Καταλληλη TV για multi - micros??

DoctorGalifrean

RetroMaNiaC
Joined
2 Φεβ 2008
Μηνύματα
544
Αντιδράσεις
34
Tωρα που ειμαι ενας υπερηφανος κατοχος ZX Spectrum και Commodore64 (ευχαριστιες στον φιλο Plink),θελω να συνδεσω τα 8μπιτα (γιατι οχι και τον 464) σε μια εγχρωμη 15αρα τηλεοραση. Εχω μια παλια Sharp αλλα επειδη δεν εχει σκαρτ, θα την παω στο πατρικο μου και θα παρω μια αλλη (εχουν 3-4 15αρες και σιγουρα η μια τουλαχιστον εχει σκαρτ).

Πριν το κανω, σκεφτηκα να ρωτησω εδω τους ειδικους τι προτεινουν που να μπορει να συνδεδει με τα παραπανω συστηματα. Απο παλιες ή και νεες LCD αν γινεται. Ο μονο περιορισμος, να ειναι οπωσδηποτε 15αρα, οχι μεγαλυτερη.

Περιμενω τις προτασεις σας.

Ευχαριστω.
 
Βασικά λόγω παλαιότητος των 15αρων , να κοιτάξεις να έχουν RGB scart και όχι μόνο Video in μέσω scart. Επίσης μπορείς να την ρυθμίσεις απο μέσα ώς προς οξύτητα εικόνας και κεντράρισμα (δέν δίναν ποτέ πολύ σημασία στο κεντράρισμα και έχανες εικόνα απο δεξιά και αριστερά) και χρώμα (στην πλακέτα στο πίσω μέρος της λάμπας). Στην οξύτητα βάζανε πάντα χαμηλότερο για να μην έχεις τόσο πολύ "χιόνι" στην εικόνα απο κακή λήψη RF (αυτό ρυθμίζεται πάνω απο τον πολλαπλασιαστή υψηλής. Έχει 2 ποντεσιόμετρα , το πάνω είναι συνήθως το σωστό και το κάτω αυξάνει την φωτηνότητα) Δές να μην έχει η οθόνη "καψίματα" απο την πολύ χρήση ενός μόνο καναλιού (ΠΧ το είδωλο του σήματος πάνω αριστερά απο ένα κανάλι που εμφανίζεται σαν μαυρίλα΄στο φόντο)
 
Δες εδω:

http://www.iq-smart.com/tv.php#

Ειναι Ελληνικες! Εχουν φοβερη εικονα, σκεφτομαι να παρω την 21 για τα παλια συστηματα.
 
Για πια λες; Γιατι τουλαχιστον οι LCD ειναι απο τις χειροτερες στην αγορα. Ειναι πραγματικα αθλιες. Αλλο να στο λεω και αλλο να το βλεπεις! Ειναι για τα κλαματα. :cry:

Getta Robo είπε:
Δες εδω:http://www.iq-smart.com/tv.php#

Ειναι Ελληνικες! Εχουν φοβερη εικονα, σκεφτομαι να παρω την 21 για τα παλια συστηματα.
 
Δε με νοιαζει να εισαι LCD παντως. Απλα αν εχετε δοκιμασει καποια παλια ή καινουργια με τα παραπανω micros, πειτε μου να ψαξω.
 
Sony WEGA 29' 4:3 και καθαρισες.

Δυστυχως ειναι δυσκολο να εντοπισεις καποια καινουργια. Μεταχειρα με λιγο ψαξιμο θα βρεις!
 
(Παλι καλα που δεν του ειπε να παρει καμια 50αρα Plasma...)
 
50αρα?

Λοιπον σου προτεινω μια 110αρα μουρλια! χαχαχαχαχα

Σορυ ρε αδερφια, ειδα τιτλο και κοπανησα. Παντως σε τοσο λιγες ιντσες η μονη αξιοπρεπης μαρκα παραμενει η Sony. Γενικα σε CRT δεν πρεπει να κοιταξεις αλλου. Τα υπολοιπα ειναι για πεταμα.
 
freaktmp είπε:
Για πια λες; Γιατι τουλαχιστον οι LCD ειναι απο τις χειροτερες στην αγορα. Ειναι πραγματικα αθλιες. Αλλο να στο λεω και αλλο να το βλεπεις! Ειναι για τα κλαματα. :cry:
Δεν εχω δει τις lcd τους, τα crt μοντελα ομως ειναι φανταστικα! Εχω δει αυτες τις δυο και μου αρεσε παρα πολυ η εικονα τους.

CTV-2140.jpg


CTV-2140

CTV-1439.jpg


CTV-1439

Για παλια μοντελα, αν και σιγουρα υπαρχουν διαμαντια, δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλη αγορα.. Ειδικα στο να βρεις ανταλλακτικα αν παθουν κατι..
 
Βασικα κι εγω της Sony ειμαι. 29" CRT εχω ηδη στην κρεβατοκαμαρα, αλλα την Trinitron

οχι την Wega. Στο σαλονι εχω Bravia 55". Κανει ;;; :brick:
 
Μια χαρα ειναι και η Trinitron!
 
Wally είπε:
Μια χαρα ειναι και η Trinitron!
Ναι αλλα δεν γινεται να βαλω τα micros στη κρεβατοκαμαρα...

1ον θα μεινει αδειο το γραφειο

2ον θα φυγω απο το παραθυρο μαζι με τα micros... ηδη εχω τη συλλογη με τα διαστημοπλοια-τρανσφορμερς-χρονομηχανες... ειπαμε, κατανοηση η συζυγος αλλα ποσο πια...

Χρειαζομαι 15αρα. Απ'οτι βλεπω παντως δεν υπαρχει καποιος περιορισμος και η γκαμα ειναι μεγαλη, οποτε οκ.
 
Πίσω
Μπλουζα