Καταζητείται Το Πρόσωπο Της Ημέρας - 1983

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.383
Αντιδράσεις
49.540
Κοινωνική ταινία του 1983 παραγωγής Festival Film , σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη , σενάριο Θεόδωρου Τσάκωνα και μουσική Γιώργου Νάτση. Η ταινία είναι γνωστή και με τον τίτλο "Δράκος , το πρόσωπο της ημέρας". Πρωταγωνιστούν ο Βλάσσης Μπονάτσος , η Λύδια Λένωση , ο Δημήτρης Καλλιβωκάς , η Πωλίνα Γκιωνάκη κ.α. Η ταινία έκοψε 37.580 εισιτήρια και ήρθε 20η ανάμεσα στις 31 ταινίες της χρονιάς.


Υπόθεση : Η δίκη ενός νεαρού βιαστή και δολοφόνου, γίνεται η αφορμή για να ξετυλιχθεί το παρελθόν του μέσα από τα γεγονότα που προηγήθηκαν της δολοφονίας.

 


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php



 
Δεν ήταν καλή ταινία.... Ο Μπονάτσος τελείως άτονος για ...βιαστής και η παραγωγή εξεαιρετικά φτωχή!Δύσκολα μπορεί να την παρακολουθήσει κάποιος σήμερα... Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά, γι'αυτό προβαλλουν τόσο συχνα τα καναλια το "Αλαλουμ" της ίδιας χρονιάς.
 
Από τα τελευταία "θύματα" της λογοκρισίας, παραλίγο να ματαιωθεί η προβολή της. Τελικά προβλήθηκε με ένα μήνα καθυστέρηση, τον Δεκέμβριο του 83. Extra cult το κέντρο όπου εργάζεται ο Μπονάτσος και τραγουδάει η Άντζελα. Σε ένα πολύ μικρό πλάνο, μπορεί κανείς να δει την μαρκίζα του κέντρου, όπου κάτω από την Άντζελα, βρίσκονται οι "αφές Γαρμπή". Δυο δεκαετίες μετά η Αντζελα αναρωτιόταν : "και ποια είναι η Καιτούλα Γαρμπή"
 
Προτιμώ το ζητείται Δρακος της ίδιας χρονιάς με πιατά. Η ταινία αυτή του Καραγιάννη απλά δεν βλέπεται. Αισχρή από όλες τις απόψεις και πρόχειρη με ατάλαντο καστ.
 
Ίσως απ'τις πιο κακογυρισμένες και άθλιες ταινίες σε όλους τους τομείς, σενάριο, σκηνοθεσία,ήχος (σε πολλά σημεία της ταινίας δεν ακούς τίποτα κάπου κόβεται κι ο ήχος), φωτογραφία χάλια και απορεί κανείς βλέποντας τον Μπονάτσο στον πρωταγωνιστικό ρόλο: είναι όντως το ίδιο χαρισματικό άτομο γεμάτο ενέργεια που βλέπαμε στα 90ς;
Θυμάμαι (αν και ήμουν σχεδόν 7 χρόνων τότε) έντονα την αφίσα της ταινίας σαν διαφημιστική καταχώρηση σε μια εφημερίδα με τον Μπονάτσο να στραγγαλίζει μια γυναίκα. Την φωτογραφία με την αφίσα αυτή την βρήκα μετά από δεκαετίες ψάχνοντας στο google:
καταζητείται-το-πρόσωπο-της-ημέρας.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα