούσι και κουρέλια) που ο γέρο Λαυρέντης τον αναγνωρίζει αμέσως και πέφτει στην αγκαλιά του. Εκεί ακούγεται και η ατακαρα "με θυμάσαι ρε σκυλε;" που με κάνει κάθε φορά να ανατριχιαζω, Οδύσσεια και κουταμαρες
 
Πίσω
Μπλουζα