Κατασκευή cabinet bartop

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας mikepl
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

mikepl

RetroN00b
Αντιδράσεις
0
Καλησπέρα σε όλους τους retromaniax.

Εδώ και 2 εβδομάδες έφαγα όλα τα ξένα site για δημιουργία arcade καμπίνας. Βρήκα και εγώ το weecade (πανέμορφο) και αποφάσισα να το φτιάξω + φίλος ξυλουργός. Λέω, καλά εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε και εμείς τρέλα; Μετά από ψάξιμο, βρήκα το retromaniax. Φυσικά έχω διαβάσει πέντε με έξι φορές την δημιουργία του συνretromaniax dkssprs διότι είναι τόσο μαγικό - νοσταλγικό αυτό που δημιούργησε που είναι σαν παραμύθι (σε μαγεύει). Έτσι σήμερα με τον φίλο μου τον Ηλία (ξυλουργός) κατασκευάσαμε (αυτός κατασκεύασε και εγώ παρέα) το παρακάτω: Είναι για 19άρα οθόνη επειδή όταν κατασκεύασε το κανονικό (κόντρα πλακέ), τα χέρια μας ήταν πολύ κοντά και είπαμε να το μεγαλώσουμε.

Καλή συνέχεια φίλε και κράτα μας ενήμερους για τις εξελίξεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αυτού! :)

καλη τυχη και απο εμενα! και καλως ορισες!

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

Παρακάτω έχουμε το βήμα 2. Λόγω του ότι το cabinet είναι αρκετά μεγάλο αφού νομίζω ότι χωράει μέχρι και 22'' οθόνη, δεν μπόρεσα να κάνω το control panel από ατσάλι αλλά έχω βάλει 12ρι mdf το οποίο είναι πολύ γερό αφού μόλις το μοντάραμε το τραντάξαμε, βάλαμε βάρος με τα χέρια, το χτυπούσαμε και δεν καταλάβαινε τίποτα και όπως θα δείτε και στην φώτο έχει εφαρμόσει τέλεια. Το επόμενο βήμα είναι: Τρύπες, plexiglass και βάψιμο.

Καλη τυχη φιλε μου και ειμαι σιγουρος οτι θα το ευχαριστηθεις.

Οτι χρειαστεις στη διαθεση σου.

Παω να παιξω SUPER PANG τωρα....

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΦΙΛΕ!!!!ΣΥΝΕΧΙΣΕ!!!!!ΚΑΙ Ο ΚΑΝΑΠΕΣ RETRO!!!

Χα χα χα! Ο καναπές retro #)

Πολύ καλό!!!!!!!!!

Νέες εικόνες με τη σειρά:

Control panel. Περιμένω 3 buttons, το άλλο arcade stick και τον αποκωδικοποιητή mini pac opti.

Στο control panel θα κολληθεί το εξής (δεύτερη εικόνα)

Από πάνω το plexiglass και βουρρρρρρρ για παιχνίδι.

Σαν frontend θα χρησιμοποιήσω το hyperspin στο οποίο έχω ασχοληθεί αρκετά και το έχω ήδη σετάρει. Είναι λίγο χάσιμο (ζόρικο διότι δεν αναγνώριζε κάποια roms και ασχολήθηκα λίγο και με το romcenter για την διευθέτησή τους) αλλά αξίζει.

Έπαιξα αρκετά και με το maximus arcade αλλά σαν Interface το Hyperspin είναι πιο εντυπωσιακό.

wow! καταπληκτικη δουλεια!

ετσι μου΄ρχεται να φτιαξω και εγω κατι!

Αντε Ethaniel άρχισε να φτιάχνεις ένα. Είναι πολύ δημιουργικό και υπάρχει η απόλυτη ικανοποίηση στο ότι φτιάχνεις κάτι από το μηδέν.

Νέες εικόνες σε κατάσταση ημι-ολοκλήρωσης του project.

Λείπουν 3 πλήκτρα τα οποία περιμένω αύριο ή μεθαύριο και τελείωσα.

Πληροφορίες του project:

Software: Hyperspin.

Emulators: Mame, Fusion (Sega mega drive), znes (super Nintendo), Sega model 2.

Sticks: 2x Seimitsu LS-32

Buttons: 13 Happ (τα οποία πρέπει να είναι replica αλλά είναι άψογα), 1 player, 2 players και ένα πλήκτρο με φωτάκι.

Lighting: 2 ccl neon για pc και ηχεία τα οποία τροφοδοτούνται από usb.

Encoder: Mini pac opti.

Θα ακολουθήσει και η τελική φώτο μόλις τελειώσω.

Και το τελικό αποτέλεσμα.

Ωραίος!!! Πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Λιτός και απέρριτος σχεδιασμός. Αν μπορούσες να αναφέρεις κάτι για το χρονό-τιμό διάγραμμα...

Ναι, όντως φίλε μου, είναι πολύ ωραίο. Στη φώτο χάνει αρκετά λόγω μαύρου χρώματος και ανάλυσης λόγω του ότι η φώτο είναι από κινητό, αλλά το ήθελα ακριβώς όπως ήταν και οι καμπίνες στα ουφάδικα (μαυρο χρώμα, πάλι μαύρο χρώμα το γυαλί γύρω από την οθόνη κλπ).

Η ολοκλήρωση του project έγινε σε 3 μήνες και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν είναι περίπου 250€ χωρίς τον υπολογιστή και την οθόνη, τα οποία τα είχα ήδη.

Απαιχτο. Βρηκα και στο γιου τουμπ ενα βιντεακι με κατι τυπους που μονταρουν κατι αντιστοιχο, αλλα το δικο σου ειναι κλασεις ανωτερο.

Όντως πολύ όμορφο! Ειδικά το Control Panel μου αρέσει ιδιαιτέρως.

Συγχαρητήρια και καλόπαιχτο, φίλε! :)

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

Vaggos πολύ ωραίο το cabinet σου. Μπράβο και σε σένα!

Έτσι μου έρχεται να οργανώσουμε καμιά συνάντηση με τα cabinet μας :D

Μπραβο συναδελφε!! :)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τα cabinets ....τελεια!!!!!!!

Πίσω
Μπλουζα